Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 18 iunie 2021

Mesajul președintelui – 18 iunie 2021

Pastorul Aurel Neațu informează familia Bisericii despre întrunirea liderilor Bisericii la Coșna, Suceava, în perioada 7-9 iunie. Președintele comunică activități din săptămâna curentă și transmite detalii despre conferințele biblice naționale din luna noiembrie, sub genericul „Isus a făcut”.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Dragi prieteni și credincioși, stimați colegi și slujbași ai Bisericii,

Primiți, vă rog, salutări creștine din partea liderilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, care s-au întrunit la Coșna, în județul Suceava, săptămâna trecută. Dumnezeu să vă binecuvânteze în activitățile dumneavoastră și „să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeţi […] care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale” (Efeseni 1:18,19).

În mesajul de astăzi, rezum întâlnirile din 7, 8 și 9 iunie pe care le-am avut cu membrii consiliilor teritoriale de conducere din Banat, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania. Vă spuneam în prezentările anterioare că, împreună cu ceilalți colegi din Comitetul Uniunii, am convocat o sesiune dedicată rugăciunii și analizei.

În cadrul programului, am avut momente de cunoaștere a noilor echipe de conducere, ședințe de plen și evaluări în grupe. A fost prezentat proiectul anului misionar 2021–2022, ne-am rugat pentru Duhul Sfânt și, de asemenea, pentru înțelepciune și curaj.

Starea Bisericii a fost evaluată după puncte tari, puncte slabe, oportunități și amenințări. Între problemele cu care ne confruntăm, participanții au subliniat deficiențe în viața cultică, în slujirea pastorală, precum și alte slăbiciuni de management sau lipsa de relevanță în societate.

Ulterior, în atelierele pe grupe și în dezbaterile plenare, am identificat soluții parțiale, pe care le-am centralizat și trimis în scris către colegii din Conferințe.

Ne-am întâlnit virtual cu administratorii Bisericii de la nivelul european, iar pastorul Ted Wilson, președintele Bisericii la nivel mondial, ni s-a adresat printr-un mesaj, special înregistrat pentru această ocazie. În ultima seară, am avut ceremonia Cinei Domnului, un moment de consacrare și părtășie frățească.

Următoarea sesiune de evaluare și consultare lărgită a fost stabilită în luna septembrie, cu un grup mai numeros de credincioși reprezentativi, din toate regiunile țării.

Un anunț de interes general este seria de conferințe biblice „Isus a făcut”, programată pentru toamnă, în perioada 19-28 noiembrie. Campania de evanghelizare va fi susținută exclusiv de persoane fără funcții clericale. Grupul de laici va transmite publicului român un mesaj scripturistic despre faptele Domnului Isus din evanghelii. În pregătire, invitația de a nota perioada celor zece zile în calendarul anual al activităților a fost transmisă de câteva săptămâni către colegii administratori și către biserici. Rugați-vă împreună cu noi pentru cei care vor conceptualiza formatul conferințelor.

Speranța TV a deschis canalul de YouTube SperantaTV Kids. Noul canal oferă muzică pentru copii și conținut adecvat vârstei. Căutați SperanțaTV Kids, abonați-vă și promovați clipurile pentru cei mici.

Uniunea de Conferințe, prin Departamentul de Comunicare, produce pentru fiecare zi de sâmbătă, de la ora 11 la 12, emisiunea radio și TV „Viață din Cuvânt”, filmată în bisericile adventiste. Ne bucurăm să oferim publicului posturilor de radio și televiziune o slujbă religioasă în fiecare săptămână, înregistrată în diferite lăcașuri ale cultului adventist în România. Vă rog să recomandați emisiunea prietenilor dumneavoastră, celor care apreciază valorile noastre și, de asemenea, fraților și surorilor care nu participă la serviciile divine desfășurate în biserică.

Duminica trecută am fost invitat la festivitățile de absolvire organizate la Universitatea Adventus, pentru Facultatea de Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Facultatea de Teologie Adventistă Pastorală și Facultatea de Asistență Socială. Am întâlnit, de asemenea, absolvenții masterului în teologie de la Andrews University și absolvenții Școlii Postliceale Sanitare „Dr. Luca” din Cernica, Ilfov.

Alți colegi pastori și capelani s-au bucurat să se roage lui Dumnezeu pentru promoțiile anului 2021 în liceele adventiste din țară sau în alte instituții de educație finanțate de Biserică. Mă rog pentru succesul elevilor și al studenților care au examene de admitere și îi încurajez să învețe cu drag și orice fac, să facă „din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Coloseni 3:23).

Ieri am primit la sediul central al Bisericii reprezentanți ai Asociației Nekka, din Ungaria. Delegația ungară a donat mai multor școli adventiste mobilier școlar, în relație cu ADRA România și Departamentul de Educație. Au beneficiat de donații grădinițele adventiste din Halmeu, Galați și Moisei, Școala Elisei din Piatra Neamț, grădinița și școala adventistă din Botoșani, Școala Postliceală Dr. Luca din Cernica, Școala Wilhelm Moldovan din Constanța, școlile adventiste din Târgoviște, Ploiești și Liceul Teologic Adventist din Craiova.

Închei cu apelul din Psalmul 68, dorindu-vă tuturor har, pace de la Dumnezeu și inimi renăscute prin Duhul Sfânt, în așteptarea Domnului Isus Hristos.

„Cântaţi lui Dumnezeu […] lăudaţi pe Domnul!
[…] Daţi slavă lui Dumnezeu, […]a cărui putere este în ceruri!
Dumnezeu […] dă poporului Său tărie şi mare putere.
Binecuvântat să fie Dumnezeu!”

Psalmii 68:32-35

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print