Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj pentru familia Bisericii – 26 februarie 2021

Mesaj pentru familia Bisericii – 26 februarie 2021

Pastorul Aurel Neațu se adresează credincioșilor printr-un mesaj scris, cu dorința de a avea părtășie cu credincioșii din întreaga țară.

„Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!” (Ieremia 17:7).

În așteptarea primelor minute de Sabat, Îl invităm din nou pe Domnul Isus în casele și bisericile noastre, ca să primim odihna de care avem atâta nevoie. Ceasurile sacre ale Sabatului să vă umple sufletul de bucuria conversației cu Dumnezeu și să ne aducă în armonie unii cu alții.

De data aceasta mă adresez dumneavoastră printr-un mesaj scris, din dorința de a avea părtășie cu toți credincioșii din țară.

Săptămâna aceasta am fost bucuros să aflu de la reprezentanții Centrului Media Adventist și Hope Discovery că este în curs de apariție un serial de profeție de circa 15 episoade. Videoclipurile urmăresc interpretarea clasică adventistă a temelor profetice mari din Daniel și Apocalipsa. Salut inițiativa lor și a tuturor celor care depun eforturi ca subiectele Bibliei să fie explicate clar, pe înțelesul celor mai mulți. 

Comitetul Uniunii de Conferințe a votat suplimentarea cu 5 000 euro a ajutorului pentru lucrările de reconstrucție a Bisericii Adventiste din Cernăuți, Ucraina, și a centrului românesc din localitate, suma totală oferită ajungând astfel la 20 000 euro. Acolo s-a organizat o comunitate românească cu numele „Luceafărul de dimineață”. Mijloacele fraților noștri nu sunt suficiente și în prezent fac pregătiri pentru inaugurarea mult așteptată. 

A început tipărirea cărții Vie Împărăția Ta! și deja s-a înregistrat și un audiobook după textul cărții. Directorul Editurii Viață și Sănătate, pastorul Iacob Pop, a precizat astăzi că primele exemplare tipărite vor fi transportate către centrele regionale începând cu săptămâna viitoare.

ADRA Internațional licențiază și reacreditează biroul ADRA România ca membru al rețelei ADRA, în acord cu standardele internaționale ADRA.

Departamentele Bisericii sunt invitate să scrie și să propună proiecte pentru Anul lucrării personale (2021–2022), până la data de 15 martie 2021. 

Ca răspuns la solicitarea pastorului Dragoș Mușat, directorul Departamentului de Comunicare, Secretariatul de Stat pentru Culte ne-a trimis o adresă în care clarifică faptul că, pe perioada stării de alertă, activitatea cultelor religioase se exercită liber, cu respectarea regulilor de protecție sanitară stabilite. Activitățile cultelor cu caracter colectiv nu sunt considerate adunări publice și astfel nu este limitat numărul de participanți, singura condiție fiind respectarea normelor sanitare impuse de autoritățile publice (potrivit prevederilor din Ordinul comun al Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 95/17.06.2020, avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașurile de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase). Prin urmare, adunările generale elective din cadrul Bisericii Adventiste se pot desfășura liber, fără limitarea numărului de participanți, cu respectarea tuturor normelor sanitare dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind asimilate activităților cultelor religioase. 

Pentru desfășurarea adunărilor elective statutare programate în următoarele săptămâni, vă îndemn să Îi cerem lui Dumnezeu un spirit creștinesc autentic, discernământ, cunoașterea voinței Sale și împlinirea ei la nivel personal și instituțional. 

La sediul mondial al Bisericii, Comitetul Executiv a hotărât în data de 17 februarie a.c. ca Sesiunea Conferinței Generale din 2022, programată în Indianapolis, să fie mutată la St. Louis, Missouri. Votul a fost luat după ce oficialii Conferinței Generale au fost anunțați în mod neașteptat de către autoritățile locale din Indianapolis că spațiul nu mai este disponibil în perioada confirmată. Din fericire, în St. Louis, sesiunea se va desfășura în aceeași perioadă calendaristică: 6–11 iunie 2022.  

Vă rog să distribuiți aceste informații sau să le împărtășiți în comunitățile adventiste, în măsura în care le considerați o sursă de inspirație.

„Toate bisericile lui Hristos vă trimit sănătate.” (Romani 16:16)

București, 26 februarie 2021

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print