Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj de condoleanțe după moartea misionarului Pavel Bartolomeu

Mesaj de condoleanțe după moartea misionarului Pavel Bartolomeu

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România deplânge încetarea din viață a fratelui nostru Pavel Bartolomeu, misionar voluntar în Zimbabwe, Africa.

Activitatea dumnealui de pionierat față de semenii noștri din zona deșertică a Kanyemba a fost îndrăgită și susținută de multe biserici adventiste din țară și diaspora.

Numele lui stă alături de alți credincioși remarcabili, pe care Biserica Adventistă din România i-a însoțit cu rugăciuni în călătoriile lor evanghelistice spre Africa, începând cu fratele Constantin Tolici, primul misionar român care a plecat în Madagascar în vara anului 1929.

Numele fratelui nostru este onorat și pe lista misionarilor creștini care au influențat civilizații și destine umane. De-a lungul secolelor, sute de misionari umili din țările Europei și-au părăsit patria și au înfruntat pericole extreme, pentru a ajunge în cele mai inaccesibile așezări umane, ducând cu ei, ca pe cel mai prețios dar, Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu.

Adesea, misionarii educau populația celor mai sărace și îndepărtate țări. Îi învățau pe localnici să citească, să practice agricultura, să deprindă tehnici de construcție și alte lucruri pentru o viață mai ușoară și decentă. Doar în ziua veșniciei vom cunoaște cât datorează lumea noastră acelor deschizători de drumuri, care, cu eforturi și sacrificii supraomenești, au reușit să crească nivelul de trai și cunoștința despre Dumnezeu.

Fratele Bartolomeu Pavel, călăuzit de o credință puternică și protejat de îngerii lui Dumnezeu, în ultimii ani de viață, a influențat spre bine într-un mod decisiv o comunitate tribală din Africa de aproximativ 1 000 de suflete.

Din mărturiile sale scrise și orale, aceste suflete sălbatice nu erau în contact cu civilizația pe care noi o cunoaștem și supraviețuiau la limită, mult înapoia standardelor morale și materiale cu care noi suntem obișnuiți de veacuri.

Familiei în doliu, soției Lidia, fiicei Raluca și nepoților, le transmit împreună-simțire în necaz și mângâiere în marea pierdere suferită. Dumnezeu să vă întărească prin cuvintele din Ieremia 31:16: „Așa vorbește Domnul: «Oprește-ți plânsul, oprește-ți lacrimile din ochi, căci truda îți va fi răsplătită», zice Domnul; «ei se vor întoarce iarăși din țara vrăjmașului».”

Acum, când opera misionară a fratelui Pavel Bartolomeu este încheiată, mă adresez tuturor inimilor care bat pentru cei mai defavorizați oameni din țările lumii, să preia stindardul rămas în urmă și să înainteze până la marginile lumii cu mesajul Bibliei că Isus Hristos Se întoarce în curând!

Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu
București, 24 august 2020

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print