Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

În mijlocul molimei, să rămânem oameni!

În mijlocul molimei, să rămânem oameni!

Articol scris de jurnalistul Lelia Munteanu și publicat de agenția de știri Mediafax pe data de 14.03.2020

Sunt teolog ortodox și știu că, împotriva noii molime, singurul vaccin este solidaritatea. Am onoarea să mă fac sol al mesajului rostit de pastorul Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România:

„(…) Experiența pe care o trăim ne arată cât de repede se pot schimba lucrurile în societatea de astăzi. Ceea ce ieri era de neconceput se întâmplă acum. Este o lecție puternică pentru noi, pentru copiii lui Dumnezeu (…).
Este timpul, mai mult ca oricând, să rămânem uniți și să fim solidari. Să ne încredem în Dumnezeu și să le oferim celor apropiați dovezi ale credinței noastre. Nu doar să-i încurajăm și să ne rugăm pentru ei, ci să facem lucruri concrete.

(…), să arătăm că ne pasă. Lucrurile care altădată puteau fi percepute ca lucruri mici, astăzi pot fi privite ca fapte de eroism: să cumperi medicamente sau alimente pentru cineva, să ajuți un bătrân, o persoană cu vulnerabilități sunt lucruri pe care am putea să le facem în perioada aceasta.

Liderii bisericii, pastorii ar trebui să fie în prima linie, în primul rând, aproape de membrii bisericii, aproape de toți cei care sunt în nevoie. Este un timp în care suntem chemați să dăm dovadă de responsabilitate, de calm, de înțelegere, să arătăm respect față de cei de lângă noi.

La finalul acestei perioade este important, atunci când vom trage linie, să privim în urmă și să constatăm că am rămas oameni (…). Doar solidaritatea ne poate vindeca.”

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print