Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!

Următorul articol a fost publicat ca prefață în cartea „Devoțional 2021”, publicată la Editura Viață și Sănătate, Pantelimon, 2020

Cum ar fi oare dacă bunicii ar avea energie nelimitată și o sănătate ca în prima parte a vieții? Atunci s-ar bucura de înțelepciunea anilor și de avântul tinereții în același timp. Combinația aceasta ar pune împreună marile avantaje ale fiecărei vârste.

Așa trăia apostolul Pavel! Uitându-se în oglindă, descoperea tot mai multe semne ale trecerii anilor, dar de fiecare dată, în mod paradoxal, simțea că puterile i se înnoiesc pe zi ce trece. El mărturisea în a doua lui scrisoare către corinteni că „noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi.” (2 Corinteni 4,16)

Experiența lui îmi amintește de povestirile scrise pe primele pagini ale Bibliei. Umanitatea din primul mileniu de viață al acestei planete și din cea mai mare parte a celui de-al doilea a avut o experiență irepetabilă. Bătrânețea era lipsită de boli și neputințe, iar copiii aveau acces permanent la resursele emoționale și intelectuale ale înaintașilor, până la a șaptea sau chiar a opta generație. Dacă am fi trăit atunci, puteam vorbi cu străbunicii străbunicilor, fără bariere de cultură, limbă, regiune sau anotimp! Erau privilegii extraordinare, pe care nimeni nu le-a mai avut după aceea.

Când ne referim la ultima generație de pe pământ, Dumnezeu dorește să reediteze istoria părtășiei între generații. În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România sunt mulți credincioși în vârstă, iar în unele biserici sunt foarte puțini copii și tineri. Mai mult decât în alte perioade din trecut, în vremurile noastre oricine are de învățat de la acești copii și tineri. Ce minunat ar fi ca generațiile de adventiști să stea împreună fără prejudecăți, în dragoste de Dumnezeu și slujindu-i pe semeni! Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar aduce un impact semnificativ în societatea românească și în lume.

Pentru aceasta, am făcut propuneri ca în anul 2021, anul copiilor și al tinerilor, conducătorii Bisericii să manifeste deschidere pentru a asculta opinia tinerilor. Mă aștept ca reprezentanți ai acestora să fie invitați să asiste la unele ședințe administrative în care biserica națională ia decizii. Îmi doresc ca un spirit de inocență și putere să se manifeste la toate vârstele, iar vocile copiilor și ale tinerilor să fie auzite, înțelese și respectate.

Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har!

Dumnezeu să binecuvânteze copiii, tinerii, adulții și bătrânii Bisericii!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print