Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj scris pentru credincioși – 20 noiembrie 2020

Mesaj scris pentru credincioși – 20 noiembrie 2020

Dragi prieteni,

„Mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui…” (Efeseni 1:17)

Mai întâi doresc să mulțumesc celor care seară de seară ați vizionat aici împreună cu mine conferințele biblice „Vie Împărăția Ta!”. În această perioadă de două săptămâni, am ales să mă adresez celor care mă urmăresc exclusiv prin mesaje scrise. Acum, în momentele de anticipare a zilei Sabatului, când doar câteva minute ne despart de timpul sacru, aduc în atenția credincioșilor adventiști și a prietenilor din on-line, următoarele:

– Ieri am citit invitația pastorului Ted Wilson adresată celor aproximativ 250 de membri ai Comitetului Executiv al Conferinței Generale, de a ne conecta o dată pe lună pentru rugăciune. Pe lista de rugăciune avem proclamarea mesajului Celor Trei Îngeri, ploaia târzie a Duhului Sfânt și întoarcerea Domnului Isus. Tema sesiunii Conferinței Generale este „Isus vine! Implică-te!”.

– În perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, adventiștii din România organizează săptămâna anuală de rugăciune. Nevoia de rugăciune crește cu fiecare zi și vă îndemn să organizăm întâlnirile cu responsabilitate și devotament.

– Conducătorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România se pregătesc să participe la Comitetul Executiv al Uniunii în sesiunea de toamnă. Săptămâna viitoare vă voi oferi un rezumat al ședinței programate pentru data de 23 noiembrie 2020.

– Comitetul local al Uniunii de Conferințe a formulat un plan de comunicare prin mijloace mass-media, în conformitate cu brandul global adventist și actualitatea contemporană. Planul este propus pentru aprobare Comitetului Executiv, împreună cu numele directorului de programe la Centrul Media Adventist.

În continuare, împărtășesc cu dumneavoastră următoarele date și noutăți despre conferințele „Vie Împărăția Ta!”. Sâmbătă, 21 noiembrie, se încheie seria prezentărilor biblice, dar programul continuă cu ediții speciale on-line în săptămânile următoare. Datorită multelor comentarii și întrebări primite constant pe numărul de telefon al postului de televiziune Speranța, organizatorii anunță continuarea seriei pentru a răspunde interesului manifestat de public. Colegii pastori și coordonatori vor primi informații detaliate în cursul săptămânii viitoare, prin Departamentele Comunicare, Internet și Misiune.

În primele douăsprezece zile ale conferințelor, donațiile din partea publicului au adus fericire pentru două familii de beneficiari ai ADRA România. Familia Munteanu a primit donații pentru finalizarea unei locuințe noi, în care va putea intra înainte de gerul iernii, iar familiei Milicu i se va cumpăra o locuință pentru a fi în sfârșit acasă. Donațiile însumează 84.285,11 lei. Menționez că beneficiarii nu aparțin Bisericii Adventiste.

11 cursanți au început cursul „Vie Împărăția Ta!” pe platforma www.solascriptura.ro și circa 40 de persoane au solicitat cursurile în format tipărit. Mai multe persoane și-au exprimat dorința de a Îl urma pe Isus și de a trăi viața în lumina Bibliei. Credem că dincolo de reacțiile primite de organizatori la nivelul Uniunii și prin numărul de telefon de contact oferit, există și alte decizii personale de a urma principiile Bibliei în viața de zi cu zi.

Alte date preliminare sunt acestea: în ultimele șapte zile, pe www.adventist.ro au fost 1 472 556 accesări, 44 999 de vizitatori unici și 7 617 descărcări de cadouri digitale. 70% din accesări s-au efectuat de pe telefonul mobil.

Rugăm credincioșii Bisericii să evalueze programul conferințelor, folosind un formular de raport pe care îl vor primi de la pastori.

Din cauze medicale, o parte semnificativă a echipei de coordonare nu a lucrat la capacitate maximă. Personal, apreciez în mod deosebit eforturile făcute de personalul Speranța TV pentru difuzarea programului, pe radio, tv și pe platformele de socializare. Vă invit și pe această cale să urmăriți ultimele două emisiuni și făgăduința din Isaia 30:18 să se împlinească deplin:

„Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept. Ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!”

Pastor Aurel Neațu,

București,

20 noiembrie 2020

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print