Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj scris pentru credincioși – 16 octombrie 2020

Mesaj scris pentru credincioși – 16 octombrie 2020

Dragi prieteni,

Peste câteva clipe începem sărbătoarea Sabatului. Fie ca mesajul meu, de data aceasta în format scris, să vă găsească în pace și Domnul Dumnezeu să asculte rugăciunile pe care le înălțăm în casele și în bisericile noastre!

De la ultima ședință a comitetului Uniunii, desfășurată în ziua de marți, 13 octombrie, vă comunic hotărârea ca programul de evanghelizare „Vie Împărăția Ta!”, transmis pe platformele de socializare, să fie, de asemenea, difuzat și pe postul Speranța TV. Pentru aceasta, a fost nevoie de o modificare a orei la care încep prezentările. Vom începe cu o oră mai târziu, adică de la ora 21.

Decizia a fost luată în consultare cu directorul Centrului Media Adventist, care face demersurile necesare pentru avizele de la Consiliul Național al Audiovizualului. După obținerea aprobărilor, veți primi informații în completare.

Împreună cu colegii administratori și directori, suntem bucuroși că mesajul conferințelor biblice va fi difuzat pe cât mai multe mijloace de comunicare în masă și vă încurajez pe fiecare să fiți o parte activă în distribuirea și promovarea acestora în mediul on-line.

Zilele trecute, Uniunea a transmis un mesaj pentru credincioși și biserici prin intermediul videoclipului „Rămâi tânăr! Urmează-Mă!”. Alături de broșura cu planurile strategice, sper ca și acesta să își găsească drumul spre inima dumneavoastră și să ne implicăm uniți în misiune. Dacă vă face plăcere, vă rog să răspândiți mesajul video și să slujim cu pasiune semenii în nevoie.

Cu referire la încheierea lucrărilor Consiliului Anual al Conferinței Generale, vă informez că s-a votat o declarație, care va fi recomandată spre a fi votată în plenul Sesiunii Generale a Bisericii Mondiale din Indianapolis, în anul 2021. Declarația publică – votată de către delegații Comitetului Executiv al Conferinței Generale – este un vot de încredere dat scrierilor lui Ellen White, considerate inspirate de Duhul Sfânt, bazate pe Biblie și pe învățătura lui Hristos Isus. Declarația menționează că scrierile lui Ellen White nu înlocuiesc Sfânta Scriptură, ci o înalță ca fiind normativă. Ele au rolul de a feri Biserica de „orice vânt de învățătură” (Efeseni 4:14) și ne oferă un ghid inspirat pentru pasajele biblice, fără să epuizeze înțelesul textelor biblice sau să împiedice un studiu mai aprofundat al acestora.

Vă anunț că miercuri, 14 octombrie, a avut loc prima întâlnire a misionarilor din mediul on-line care vor fi activi în campania din 7–21 noiembrie. Rog colegii pastori și administrația Conferințelor – și pe această cale –  să încurajeze participarea responsabililor la trainingul săptămânal și să completeze numărul celor desemnați, pentru o bună organizare. Comunicarea va avea loc în principal pe o platformă dedicată, creată și administrată de colegii pastori din Departamentul de Internet și Comunicare.

Privind în urmă, remarc și cele trei după-amieze în care peste 150 de pastori din țară au urmărit on-line prelegerile susținute de directorul Michael Sokupa, din partea Ellen White Estate, fundația care administrează publicațiile semnate de Ellen White. Pastorii Romică Sîrbu și Marius Andrei, responsabilii Departamentelor Spiritul Profetic, respectiv Asociația Pastorală, au coordonat în echipă aceste sesiuni de instruire, având ca teme hermeneutica spiritului profetic în relație cu Biblia și, din aceeași perspectivă, mișcările dizidente. În fiecare zi a fost câte o sesiune de întrebări și răspunsuri de aproximativ o oră. A participat în videoconferință și fratele Ioan Câmpian Tătar, responsabil al departamentului de resort la nivel european.

Programul meu de lucru de săptămâna trecută poate fi consultat pe blog, la adresa presedinte.adventist.ro/agenda-presedintelui. Pot fi urmărit și pe Instagram, cu profilul aurel_neatu.

În încheiere, doresc să acordați atenție comunicatului emis astăzi, 16 octombrie, de către Departamentul de Comunicare. El are în vedere ultimele schimbări și obligativitatea purtării de mască în toate spațiile bisericii, atât la interior, cât și la exterior. Mi se aduce la cunoștință tot mai frecvent faptul că din ce în ce mai mulți credincioși adventiști s-au îmbolnăvit de COVID și ne rugăm ca Dumnezeu să grăbească însănătoșirea tuturor. „Urmăriți ce este bine înaintea tuturor oamenilor”, ne îndeamnă apostolul Pavel în Romani 12:17, iar în alte epistole, spune: „Urmăriți dragostea” (1 Corinteni 14:1) și „urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12:14). Toate acestea ne conduc să urmărim și „binele cetății”. Să ne rugăm Domnului pentru România, pentru că fericirea noastră depinde de fericirea ei (Ieremia 29:7). Să respectăm cu responsabilitate individuală și comunitară toate măsurile de protecție sanitară, iar Domnul va binecuvânta orice efort făcut în spirit creștin.

Dumnezeu să vă dea o zi de odihnă autentică, în care grijile cotidiene să fie înlăturate și stresul acumulat în zilele de lucru să dispară! Mă rog pentru Duhul Sfânt, să fie prezent în inimile celor prezenți la închinare, iar lumina divină să răsară în toate sufletele.

VIE ÎMPĂRĂȚIA LUI!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print