Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 23 octombrie 2020

Mesaj video pentru credincioși – 23 octombrie 2020

În 2020 s-au împlinit 150 de ani de adventism românesc. Pastorul Aurel Neațu consideră că marcarea unui secol și jumătate de existență a mișcării adventiste pe pământ românesc nu este un moment de bucurie sau de celebrare, ci o ocazie de reflecție și pocăință. Președintele informează despre două decizii recente ale comitetului local și face apel la „înaltă responsabilitate” într-o vreme când „incertitudinea și teama plutesc în aerul respirat”. Cei care preferă să citească textul mesajului îl pot găsi integral mai jos.

În acest an, 2020, s-au împlinit 150 de ani de la prima atestare istorică a credincioșilor adventiști pe teritoriul României. De asemenea, numărăm 100 de ani de la înființarea forului național al Bisericii, adică Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Tot în 2020, editura Bisericii împlinește 100 de ani de activitate publicistică și tipografică.

La începutul anului, înainte de pandemie, am rezervat în Pitești o sală publică pentru a marca trecerea unui secol și jumătate împreună cu reprezentanți din toate regiunile țării. Am ales orașul Pitești, întrucât acolo, în anul 1870, a răsărit prima sămânță de adventism românesc, când un negustor din localitate s-a convertit împreună cu familia sa și câțiva prieteni. Dar declanșarea pandemiei în primăvară și starea actuală de lucruri ne-au împiedicat să organizăm întâlniri cu un număr mare de participanți. Poate vom avea în schimb o serie de emisiuni, difuzate și on-line, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri și pentru a ne inspira din felul lor de a trăi valorile pe care ni le-au transmis. Deși vremurile sunt grele, în măsura în care se poate, invit comunitățile adventiste locale să găsească o manieră de a consemna providența lui Dumnezeu în istoria noastră.

Pentru noi, când numărăm acești 100 sau 150 de ani, nu este un moment de bucurie sau de celebrare. Pionierii credinței adventiste ar fi fost cu siguranță profund dezamăgiți să știe că urmașii lor încă așteaptă întoarcerea Mântuitorului Isus Hristos în anul 2020. Această ocazie este mai degrabă un moment de reflecție, de pocăință și recunoștință, o ocazie în care ne reînnoim angajamentul nostru față de scopul pentru care Dumnezeu a chemat mișcarea adventistă la existență. Ne rugăm așa cum ne-a învățat Hristos, să vină Împărăția Lui și Domnul Isus să Se întoarcă în curând.

Ca și în ocaziile anterioare, vă aduc la cunoștință o decizie luată de Comitetul Local al Uniunii miercuri, 21 octombrie. S-a hotărât finanțarea a aproximativ 13 000 de Biblii, pe care le donăm celor șase unități administrativ-teritoriale, în funcție de numărul de membri. Am invitat administrația Conferințelor să se alăture ofertei Uniunii, pentru ca numărul total de exemplare care vor fi distribuite în casele românilor să fie dublu. Indiferent de modul în care propunerea noastră va fi adoptată, vă recomand ca aceste cărți să ajungă mai ales în casele în care nu există Cuvântul lui Dumnezeu.

De asemenea, vă informez că am avut o primă ședință pentru alegerea directorului de programe la Centrul Media Adventist. La momentul acesta, avem o listă cu mai multe propuneri, pe care urmează să le analizăm săptămâna viitoare într-un comitet extins și apoi să organizăm interviurile pentru angajare.

În ceea ce privește cazurile de îmbolnăvire, tot mai dese în ultimele zile, vă rog din nou să respectați cu înaltă responsabilitate măsurile de igienă și distanțare. Ușile Casei Domnului sunt deschise, cu excepția situațiilor de la nivel local, când pastorul și comitetele bisericilor locale au decis ocazional să suspende serviciile divine pentru una sau două săptămâni din cauza numărului semnificativ de cazuri confirmate.

Avem datoria de a purta corespunzător masca în biserică și în toate spațiile exterioare ale ei. Vă rog, respectați distanța și toate recomandările medicilor, pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili. Suntem chemați la credincioșie deplină, atât în lucrurile mici, cât și în lucrurile mari.

Mă adresez deopotrivă angajaților și voluntarilor Bisericii, slujbașilor și tuturor credincioșilor: doresc ca toate lucrurile să vă meargă bine și sănătatea dumneavoastră să sporească la fel cum sporește și sufletul dumneavoastră! Vă îndemn să ne comportăm în public și în particular în așa fel, încât harul primit de noi să aducă mulțumiri la adresa lui Dumnezeu, după cum scrie apostolul Pavel.

Voi încheia prin apelul profetului Samuel. Discursul din prima lui carte, capitolul 12, versetele 21 și 24, mi se pare potrivit pentru zilele noastre, când incertitudinea și teama plutesc în aerul respirat: „Nu vă abateți de la El, altfel ați merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic. Domnul nu va părăsi pe poporul Lui din pricina Numelui Lui celui mare, căci Domnul a hotărât să facă din voi poporul Lui. Temeți-vă numai de Domnul şi slujiți-I cu credincioșie, din toată inima voastră!”

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print