Mesajul președintelui - 15 ianuarie 2021

Pastorul Aurel Neațu prezintă informații recente despre cele două campanii naționale de conferințe biblice, programate în luna aprilie 2021. Președintele explică decizia de AMÂNARE a celei de-a 61-a Sesiuni a Conferinței Generale și adresează credincioșilor câteva cuvinte despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

V-ați gândit vreodată că nu ne putem ruga cu o singură mână? De fiecare dată când venim înaintea lui Dumnezeu, simțim înăuntrul nostru nevoia să ne unim palmele, să împreunăm mâinile. Spre deosebire de alte activități zilnice, arătăm că rugăciunea ne implică total.

În anul 2021 trăim situații de viață pe care nu le putem aborda cu o singură mână. Stăm în fața unor greutăți care pot fi ridicate doar dacă folosim ambele mâini și toate puterile. 

Pentru aceasta, la început de an, conducătorii Bisericii la nivel mondial ne-au propus zece zile de rugăciune, pentru a veni mai aproape de Dumnezeu. Mâine, adică sâmbătă, se încheie programul internațional de rugăciune și folosesc imaginea ambelor mâini, unite în mijlocire, ca un simbol pentru ceea ce poate deveni Biserica noastră dacă împreună – copii și părinți, tineri și vârstnici, pastori și comunități, elevi ori studenți și profesori, angajați și voluntari, conferințe și Uniune – ridicăm greutățile din calea noastră și ne îndreptăm spre Împărăția lui Dumnezeu. 

Am câteva vești îmbucurătoare atât pentru mine, cât și pentru dumneavoastră. După ideea că tinerii au prioritate, în Anul copiilor și al tinerilor, vă aduc la cunoștință că pastorul Gelu Poenariu, directorul Departamentului Tineret, împreună cu alți responsabili s-au întrunit la finalul săptămânii trecute în Sinaia cu o echipă de șase tineri, alături de care au dezvoltat planuri de evanghelizare în primăvară. 

Vă anunț cu bucurie că, pe 30 aprilie, va începe o serie de emisiuni deosebite pentru tineri. Programul va fi difuzat în fiecare vineri seara, timp de șapte ocazii, pe platforme on-line și la Speranța TV. Eu mă rog pentru reprezentanții tinerilor să fie inspirați în alegerea subiectelor, iar textele scrise de ei să producă un impact binefăcător. 

În fiecare emisiune va fi integrat un film de animație creat cu multă măiestrie de Hope Discovery România. Acesta va fi lansat în premieră în aceeași perioadă, având ca temă generală marea luptă dintre Hristos și Satana. Din ceea ce mi s-a comunicat, formatul este deosebit de atractiv, original și poartă marca tinereții trăite sub călăuzirea lui Dumnezeu. 

Și pentru că nici în lucrarea misionară nu putem fi activi cu o singură mână, vă informez că Departamentele Misiune, Comunicare și Internet pregătesc o a doua campanie națională de conferințe biblice, care se va derula de vineri, 2 aprilie, până duminică, 11 aprilie, pe parcursul a zece ocazii.

De data aceasta, subiectul central va fi persoana Domnului Hristos, iar mesajul evanghelistic va fi prezentat de același pastor în fiecare seară. Săptămâna viitoare, colegii din comitetul Uniunii vor decide obiectivele și structura programului, iar după aceea vă vom informa despre cele necesare pentru implicare și promovare. Trimiteți-ne sugestiile dumneavoastră pentru reușita proiectelor menționate. 

În treacăt spus, mai multe persoane mi-au transmis că proiectul „Citește Biblia pentru prima dată” este apreciat și îmi place că în familii se citește Biblia. Să vă binecuvânteze Domnul cu dragoste de Scriptură și să ne dea tuturor un spirit de cunoaștere temeinică a ei!

Luni și marți m-am conectat la întrunirile Comitetului Executiv al Conferinței Generale. În prima zi am participat la ora de rugăciune din fiecare lună, pentru proclamarea mesajului Celor Trei Îngeri, revărsarea Duhului Sfânt și întoarcerea Domnului Isus. Dați-mi voie să confirm preocuparea liderilor de la nivel internațional pentru îndeplinirea acestor obiective, atât de dragi spiritului nostru adventist. Am fost plăcut surprins de numărul relativ mare de persoane prezente la timpul dedicat rugăciunii. 

În a doua ședință, cea din ziua de marți, am votat amânarea celei de-a 61-a Sesiuni a Conferinței Generale. Sesiunea a fost amânată pentru a doua oară, până în luna iunie a anului 2022, din cauza pandemiei de COVID-19 și a impactului de durată creat de răspândirea continuă a coronavirusului. 

În contextul pandemiei, amintesc credincioșilor că există un ghid oficial cu privire la imunizare. Decizia cu privire la vaccinare este individuală și trebuie luată după consultarea cu medicul de familie. Cercetarea personală a subiectului este importantă. În cele din urmă, ne bazăm pe respectarea învățăturilor Bibliei și ale Spiritului Profetic cu privire la sănătate și în aceeași măsură, pe acceptarea călăuzirii lui Dumnezeu în viețile noastre. Acestea împreună, ne vor oferi pace și siguranță în asumarea unei decizii.

Prin urmare, hotărârea de a fi vaccinat sau de a nu fi vaccinat este strict personală și voluntară în ceea ce privește personalul clerical, angajații, voluntarii și membrii Bisericii. Cereți recomandările medicului dumneavoastră de familie și acționați în deplină libertate de alegere.

Dintotdeauna Biserica Adventistă a promovat libertatea de conștiință. Noi nu înlocuim conștiința membrilor Bisericii și acceptăm alegerile lor individuale. Găsiți în descrierea videoului trei linkuri cu informații utile.

 Aseară, pastorul Ng, de la secretariatul Conferinței Generale, a scris delegaților la sesiune că „pandemia nu dă niciun semn de slăbire”, dar „misiunea lui Dumnezeu continuă să avanseze cu putere”.

Dragi frați și surori, dragi prieteni, să fim conștienți că versurile poetului din Vechiul Testament sunt valabile și astăzi: „Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul nostru; în Dumnezeu este stânca puterii noastre, locul nostru de adăpost. … În orice vreme, încredeţi-vă în El, revărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru” (Psalmii 62:7,8).

Să ridicăm greutățile vremurilor noastre cu ambele mâini unite în rugăciune! Să rămânem în unitate și dragoste! „Har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos!” (Filipeni 1:2)

Vaccinurile împotriva COVID-19, staturi și răspunsuri 

Video de prezentare

Ghid oficial cu privire la imunizare