Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ – martie și aprilie 2022

„Dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el.” (1 Corinteni 12:26)

Buletin informativ – martie și aprilie 2022

„Dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el.” (1 Corinteni 12:26)


În ultimele săptămâni, veștile de război au marcat atmosfera de lucru. Pentru noi, credincioșii adventiști, conflictul armat se simte de două ori: suntem țară vecină cu Ucraina, dar, mai ales, suntem înfrățiți cu adventiștii de acolo, prin aceeași credință. „Noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui” (Efeseni 5:30) și simțim împreună cu cei cre sunt victime ale terorii și ale dezastrului, pentru că „dacă suferă un mădular, toate mădularele asuferă împreună cu el” (1 Corinteni 12:26).

Privind în urmă, pot raporta activitatea deosebită a angajaților români din Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor care, în colaborare cu birouri de lucru ADRA din alte țări, reușesc să își arate compasiunea față de sute de mii de oameni într-un mod concret, măsurabil în cifre de sute de mii de euro.
 
Bunele practici ale Bisericii noastre din România, precum și licența de lucru a biroului național ADRA au prezentat un grad ridicat de încredere pentru cei care doresc să ajute. Astfel, la sediul Uniunii, am primit o delegație externă formată din pastorul Eglan Brooks, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Regatul Unit al Marii Britanii și din Irlanda, și pastorul Dan Șerb, președintele Misiunii Adventiste Irlandeze, sosiți într-o vizită de sprijin pentru refugiații de război.
 
De asemenea, João Martins, directorul organizației ADRA la nivel european, a vizitat standurile noastre din punctele de frontieră și a avut o întrevedere cu comitetul Uniunii de Conferințe pe aceeași temă.  
 
Resursa umană misionară din România a fost remarcată și de reprezentanții Asociației „Adventist Frontiers”, cu care am avut o convorbire oficială pentru colaborare în câmpurile de misiune externă, în special în regiunile necreștine ale lumii.
 
Activitățile mele curente pot fi consultate în agenda publică, o secțiune a blogului actualizată în permanență. Dincolo de partea vizibilă, rutina zilnică din biroul președintelui presupune semnare documente, gestionare corespondență, răspunsuri la apeluri telefonice și mesaje scrise, colaborare frecventă cu membrii comitetului local al Uniunii, cu președinții celor șase unități administrativ-teritoriale și cu directorii instituțiilor Uniunii, uneori de mai multe ori în aceeași zi.
 
În memoria consumatorilor de media adventiste, primele zile din luna aprilie au însemnat două campanii naționale: „Împreună pentru oameni” și „Vino, Doamne Iisuse!” Am participat și eu la evenimentele din Bacău în 2–4 și 8–9 aprilie. Am fost prezent la Sala de atletism încă de sâmbătă seara, alături de peste 100 de oameni sosiți după apusul soarelui pentru amenajarea spitalului mobil. A doua zi, am inaugurat – împreună cu reprezentanți ADRA – o casă socială în Todirești, Vaslui, și apoi am participat la conferința de presă de la Centrul adventist de servicii medicale gratuite ambulatorii împreună cu ministrul sănătății, prefectul județului, președintele Consiliului Județean Bacău, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău și mai mulți jurnaliști.
 
La biserica de pe strada Energiei nr. 23, Bacău, în cadrul întâlnirilor de redeșteptare spirituală a credincioșilor, am prezentat un seminar de instruire și am luat parte la jumătate din conferințele biblice televizate transmise în direct, în fiecare seară de la ora 21:00. Informații despre impactul campaniei am sintetizat în infograficul alăturat și în video-ul de astăzi, 15 aprilie. 
 
Pe 12 și 13 aprilie, am participat la sesiunea comitetului executiv al Bisericii la nivel mondial, în cadrul întâlnirilor de primăvară. În ultima zi, am fost onorat să fac rugăciunea de la finalul programului.
 
Comunități adventiste am vizitat în Miercurea Nirajului, Tîrgu Mureș „Speranța”, Crăciunești, Bolintineni și Bacău-Centru (vizite de Sabat, în perioada 22 martie–15 aprilie). Fotografii cu credincioșii acestor biserici puteți găsi aici.
 
Despre ultimele 12 luni din viața și departamentele Bisericii, vom publica mai multe informații în raportul de bilanț al Comitetului Executiv al Uniunii. Cea mai mare parte a raportului va fi publicată în revista Curierul adventist și la adresa comitet.adventist.ro.
 
Dumnezeu să răspundă rugăciunii din Psalmii 17:7: „Arată-Ţi bunătatea Ta cea minunată, Tu, care scapi pe cei ce caută adăpost.”
 
Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu,
București, 15 aprilie 2022

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print