Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 30 octombrie 2020

Mesaj video pentru credincioși – 30 octombrie 2020

Pastorul Aurel Neațu evocă momentele principale ale săptămânii: instruirea președinților, secretarilor și trezorierilor, propunerile pentru postul de director de programe la Centrul Media Adventist și faptul că sub 5% din bisericile adventiste au suspendat serviciile divine în ultimul sabat. În 158 din 230 de districte pastorale nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19. Urmăriți celelalte rezultate ale sondajului în video.

Dragi prieteni, dragi colegi și slujbași ai Bisericii

„Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!” Mai sunt câteva ore până la sărbătoarea Sabatului și doresc să comunic celor interesați evenimentele principale ale săptămânii. 

Mai întâi menționez că președinții, secretarii și trezorierii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România s-au întâlnit on-line pe parcursul a trei zile la sesiuni de instruire, coordonate de colegii de la nivelul european. Am participat alături de reprezentanți din unsprezece țări la un schimb de idei și metode de lucru. Conferințele de acest tip sunt ocazii anuale de părtășie și în atelierele din camerele Zoom s-a împărtășit viziunea adventistă despre strategia și conducerea Bisericii. Ieri și astăzi m-am înregistrat pe o platformă virtuală pentru lucrările de sfârșit de an ale Comitetului Executiv al Diviziunii Inter-Europene. 

Pe agendă se găsesc puncte despre planurile financiare, programul de audit, grupul de lucru împotriva violenței domestice, o listă cu cincisprezece valori fundamentale, spirituale și relaționale. Subliniez că primele noastre valori la categoria Spiritualitate sunt Biblia, ca autoritate normativă, viața și învățăturile Domnului Isus și o concepție despre lume bazată pe creația divină. La categoria Relații, pe primul loc se află dragostea, compasiunea și afirmarea valorii celorlalți, urmate de câștigarea încrederii în toate relațiile interumane. De asemenea, comitetul urmează să adopte hotărâri ale Conferinței Generale privind sesiunea din Indianapolis și două declarații oficiale. 

Din țară, vă aduc la cunoștință că am stabilit ziua interviurilor pentru numirea directorului de programe la Centrul Media Adventist. Comitetul de lucru a selectat trei dosare. Pe lista scurtă a numelor propuse avem o doamnă, realizatoare de programe radio și TV, un alt realizator pastor și un manager de proiect editorial. Să ne rugăm pentru ca voința divină să se reflecte pe deplin în decizia finală. 

În ultimul rând, pentru informarea dvs., am cerut o situație a numărului de biserici închise în ultima lună din cauza pandemiei. Mă refer la bisericile locale care au decis la nivelul comitetului să suspende serviciile divine în cel puțin un Sabat din cauza infectărilor cu noul virus. Prin secretariat, s-a lansat un chestionar, la care au răspuns 230 de colegi pastori din toate conferințele. Estimez că avem o situație care privește două treimi din bisericile adventiste din toată țara. 

În ultimul Sabat, cel din 24 octombrie 2020, în 61 de biserici și grupe nu s-au desfășurat servicii religioase, adică mai puțin de 5% din totalul de biserici și grupe au avut suspendat programul public de închinare Sabatul trecut. Doar nouă pastori au răspuns că în districtul păstorit de dumnealor au avut cel puțin două biserici în această situație. 

Aici doresc să menționez că jumătate dintre pastori, 158, au răspuns că nu au avut niciun deces în rândul credincioșilor din bisericile păstorite, iar 26 au raportat un singur deces cauzat de COVID. Cifrele raportate însumează 72 de decese la nivel național, iar raportul este întocmit pentru două treimi din totalul de biserici.  

Am primit sugestii pentru recomandări mai ferme în ce privește aplicarea măsurilor de igienă și siguranță, motiv pentru care vă transmit două dintre ele: „Respectați regulile, chiar cu autoritate mărită în fața celor ce le ignoră”, „Veniți cu recomandări mai ferme pentru cei care nu iau în serios situația”, ne scrie un pastor, care raportează cifra de șapte persoane decedate în district din cauza COVID-19. 

De asemenea, vă informez că pregătirile pentru evanghelizarea națională continuă și așteptăm ca Dumnezeu să reverse Duhul Său asupra prezentatorilor și audienței. Ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să vă ocrotească. Fie ca lumea întreagă să aibă parte de harul lui Dumnezeu! Colegii din Comitetul Uniunii de Conferințe vă trimit salutul nostru frățesc și urări de bine pentru fiecare comunitate adventistă! Dumnezeu să vă binecuvânteze! 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print