Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ – octombrie și noiembrie 2022

„…fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredinţeze Evanghelia, căutăm să vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.” (1 Tesaloniceni 2:2-4)

Buletin informativ – octombrie și noiembrie 2022

„…fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredinţeze Evanghelia, căutăm să vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.” (1 Tesaloniceni 2:2-4)

Următoarele rânduri reprezintă o sinteză a activităților publice din perioada 23 septembrie – 19 noiembrie 2022. Detalii despre zile și câteva fotografii pot fi vizualizate în secțiunea Din Agendă.
 
Biserici și agende

Bisericile vizitate în perioada menționată mai sus la serviciile divine din Sabat sunt: Brâncoveanu (București), Ploiești (Democrației), Matca (Galați), Salem, (Arad), Plovdiv (Bulgaria), Răcăciuni (Bacău), Speranța (Cluj).

Am lucrat cu cei opt pastori membri ai comitetului local în ședințe ordinare în 19 octombrie, 28 octombrie (cu participarea președinților de conferințe) și pe 9 noiembrie. Întrunirile de tip executiv au fost mai multe: pe 28 septembrie la Conferința Oltenia, pe 29 septembrie pentru Uniunea Adventistă și în afara țării.

În perioada 5-13 octombrie am fost la Washington, SUA, pentru comitetul executiv al Conferinței Generale. Am postat zilnic pe blog resurse și linkuri cu programul live de acolo, iar colegilor din comitet le-am transmis în scris informații suplimentare. Alte ședințe executive am avut în Bulgaria, pe 03 noiembrie 2022, cu prilejul întâlnirii dintre președinții uniunilor adventiste din EUD cu administrația Bisericii de la nivelul european.

După comitetul de buget și trainingurile pentru leadership, am avut și o întâlnire restrânsă cu președintele, secretarul și trezorierul EUD privind dezvoltarea instituțională a Bisericii din România, prilej cu care am discutat despre centrul multifuncțional din Stupini, Brașov, Liceul Teoretic „Mihai Ionescu” din București, proiecte speciale de misiune adventistă, evoluția învățământului confesional din Iași și Arad și centre de influență pentru gabori și persoane cu dizabilități.

Întruniri oficiale

Am rostit mesaje la întâlnirea cu prezbiterii adventiști din România, cu pastorii adventiști din Muntenia și în alte două ocazii cu pastorii din Transilvania de Sud și Moldova. Cu slujbași ai bisericilor locale m-am întâlnit la Salem, Arad (pentru Conferința Banat), la Iași (pentru Moldova) și la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina (pentru Oltenia). Cu auditorul GCAS m-am întâlnit la sfârșitul serviciului de evaluare financiară a anului 2021.

Am fost prezent la Congresul Rromilor Adventiști din Cernica și la Congresul Medical Adventist din Brașov, iar în cadrul evenimentului internațional de comunicare GAiN (Global Adventist Internet Network) găzduit de România la București, m-am adresat participanților veniți să viziteze sediul Uniunii și Centrul Media Adventist.
Alte participări au fost la o convenție cu pastori și misionari la Sătic, Argeș, împreună cu librari și secretari din centrele de influență Sola Scriptura și, de asemenea, la Mic dejun cu rugăciune, în cadrul Grupului de Rugăciune al Parlamentului.

Dintre vizitele de lucru menționez: șantierul Bisericii Labirint și al Școlii „Mihai Ionescu” din București, împreună cu pastorul Mario Brito, președintele EUD, și reprezentanți din administrația Conferinței Muntenia; prezența la deschiderea anului universitar la Universitatea Adventus din Cernica, Ilfov; ședința cu membrii din consiliul director al fundației pentru spitalul oncologic; inaugurarea Bisericii din Răcăciuni, Bacău, și în Sabatul din 19 noiembrie, a noului sediu al Conferinței Transilvania de Nord, cea mai modernă și dotată clădire a structurilor noastre regionale.

Adaug aici și vizita de două zile la centrul de servicii medicale gratuite în ambulatoriu (Din grijă pentru tine), organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Conferința Oltenia, la Teatrul Național „Marin Sorescu” în Craiova, ocazie cu care am donat sânge și am interacționat cu organizatorii locali ai ansamblului de acțiuni „Împreună pentru oameni”. Este pentru a doua oară când autorități de la nivelurile regional și național ne sunt parteneri în campania inițiată ca proiect-pilot în Bacău (aprilie 2022), despre care cred că se va transforma curând într-o serie de evenimente în marile orașe din țară, atrăgând atenția asupra Evangheliei sănătății, oferind un loc de implicare pentru toți credincioșii și promovând imaginea adventistă într-un mod extrem de eficient.

Adunarea Generală Extraordinară, 20 noiembrie 2022, Cernica

Am petrecut mai multe părți din mai multe zile pentru amendarea textului de statut al Bisericii, întotdeauna în consultanță cu Departamentul Juridic. Ședințele cu membrii comitetului local și ai Comitetului Executiv ne-au ajutat să formulăm ultima propunere de text, pe care o vom supune evaluării delegaților din toată țara.

De asemenea, împreună cu colegii din comitet, am fost implicat în organizarea programului Adunării Generale Extraordinare (Cernica, 20 noiembrie) și a resurselor tipărite sau digitale oferite cu această ocazie. Săptămâna trecută am redactat și raportul președintelui pentru comitetul executiv, un document care conține succese ale înaintării Evangheliei pe teritoriul României.

Sunt plin de încredere în Dumnezeul nostru și doresc să vestesc Evanghelia lui Dumnezeu, prin osteneală și muncă, zi și noapte. (1 Tesaloniceni 2:2.9)
 
Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu,
București, 19 noiembrie 2022

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print