Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Cuvânt către familia Bisericii Adventiste – 12 februarie 2021

Cuvânt către familia Bisericii Adventiste – 12 februarie 2021

Președintele oferă informații din partea grupului de lucru pentru strategia din 2022, face precizări despre conferințele biblice în limba maghiară și propune două subiecte de rugăciune.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Cine s-ar gândi la frumusețea imaculată când privește un bulb gloduros și cenușiu, ascuns în pământul negru și rece? „Priviți cum cresc crinii”, spunea Domnul Isus, și ne putem gândi că în zilele acestea, Dumnezeu poruncește vieții ascunse în plante. Curând, din laboratoarele tăcute ale solului, vor ieși la lumină iarba și florile înmiresmate.

În prelungirea acestui tablou despre cum se plămădește viața, vă informez că recent, colegii din comitetul Uniunii au început să pregătească un concept, care – metaforic vorbind – va crește frumos peste câteva luni, în strategia de programe din Anul lucrării personale 2021–2022.  

Pentru aceasta, am invitat rectorul Universității Adventus, directorii de la Centrul Media Adventist, Editura Viață și Sănătate, Semnele Timpului, ADRA România, Departamentele Sola Scriptura, Isprăvnicie și Misiune să transmită observații și propuneri. În cursul zilei de marți după-amiaza și miercuri dimineața, am format un grup de lucru cu colegii din comitetul local al Uniunii și am așezat pe masa comună perspectivele anului viitor.

Conceptul aflat în stadiu de dezvoltare va prinde contur după alte consultări cu pastori și oameni de inițiativă. Vă invităm și pe dumneavoastră, cei care aveți idei de misiune creștină, să vă implicați personal, în proiecte vechi și noi, pentru ca, în Biserică și în societate, să fim „o mireasmă de viață spre viață”, după cum spune apostolul Pavel. Sunt convins că versiunea finală a strategiei misionare în anii 2021–2022 va conține elemente deosebit de valoroase, propuse de laici și voluntari ai Bisericii.

În același context de aliniere a resurselor, vă informez despre Biblia ucenicului și Manualul ucenicului. Sunt două proiecte care au depășit faza de germinare și promit frumuseți pline de grație în Anul lucrării personale. Despre Biblia ucenicului vă pot spune că este gândită ca un material pentru slujbași, într-un format multimedia, cu acces la resurse audio și video, prin intermediul codurilor QR. Manualul ucenicului, aproape gata de tipărire, este o resursă excelentă pentru dezvoltarea spirituală în cadrul unui program de mentorat 1:1. Veți primi detalii de la pastorii Lorand Balla și Florian Ristea, coordonatorii Departamentelor de Publicații și Lucrare Personală.

Dați-mi voie să fac o mărturisire. Rugăciunea mea către Dumnezeu este ca pandemia și crizele ei să nu împiedice planurile Domnului. Peste câteva săptămâni, vom număra un an de la declanșarea crizei de covid – 19. Ca structură organizațională, încă avem nevoie să ne adaptăm. Pentru obiectivul acesta, vă invit, dragi frați și surori, să cerem înțelepciune de la Dumnezeu.

El este expert în situații imposibile și ne poate da ca răspuns la rugăciunea unită mai mult decât cerem sau gândim noi. „Dacă Dumnezeu… n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:31,32).

Vă spuneam în mesajele precedente despre cele două campanii naționale de conferințe biblice din luna aprilie. Sunt fericit să adaug vestea minunată a unei evanghelizări pentru publicul maghiar în perioada 19-28 februarie, în fiecare seară, de la ora 20:00. Fratele Lorand Balla, directorul Departamentului de Grupuri Etnice, va coordona programul și, împreună cu alți colegi pastori, va susține prezentările cu genericul „Eu sunt”.

Programul va fi difuzat pe circa 10 conturi de YouTube, 60 de pagini de Facebook și în reluare la Speranța TV, de la ora 18:00.

Pe canalul de YouTube al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, vorbitorii de limbă română vor putea să urmărească toate conferințele dublate în limba română.

Sâmbăta trecută am avut o întrevedere on-line, deosebit de plăcută, cu aproximativ o sută de prezbiteri și pastori ai bisericilor adventiste de limbă maghiară, având ca scop organizarea evenimentului. Rugați-vă împreună cu mine ca Duhul Sfânt să conducă spre acest program sufletele care însetează după Dumnezeu, iar providența Lui să-i însoțească pe coordonatori. Să ne rugăm de asemenea și pentru seria următoare de prezentări, destinată tinerilor maghiari și difuzată în fiecare zi de duminică, timp de trei luni.

Fie ca Dumnezeu să vină cu binecuvântările Lui la toți, asemenea ploii și luminii soarelui. Puterea Lui să vă înconjoare cu frumusețe și rodnicie, iar viața noastră să facă fericite alte vieți, prin lucrarea iubirii.

„Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:4-7).


Sabat fericit și sănătate din belșug!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print