Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 25 sept. 2020

Mesaj video pentru credincioși – 25 sept. 2020

Președintele transmite Bisericii informații de la Comitetul executiv al Uniunii de Conferințe din data de 22 septembrie a.c. și lansează un apel la înțelepciune și rugăciune.

Dragi prieteni și credincioși, 

Cel mai important consiliu de conducere al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România s-a întrunit în ziua de marți în ședință, având ca punct principal pe agendă definitivarea unui număr de trei colegi pastori stagiari din conferințele Muntenia și Transilvania de Sud. Împărtășesc cu dumneavoastră un alt punct de pe agenda comitetului, care vizează înființarea unei comisii de etică în cadrul fiecărei conferințe, cu ocazia adunărilor elective. Comitetul Executiv al Uniunii recomandă lucrul acesta, urmând modelul unei comisii similare care funcționează la nivelul Uniunii din anul 2014, la recomandarea forului european al Bisericii Adventiste. Propunerea noastră pentru formarea comisiei de etică este ca aceasta să aibă în proporție de 80% membri care nu sunt pastori, frați și surori cu competențe în domeniul juridic și cu expertiză în domeniul relațiilor umane. 

Prin această măsură, afirmăm încă o dată că în Biserica Adventistă autoritatea circulă în două direcții, de sus în jos și de jos în sus, prin reprezentanți care sunt atât laici, cât și pastori, bărbați și femei, la toate nivelurile de organizare.  

Tot în ședința menționată, am deschis o discuție despre modalitățile prin care un număr mai mare de credincioși care nu sunt pastori sau angajați ai Bisericii să fie consultați frecvent pentru alcătuirea strategiei de lucru și, în felul acesta, să își poată exprima opinia cu privire la viața Bisericii. Vom reveni cu detalii după ce comitetul se va exprima prin vot.   

În ceea ce privește retrospectiva săptămânii, menționez bucuria primului cantonament pastoral din toamna aceasta, pentru regiunea Banatului, la care am participat în ziua de joi, la Arad, împreună cu trezorierul Uniunii, pastorul Emil Jigău, și cu directorii Departamentelor Tineret și Muzică, Gelu Poenariu, respectiv, Sebastian Felea. Restul activităților semnificative sunt menționate pe blogul și pagina oficială de Facebook.  

În Sabat, voi fi împreună cu secretarul Asociației Pastorale, fratele Marius Andrei, și colegii din nordul Transilvaniei în două biserici adventiste, la Sighetul Marmației și la Carei, unde vom participa la două ceremonii de hirotonire pastorală. Alăturați-vă rugăciunilor noastre pentru creșterea Bisericii și pentru întărirea slujitorilor lui Dumnezeu! 

Doresc să vă reamintesc faptul important că, în prima zi a săptămânii următoare, duminică, delegații Bisericii Adventiste din regiunea sudică a Transilvaniei se vor întâlni la Târgu-Mureș, într-o Adunare Generală Extraordinară Electivă. Va fi un moment în care maturitatea noastră spirituală va fi evaluată și, de aceea, fac apel la înțelepciune și rugăciune, pentru a cunoaște planul lui Dumnezeu și pentru a-l împlini. Rugați-vă împreună cu mine pentru cei care conduc lucrările elective și pentru fiecare delegat în parte! Rugați-vă ca Biserica să fie întărită prin această lucrare și Numele lui Dumnezeu să fie înălțat!  

Închei cu binecuvântarea apostolului Ioan și cu dorința ca Dumnezeu să ne sfințească viața întreagă: „Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!” (2 Ioan 3)

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print