Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 18 sept. 2020

Mesaj video pentru credincioși – 18 sept. 2020

Pastorul Aurel Neațu transmite credincioșilor informații de la ultima ședință de comitet a Uniunii de Conferințe.

Dragi prieteni și credincioși, 

Pentru o mai bună comunicare, am hotărât să împărtășesc frecvent cu dumneavoastră aspecte semnificative din viața Bisericii, așa cum am început în perioada stării de urgență. Reacțiile dumneavoastră de apreciere m-au încurajat și încerc să mă obișnuiesc cu modul acesta de comunicare, în format video. Am vești bune, pentru care Îl lăudăm pe Dumnezeu, după cum ne învață Sfânta Scriptură, când ne îndeamnă să „vestim lucrările Lui” (Isaia 12:4). 

Alături de administrația Bisericii noastre din regiunea Moldovei, am participat sâmbăta trecută la inaugurarea Centrului de Tineret și Misiune din Coșna, județul Suceava. Mi-a făcut plăcere să fiu acolo și recomand tuturor tinerilor noștri să îl viziteze. De mult nu mai văzusem atât de multe suflete la închinare: au fost peste 400 de participanți și concertul de după-amiază susținut de Bel Canto a fost un moment foarte fericit. Ansamblul din Coșna se alătură celorlalte centre adventiste de tineret din România, oferind facilități excelente de cazare și recreere. Îmi doresc să fie o mare binecuvântare pentru Biserică și Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care au contribuit la construirea Centrului de la Coșna! 

Acum trei zile, alături de colegii din Comitetul Local al Uniunii, am demarat procesul de numire a noului director de programe la Radio Vocea Speranței și Speranța TV. Am declanșat o procedură transparentă, care cuprinde consultarea mai multor nume, nume care vor fi propuse atât de Centrul Media Adventist, cât și de Conferințe. Calitatea de pastor nu este un criteriu obligatoriu de eligibilitate. Pe baza selecției de dosare și a interviurilor, Comitetul Executiv al Uniunii se va exprima prin vot și va face numirea noului director în cursul lunii octombrie. Rugați-vă ca alegerea să fie inspirată de Dumnezeu!  

Tot săptămâna aceasta, în Comitetul Uniunii a fost invitat profesorul Sebastian Felea, directorul Departamentului de Muzică. Fratele Felea a prezentat poziția adventistă asupra muzicii la închinare și în consultare cu responsabilii din Conferințe a făcut recomandări pentru stilurile muzicale conforme cu Biblia. Rog profesorii, interpreții și dirijorii să consulte documentul elaborat și să aplice principiile adventiste cu privire la melodie, armonie, ritm, limbaj corporal, costumație și alte elemente din muzică, așa cum sunt cuprinse în declarațiile oficiale. 

Din tipografia Editurii Viață și Sănătate vă aduc o veste bună: miercuri, personalul a început tipărirea broșurii despre strategia misionară din 2020-2021. Fiecare biserică va primi curând cel puțin un exemplar. De asemenea, au intrat la tipar aproape optsprezece mii de exemplare ale revistei Reperele credinței, având ca temă hrana curată, în acord cu Scriptura. Săptămâna viitoare vor ajunge în centrele de distribuție din una sau două regiuni. Eu am citit majoritatea articolelor și sunt convins că le veți aprecia. Vă informez că aceste materiale tipărite sunt proiecte misionare subvenționate din bugetul Uniunii.  

Un alt proiect inițiat prin Departamentul de Tineret la ședința comitetului nostru din ziua de marți, este lecturarea Bibliei de către copii și tineri. În urma votului acordat de colegi, proiectul a fost demarat deja. Am hotărât să-i încurajăm într-un mod practic pe copiii care vor citi Biblia în anul 2021 – vom plăti jumătate din costul unei Biblii pregătite special pentru ei. Biblia adolescentului va apărea în luna ianuarie și va costa 98 de lei în rețeaua noastră de librării. Uniunea va subvenționa 50% din preț pentru orice copil și adolescent care se înscrie să citească Biblia până la capăt. De asemenea, îi vom dărui o broșură cu abțibilduri, în care va putea urmări progresul lucrării. Ne dorim ca în parteneriat cu Editura Viață și Sănătate și cele șase Conferințe, în final, Biblia să poată fi oferită gratuit copiilor care se vor implica în proiect și vor respecta condițiile de lectură. 

O altă hotărâre a Comitetului a fost să sprijinim bisericile care doresc să transmită programe biblice în direct. În acest sens, în relație cu Centrul Media Adventist, am început procesul de achiziție a unui echipament în valoare de aproximativ opt mii de euro. Încă așteptăm din partea dumneavoastră lista responsabililor care vor colabora în conferințele biblice planificate.  

Vreau să menționez acum numele fraților Adrian Dorgo și Norbert Otto Hârșan, pe care i-am examinat în comitetul Conferinței Transilvania de Nord. Miercuri, la Cluj-Napoca, împreună cu fratele Marius Andrei, secretarul Asociației Pastorale, în cadrul interviului pentru hirotonire, ne-am rugat alături de familiile celor doi candidați, ca Dumnezeu să desăvârșească drumul lor în slujirea pastorală și să le facă parte de împliniri în Biserica Adventistă. Mâine, împreună cu pastorii și administratorii din Conferința Muntenia, vom fi la Universitatea Adventus, pentru programul de hirotonire a colegilor Florea Daniel și Moise Valentin. Ne bucurăm că în vremuri tulburi, când slujirea pastorală este prețuită mai puțin, Dumnezeu găsește încă bărbați pentru cea mai dificilă lucrare încredințată vreodată oamenilor, după cum afirmă Ellen White.  

Închei, citind pentru dvs. binecuvântarea din a doua Epistolă către corinteni, capitolul 13, versetul 11. Voi folosi Noua Traducere în limba Română: „În rest, fraţilor, bucuraţi-vă! Fiţi desăvârşiţi! Încurajaţi-vă unul pe altul! Fiţi de acord unul cu altul! Trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.” Vă urez dumneavoastră, celor care sărbătorim ziua a șaptea, să fim pregătiți și în pace la începutul Sabatului și tuturor celorlalți vă doresc împlinire sufletească în Dumnezeu!  

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print