Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ – iulie și august 2021

Un autor al Noului Testament prezintă două modele de credincioșie în lucrul încredințat peste casa lui Dumnezeu. Despre Moise citim că a fost „slugă, ca să mărturisească despre lucrurile care aveau să fie vestite mai târziu”, în timp ce „Hristos este credincios ca Fiu”.

Buletin informativ – iulie și august 2021

Un autor al Noului Testament prezintă două modele de credincioșie în lucrul încredințat peste casa lui Dumnezeu. Despre Moise citim că a fost „slugă, ca să mărturisească despre lucrurile care aveau să fie vestite mai târziu”, în timp ce „Hristos este credincios ca Fiu”.

Fie că acționăm simțindu-ne robi, fie că ne considerăm membri ai familiei lui Dumnezeu, știm că noi suntem „casa Lui” „dacă păstrăm până la sfârşit încrederea nezguduită şi nădejdea” (Evrei 3:5,6).

Iulie, ca parte din sezonul verii, a fost încărcată cu sarcini lunare de încheiere a anului calendaristic religios și, de asemenea, cu pregătirea concediului de odihnă.

Întrucât primele zile au fost raportate în buletinul anterior, amintesc doar călătoria la Târgu Mureș pentru o ședință de lucru cu administratorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Transilvania de Sud, la care a participat și un delegat de la nivelul european de organizare a Bisericii.

Peste câteva zile, m-am deplasat din nou în același oraș, pentru o întâlnire cu reprezentanții gaborilor adventiști și frații administratori ai Bisericii din regiune. În urma interviurilor și a consultărilor, am cerut redactarea unui material scris pentru comunitatea adventistă de gabori, acțiune întreprinsă cu ajutorul directorului Departamentului de Comunicare și al directorului Departamentului Grupuri Etnice.
 
Am administrat, în mai multe convorbiri telefonice și ședințe on-line, o cerere adusă publicației Semnele timpului, prin consultare cu serviciul juridic și secretarul Uniunii, pastorul Georgel Pîrlitu.
 
În zilele de Sabat am vizitat Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din Craiova nr. 1 (Dolj), Dragodana (Dâmbovița), Bordești de Jos (Vrancea).
 
O informare publică despre activitățile curente în cadrul departamentelor Uniunii de Conferințe am publicat în data de 16 iulie, printr-un mesaj video de circa șapte minute, adresat familiei de așteptători ai lui Isus Hristos. Secțiunile video-ului pot fi consultate în descrierea acestuia. Prin biroul de secretariat, transmit de fiecare dată aceste materiale către pastori și biserici, pentru ca activitatea de la sediul central al Bisericii să poată fi cunoscută de orice persoană interesată. Mesajele video sunt destinate credincioșilor adventiști din toate părțile țării, întrucât ele conțin referiri la vizitele făcute în comunitățile din țară, precum și la proiecte care vizează în mod general adventismul românesc.
 
O altă activitate instituțională a fost ședința Comitetului Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Generală, la sfârșitul lunii. Atunci am votat numele celor care ocupă pozițiile vacante în cadrul administrației Diviziunea Pacificul de Sud, la Institutul de Cercetări Biblice, Serviciul de Audit al Conferinței Generale, Departamentul de Capelanie Adventistă, Departamentul Libertate Religioasă și Relații Publice.

De la 1 august, am început concediul de odihnă, programat pentru luna august. În Sabate, am întâlnit credincioșii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Peretu nr. 3 și am condus o ceremonie de binecuvântare a copiilor. Am fost, de asemenea, la ceremonia de inaugurare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Roznov, județul Neamț, și am participat la Congresul Gaborilor Adventiști în Borzont, Harghita.

Împreună cu familia, în perioada 23–27 august, am fost invitat la tabăra familiilor pastorale din regiunea Olteniei, organizată la Centrul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Sătic, Argeș. Pe 24 august, m-am conectat la lucrările unei comisii universitare de educație, organizată la nivelul european al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
 
La sfârșitul lunii august, am avut o întâlnire de lucru cu președinții regiunilor administrative ale Bisericii din România, pe care am încheiat-o pe 1 septembrie 2021.
 
Pe lângă activitățile cu caracter public selectate mai sus, pot spune asemenea apostolului Pavel că „în fiecare zi mă apasă grija pentru toate bisericile” (2 Corinteni 11:28). De aceea, îi apreciez în mod deosebit pe toți cei care, cu spirit sincer și curat, poartă poverile Bisericii și îi promovează interesele. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
 
Pastor Aurel Neațu,
București, 1 septembrie 2021

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print