Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Cuvântul președintelui – 10 decembrie 2021

Cuvântul președintelui – 10 decembrie 2021

La finalul săptămânii de rugăciune în Biserica Adventistă de Ziua Șaptea din România, președintele transmite informații de actualitate în pandemie și face un apel pentru consacrare creștină.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimați credincioși și prieteni ai Bisericii Adventiste,

Încheiem mâine o serie de zile speciale, Săptămâna de Rugăciune a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Din partea lui Dumnezeu, vă invit să continuați să Îl căutați prin rugăciune și să-I vorbiți cu sinceritate, din toată inima. Cerul este deschis pentru cererile noastre. Este momentul să fim oameni ai rugăciunii, iar ca popor al lui Dumnezeu, să „facem rugăciuni și cereri, fiecare să ne cunoaștem mustrarea cugetului nostru și să întindem mâinile către Dumnezeu. El ne va asculta din ceruri, ne va ierta, va lucra și va răsplăti fiecăruia după căile noastre, pentru că El cunoaște inima fiecăruia.” (adaptare după 1 Împărați 8:38,39)

În 12 noiembrie 2021, s-a lansat oficial televiziunea on-line ProiectM, o reușită a credincioșilor adventiști din regiunea Moldovei, pentru promovarea Bibliei pe internet, în platformele de socializare. Televiziunea aparține Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Moldova, iar studiourile sunt amplasate chiar la sediul Conferinței. Rugați-vă pentru producția emisiunilor și pentru realizatori. În special, vă îndemn ca, atunci când întâlniți emisiunile ProiectM în fluxul de redare din Facebook, Instagram sau YouTube, să le apreciați și să le promovați. Abonați-vă și urmăriți ProiectM și, de asemenea, distribuiți rubricile către cei interesați. În acest fel, extindeți spiritualitatea în mediul on-line și hrăniți sufletele care caută sens, vindecare și libertate în Domnul Isus.

La finalul lunii trecute, s-a desfășurat ședința Comitetului Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Pe agenda discuțiilor au fost prezentările de rapoarte din cadrul departamentelor, validări de hotărâri și două comunicate pentru Biserică: unul pentru „Reafirmarea poziției despre căsătoriile copiilor minori în familiile de gabori” și al doilea, „Precizări cu privire la activitatea și inițiativele unor persoane și grupări disidente”.

Săptămâna viitoare, marți, 14 decembrie, împreună cu Asociația Pastorală, am plănuit să avem o consultare cu un grup de pastori, ultima din seria consultărilor avute în toamna aceasta cu administratorii și directorii Bisericii și reprezentanții credincioșilor. Am sintetizat primele concluzii de până acum și, întrucât o parte din ele privesc corpul pastoral, am plănuit în următoarele săptămâni două sesiuni de lucru cu pastorii. Despre deciziile administrative pe care le vor produce consultările, voi vorbi într-un video la începutul anului 2022.

Campania media „Iisus a făcut” s-a încheiat acum câteva zile. Puteți participa și dvs. la evaluarea deschisă a programului dacă veți completa link-ul trimis de frații pastori. Personal, am apreciat predicarea biblică, dedicarea și spiritul de slujire al prezentatorilor. În câteva seri am fost în sala unde s-a desfășurat evenimentul și, văzând ceea ce a fost în culise, am avut mai multe motive de bucurie în Domnul. De asemenea, felicit persoanele care au apărut în reportajele despre activitatea de voluntariat a Bisericii și mi-ar plăcea ca exemplul bun al celor implicați în predicare și slujire să fie o sursă de inspirație și motivare pentru cât mai mulți dintre dumneavoastră.

Cu implicarea redactorului-șef al Editurii Viață și Sănătate, pastorul Adrian Neagu, Editura Paideia din București a publicat o carte de 200 de pagini în care promovează Biserica Adventistă din România, în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. Un material asemănător, cu titlul Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea: Educație, implicare socială și sănătate, va fi publicat în anul 2022.

Împreună cu pastorul Dragoș Mușat, am participat săptămâna trecută la o întâlnire cu autoritățile publice și reprezentanți de la 17 culte religioase din România. Sesiunea de dialog a fost organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte în vederea soluționării problemelor generate de pandemie.

Cu această ocazie, am exprimat în mod ferm poziția Bisericii Adventiste cu privire la introducerea certificatului verde ca măsură restrictivă. Am respins categoric ideea ca, în România, accesul în lăcașele de cult să fie condiționat de posesia unui certificat verde. Prin Departamentul de Libertate Religioasă, monitorizăm permanent respectarea drepturilor religioase în pandemie și, în acest context, doresc să fac următoarele precizări generale:
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România nu susține vaccinarea obligatorie a populației și nicio altă măsură care limitează drepturile fundamentale, libertatea religioasă și de conștiință.

Încă din anul 2015, ghidul oficial al Bisericii noastre mondiale este pro-imunizare, într-un mod responsabil și individual, în armonie cu propria conștiință, cu sfaturile medicale și în acord cu învățăturile Bibliei. Întotdeauna când drepturile individuale și libertatea de conștiință au fost încălcate, Biserica Adventistă a îndreptat atenția către modelul Domnului Isus Hristos, care niciodată nu a impus convingeri sau practici, de nicio natură.

Ca Biserică, suntem consecvenți cu înțelegerea noastră istorică referitoare la viitorul planetei. Conform profețiilor Bibliei, credem că semnul fiarei și constrângerile asociate acestuia sunt de natură spirituală.

Reiterez aici interpretarea adventistă oficială, cunoscută și promovată în toate bisericile noastre, că, în conflictul final al umanității, atunci când vorbim despre semnul lui Dumnezeu și semnul celui rău, ne referim la sărbătoarea sacră a Sabatului, sâmbăta, ca semn al lui Dumnezeu, și la ziua duminicii, ca semn al fiarei. Aceste semne vor fi în viitorul apropiat, când puterile religioase vor face un parteneriat cu guvernele lumii.

Dragi frați și surori, este momentul să ne reunim ca familie adventă la finalul săptămânii de rugăciune. Să ne încurajăm unii pe alții, îndemnându-ne la credință și la fapte bune. Să fim darul lui Dumnezeu pentru cei din jurul nostru, o epistolă scrisă cu Duhul Dumnezeului celui viu. Invitația mea de final este să conștientizăm nevoia de rugăciune: ,,Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea… şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” Luca 21:36

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print