Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj scris pentru credincioși – 13 noiembrie 2020

Mesaj scris pentru credincioși – 13 noiembrie 2020

Stimați frați și surori, dragi prieteni,

Fie ca sărbătoarea Sabatului din 14 noiembrie 2020 să vă aducă odihnă și binecuvântări spirituale! Să vă dea Dumnezeu momente de fericire în fiecare familie și har în casele de rugăciuni!

Deoarece în zilele trecute s-au impus noi restricții în starea de alertă, doresc să vă informez mai întâi că miercuri, 11 noiembrie, am participat la o conferință organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte, împreună cu reprezentanți din partea cultelor din România și reprezentanți din partea Guvernului. Din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea m-a însoțit pastorul Dragoș Mușat, directorul Departamentului de Comunicare și Relații Publice.

Cultele au adresat Guvernului mai multe cereri, între care menționez solicitarea de a fi consultate înainte de aplicarea măsurilor care le privesc, atât la nivel național cât și la nivel local și solicitarea de a nu se mai face confuzia între ceremoniile Bisericii Ortodoxe și ale celorlalte biserici, în special protestante și neoprotestante. De asemenea, în mod oficial s-a adresat cererea repetată de a nu mai ajunge în situația ca lăcașele de cult să fie închise, așa cum s-a întâmplat în primăvară.

După ce a prezentat situația la nivel național și european, domnul secretar de stat Raed Arafat a afirmat că în momentul de față nu există intenția de suspendare a serviciilor publice religioase de închinare. Dacă însă evoluția o va impune, vor lua și această măsură, însă după consultarea cu reprezentanții bisericilor, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. În localitățile carantinate, decizia aparține organelor de conducere  teritoriale (Direcția de Sănătate Publică, Comitetul pentru Situații de Urgență și prefecturi). S-a convenit ca următoarele întâlniri pentru lucru și consultare să se desfășoare pe platforma Zoom.

Prin urmare, avem speranța că în perioada sezonului rece vom putea să ne închinăm lui Dumnezeu, conform programului nostru public, așa cum a fost el actualizat în starea de alertă. Întrucât covidul este o boală nouă, insuficient cercetată, vă recomand să respectați pe deplin măsurile de siguranță comunicate.

Săptămâna trecută a fost marcată de începerea conferințelor biblice „Vie Împărăția Ta!”. În seara de marți, am vizitat și eu echipa de producție, iar organizatorii mi-au prezentat personalul Centrului Media Adventist, care în platou și în carul de televiziune depune eforturi considerabile pentru transmisia semnalului. Dumnezeu să le răsplătească munca și să le binecuvânteze familiile!

La Departamentele Misiune, Comunicare și Internet au ajuns opinii variate, din toate părțile țării, și din diaspora. Difuzarea exclusiv în format digital și restricțiile impuse circumstanțial de pandemie sunt în aceeași măsură provocări pentru care cerem harul lui Dumnezeu. Rugați-vă și dumneavoastră ca mesajul Apocalipsei să fie înțeles cât mai bine și Duhul Sfânt să îi călăuzească pe toți cei implicați.

Până acum pe site-ul oficial au fost 1,157,568 de afișări și 35,448 de vizitatori unici. Numărul maxim de vizitatori unici pe site într-o zi a fost de 10,396, în ziua de luni, 9 noiembrie. Doresc să felicit biserica din Bordești de Sus, din Moldova, care în prima seară a avut un vârf de 700 de persoane care urmăreau live-ul. Se remarcă, din acest punct de vedere și alte biserici cu peste 400 de urmăritori simultani în Cehu Silvaniei, Vârtoape, Mărăței Piatra Neamț, Botoșani Speranța, Bacău-Șerbănești, Buza din Transilvania de Nord și Budești (Moldova). Rapoartele parțiale de audiență din Facebook indică depășirea cifrei de 10 000 de persoane live pe platformă, fără să pot preciza acum un număr maxim de useri simultani sau vizualizări. Organizatorii vor oferi și cifre de audiență pentru YouTube. Biserica a transmis programul în peste 300 de pagini oficiale de Facebook și aproximativ 30 de conturi de YouTube.

În ce privește deciziile Uniunii, din partea comitetului local vă transmit o hotărâre de finanțare a ADRA Armenia cu 5 000 de euro pentru proiecte sociale și umanitare în Nagorno-Karabah. Decizia a fost luată la propunerea Directorului Departamentului de Misiune Externă, pastorul Florian Ristea.

Conferința Generală ne propune ca în această săptămână să ne rugăm pentru rezoluții pașnice în criza alegerilor din SUA, pentru ca adventiștii să simtă mai intens nevoia de rugăciune și de asemenea, pentru toți cei care luptă cu COVID-19, în special pentru cei care se luptă cu anxietate și teamă. Pe lista de rugăciune sunt și uzbecii, o populație de 25 de milioane, din care  0.01% îl cunosc pe Isus.

Mă rog ca Domnul să reverse binecuvântările Lui din Numeri 6 și Psalmul 128 peste cititorii acestui mesaj:

Să te binecuvânteze Domnul …
să vezi fericirea … în toate zilele vieţii tale…!
Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
Pacea să fie peste noi!

București,
13 noiembrie 2020

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print