Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 27 noiembrie 2020

Mesaj video pentru credincioși – 27 noiembrie 2020

Pastorul Aurel Neațu comunică Bisericii hotărâri de la ședința de toamnă a Comitetului Executiv al Uniunii de Conferințe (din data de 23 noiembrie 2020). Mesajul video conține precizări despre noua strategie editorială a Radio Vocea Speranței și Speranța TV, bugetul Uniunii și unele proiecte departamentale. În încheiere, președintele lansează un apel pentru închinare în cadrul Săptămânii de Rugăciune din 28 noiembrie – 5 decembrie.

Cei care preferă să citească textul mesajului, pot lectura mai jos transcrierea înregistrării.

Dragi prieteni, stimați credincioși,

Dumnezeu să vă binecuvânteze în toate locurile în care sunteți și să vă dea o inimă nouă, ascultătoare de El și plină de bucurie!

Sunt mesagerul unor vești proaspete din partea celor treizeci de membri ai forului de conducere al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Luni, 23 noiembrie, ne-am întâlnit pentru ședința de toamnă a Comitetului Executiv al Uniunii și, după specificul sesiunii, s-au prezentat rapoarte, planuri și informații financiare. Din dosarul de lucru, am selectat pentru dumneavoastră câteva informații de interes general.

Aș începe cu prezentarea succintă a unor proiecte de viitor.

Pentru luna aprilie 2021, Departamentul de Tineret pregătește o serie specială de conferințe biblice. Acestea vor fi susținute de aproximativ zece studenți și tineri, pentru publicul tânăr. Mă entuziasmează inițiativa lor, despre care vor furniza detalii la vremea potrivită.

Departamentul Școala de Sabat și Lucrarea Personală ne propune să devenim „misionari prin telefon”, cu ajutorul aplicațiilor WhatsApp și Messenger. În urma instruirilor organizate de coordonatori, vom avea posibilitatea să le oferim celor apropiați resurse și consiliere spirituală.

Departamentul Trezorerie a raportat o creștere a zecimii cu 3% în anul 2020, prin comparație cu anul trecut, 2019. Pentru această creștere actualizată, Îi suntem pe deplin recunoscători lui Dumnezeu și cred că reprezintă un indicator al nivelului general de credincioșie, în vremuri când bisericile nu au fost deschise săptămânal.

Conferința Generală a inițiat procesul de actualizare a volumelor de comentarii biblice adventiste. Pe măsură ce materialele vor fi pregătite de traducere în limba română, Departamentul de Publicații și Editura Viață și Sănătate le vor face accesibile publicului român începând cu anul 2021.

S-a validat implementarea unei noi strategii operaționale la Centrul Media Adventist. Obiectivele editoriale au fost redefinite, ca rezultat al mai multor ședințe cu administratorii Centrului Media Adventist. Strategia actuală reprezintă o aliniere la standardele internaționale pentru instituțiile media patronate de Biserică. În principal, strategia urmărește calitatea, conținutul biblic, ponderea emisiunilor din prime-time, un master plan pe termen lung și promovarea în mediul on-line. S-au definit și noi criterii de evaluare anuală.

Comitetul Executiv a votat numele doamnei Cristina Ișvan în calitate de director de programe la Speranța TV și Radio Vocea Speranței. Rugați-vă împreună cu noi ca Dumnezeu să îi dea înțelepciune, putere de lucru și succes în noua activitate.

De asemenea, s-au stabilit datele când vor avea loc adunările elective din cele cinci Conferințe ale Uniunii, urmând ca acestea să le valideze și să convoace sesiunile pentru a doua jumătate a lunii martie, anul viitor.

Permiteți-mi câteva cuvinte și despre conferințele „Vie Împărăția Ta!” În on-line, programul a fost difuzat live pe 410 pagini oficiale de Facebook și 32 de canale de YouTube, între care și Hope Discovery. Am fost informat că, în această perioadă, site-ul oficial a fost accesat de 90 000 de vizitatori unici. Și pe această cale mulțumesc personalului de la Speranța TV și Radio Vocea Speranței pentru colaborarea în proiect și pentru transmisia semnalului. Organizatorii continuă seria cu ediții speciale și vă încurajez pe cât mai mulți să oferiți feedback despre calitatea programului.

Vă reamintesc în încheiere că, peste câteva momente, începem Săptămâna de Rugăciune în bisericile adventiste din România. Iată că, prin harul lui Dumnezeu, am ajuns la capătul unui an mai dificil și din nou îngenunchem în casele noastre și în biserici, ca să primim putere pentru a merge mai departe. Avem nevoie de iertare, avem nevoie de curaj, avem nevoie de dragoste. Călătoria noastră spirituală nu se sfârșește. Dumnezeu ne invită la marea întâlnire cu Mântuitorul Isus Hristos.

Pentru aceasta, vă îndemn, stimați frați și surori, dragi prieteni, să ne consacrăm viața lui Dumnezeu! Studiați articolele din Curierul Adventist și, la ceas de seară, după obiceiul nostru, să ne rugăm cu mic, cu mare Dumnezeului nostru!

Vă invit să purtăm în rugăciuni Biserica și țara, familiile noastre și societatea întreagă, pe cei dragi, pe cei suferinzi și lumea noastră cuprinsă de pandemie. Să vă dea Dumnezeu har după har și o binecuvântare deosebită!

Primiți, vă rog, salutul fraților din Comitetul Executiv al Uniunii de Conferințe și „fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi” (2 Corinteni 13:14).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print