Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 11 sept. 2020

Mesaj video pentru credincioși – 11 sept. 2020

Pastorul Aurel Neațu transmite un mesaj de promovare a anului misionar 2020-2021 și încurajează Biserica în contextul frământărilor actuale. La final, transmite câteva gânduri pentru începerea noului an școlar.

Dragi credincioși, stimați colegi și împreună-slujitori cu Dumnezeu, 

Acum câteva zile, am încheiat lucrările comitetului local al Uniunii de Conferințe dedicate în mod special strategiei de acțiune din următoarea perioadă. Ne-am rezervat două zile pentru a plănui direcțiile principale de implicare a Bisericii. În împrejurările actuale, suntem asemenea patriarhului Avraam, despre care Biblia spune că „a plecat într-un loc fără să știe unde se duce”. La fel ca Avraam, „prin credință”, vom înainta spre moștenirea noastră veșnică, încercând să fim pregătiți pentru necunoscutele pe care pandemia le va aduce în următoarele luni. 

Astăzi, trimitem colegilor pastori un document electronic în care vor găsi obiectivele noastre strategice pentru anul misionar 2020-2021, desemnat „an al copiilor și al tinerilor”, sub îndemnul „Rămâi tânăr! Urmează-Mă!” Ne-am inspirat din cuvintele neobositului apostol Pavel, care spunea că „noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi.” În materialul digital pe care vi-l trimitem, veți găsi metode misionare și resurse ale Departamentelor Uniunii de Conferințe, pe care le oferim bisericilor și credincioșilor. Acordăm asistență și consiliere pentru fiecare proiect propus. 

Vă informez că fiecare biserică locală va primi cel puțin un exemplar al broșurii în format tipărit. Vă recomand să o consultați și vă rog să dezvoltați planuri locale, planuri adaptate nevoilor societății și bisericii din care faceți parte. Contribuția dvs. la opera misionară a Bisericii este extrem de importantă și binevenită. 

Înaintăm aceste propuneri misionare către slujbașii Bisericii și sunt convins că vom putea vedea „faptele Duhului Sfânt”, pentru că El vrea să ne inspire pe toți. În strategia globală pentru 2020-2025, pe lângă obiectivele misionare, de consacrare, creștere spirituală și conducere adaptată vremurilor în care trăim, Conferința Generală ne propune încă un obiectiv, unul special. Frații noștri de la conducerea Bisericii mondiale se așteaptă ca Duhul Sfânt să îl descopere în viitor și fiecare credincios îl va putea recunoaște. Pentru aceasta, mă rog în fiecare zi ca întreaga Biserică să fie călăuzită de către Duhul Sfânt. 

Am bucuria să vă anunț că vom avea o campanie de evanghelizare în țara noastră în perioada 7-21 noiembrie. Prin mijloace de transmitere pe platformele de socializare, cincisprezece pastori, lideri ai Bisericii vor predica mesajul întoarcerii Domnului Hristos pe pământ. Tema generală a prezentărilor va fi revenirea în slavă a Domnului Isus și profețiile care se vor împlini odată cu marele eveniment. 
Rugămintea noastră este ca bisericile care doresc să participe la conferințele biblice să desemneze responsabili la nivel local. Mai nou, în toată lumea există evangheliști digitali. Dorim să instruim voluntari, care să fie pregătiți pentru activitatea din mediul on-line. În acest sens, încă din luna iunie, v-am trimis invitația noastră de colaborare și așteptăm răspunsul dumneavoastră neîntârziat pentru a începe instruirile. 

În altă ordine de idei, sunt contactat frecvent de frați prezbiteri și de colegi pastori îngrijorați cu privire la efectele pandemiei asupra prezenței noastre în biserici. Am observat eu însumi lucrul acesta atunci când am vizitat bisericile din țară. 

Prudența, teama și restricțiile ne-au transformat comportamentul de participare la Casa Domnului. Însă Biblia ne sfătuiește „să nu părăsim adunarea noastră, după cum au unii obicei, ci să ne îndemnăm unii pe alții, și cu atât mai mult, cu cât vedeți că ziua de apoi se apropie”. Respectăm alegerea fiecăruia și ne dorim ca toți să păstrăm acea „legătură frățească” despre care citim în Sfânta Scriptură. La biserică și în afara ei, „țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică”. Așa ne învață apostolul Iuda și continuă cu sfatul de a-i căuta pe „cei ce se despart de noi”. 

La sfârșitul Primului Război Mondial, un general al armatei române a cerut consiliului de miniștri responsabilitatea de a fi primul care pronunță cuvântul „pace”. Generalul Averescu dorea să se asigure că termenii păcii sunt cât mai favorabili țării noastre, că toate condițiile păcii sunt bine înțelese. În cazul nostru, al credincioșilor, vă invit cu drag să rostim în biserici salutul „Pacea Domnului” într-un mod responsabil și să ne bucurăm, să așteptăm ocaziile de părtășie creștină. Să stăruim în „legătura frățească”, să căutăm să păstrăm „unirea Duhului prin legătura păcii.” 

Mai mult ca oricând, avem nevoie de o pace autentică! În contextul frământărilor din ultima perioadă, mulți dintre noi ne-am regăsit în cuvintele apostolului Pavel: „Suntem priviți ca niște înșelători, măcar că spunem adevărul”. Cu toate acestea, știm că Biserica este în permanență în mâinile lui Dumnezeu, iar înțelegerea aceasta ne aduce pace. Dumnezeu ocrotește Biserica, pentru că Biserica este a Lui și toate bătăliile sunt purtate de El. Dați-mi voie să folosesc întrebarea apostolului Iacov, fratele Domnului Isus, precum și îndemnurile lui, adresate fiecăruia dintre noi: „Cine dintre voi este înțelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii! Dar, dacă avem în inima noastră răutate amară şi duh de ceartă, să nu ne lăudăm și să nu mințim împotriva adevărului. Înțelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească. Pentru că acolo unde este dușmănie şi duh de ceartă este tulburare şi tot felul de fapte rele. Înțelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare şi de roduri bune, fără părtinire, nefățarnică. Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.” 

Nu este deloc confortabil să ne confruntăm cu situații tensionate, dar un creștin consacrat are de învățat și din situațiile mai puțin plăcute. Mai mult ca oricând, credem că slujbașii, pastorii Bisericii, toți conducătorii și fiecare credincios în parte ar trebui să facă o analiză a vieții lor și să descopere acele schimbări care pot aduce un plus în slujirea aproapelui, spre slava lui Dumnezeu. 

Vă doresc să aveți parte de un Sabat fericit în familia dvs. și în casa lui Dumnezeu! Cu credința că mâine vom primi harul lui Dumnezeu la serviciile de închinare ale Bisericii, vă propun ca în cadrul programului de la unsprezece la douăsprezece să vă rugați pentru copiii și profesorii care sunt gata să înceapă noul an școlar. Dumnezeu să îi binecuvânteze și pe părinți, și pe toți aceia care susțin principiile educației creștine. Dumnezeu să dea elevilor dragoste de învățătură, iar profesorilor să le dea resurse pentru un an școlar reușit. Tuturor, vă urez o călătorie spre excelență! Dumnezeu să vă binecuvânteze cu har și pace! 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print