Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj scris pentru comunitatea adventistă – 2 aprilie 2021

Mesaj scris pentru comunitatea adventistă – 2 aprilie 2021

Pastorul Aurel Neațu se adresează comunității spirituale a adventiștilor de ziua a șaptea după finalizarea sesiunilor elective regionale. În mesaj, președintele aduce informații din partea guvernului și face un apel pentru perioada 2-11 aprilie.

Stimată comunitate adventistă,

Ieri, 01 aprilie 2021, s-a încheiat seria celor cinci adunări generale elective la nivelurile regionale ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți slujitorii Lui și de asemenea, să întărească alegerea și chemarea conducătorilor.

Dorința mea este ca membrii comitetelor din structurile regionale să fie părtași firii dumnezeiești, iar corpul pastoral, prezbiterii și toți credincioșii să primim din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:4.10-11)

Caracterizarea sesiunilor

Lista cu numele fraților aleși să administreze lucrarea încredințată Bisericii se găsește pe site-ul oficial, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte: MunteniaTransilvania NordMoldovaBanat și Oltenia. Fiecare dintre lideri, precum și cei care au purtat responsabilitățile slujirii până acum, au nevoie profundă de mijlocirile noastre înaintea lui Dumnezeu.

Întotdeauna procesul electiv generează schimbări, mai mici sau mai mari. Mentalitatea adventistă este obișnuită cu acestea, pentru că fac parte din modul nostru de a funcționa. Dincolo de aceasta, am remarcat o atmosferă bună în comitetele de numiri și un sentiment general de mulțumire în dreptul delegaților.

Expresiile prin care aș caracteriza sesiunile au fost „spirit bun”, „libertate de exprimare”, „respect față de opinia celorlalți”. În comitetele de lucru, delegații s-au simțit liberi să decidă transparent, fără a fi supuși unor influențe externe.

Mesajul meu biblic a fost un îndemn de a ne respecta unii pe alții și de a-L onora pe Dumnezeu, conform învățăturilor din Filipeni capitolul 1.

La finalul alegerilor, mă rog mai departe ca Dumnezeu să întărească inimile tuturor participanților, iar noile echipe de lucru să dobândească rapid coeziune și forță de lucru. 

Informație din partea Secretariatului de Stat pentru Culte

În 25 martie am participat la o ședință a guvernului, organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte, împreună cu prim-ministrul României, domnul Florin Cîțu, și reprezentanți ai cultelor. S-a purtat un dialog despre situația bisericilor în pandemie și a slujbelor pascale, în special la cultele creștine și cel mozaic. 

Guvernul României a transmis informația că slujbele bisericilor nu vor fi afectate de măsurile restrictive de carantină, cu excepția situațiilor când autoritățile locale decid altfel. 

Guvernul nu a cerut închiderea bisericilor pentru perioada următoare. Reprezentanții din partea Secretariatului de Stat pentru Culte au apreciat că bisericile respectă normele de siguranță sanitară și astfel nu se impun măsuri suplimentare. De asemenea, au cerut sprijinul participanților prezenți pentru campania de imunizare.  

Un apel pentru 2-11 aprilie

În pofida faptului că traversăm o perioadă cu tranziții la nivel denominațional, din această seară, cu susținerea Centrului Media Adventist, vor fi difuzate LIVE la Speranța TV, Radio Vocea Speranței și pe rețele de socializare prezentările biblice sub genericul „Isus a zis…”. 

Îi doresc succes pastorului Daniel Olariu în vestirea Evangheliei și îl rog pe fiecare credincios adventist să promoveze, prin influența personală și mijloacele pe care le are, mesajele biblice din fiecare seară, de la ora 21:00. 

Invit toți prietenii noștri să ni se alăture în campania de promovare a învățăturilor lui Isus.

Fie ca binecuvântarea Sabatului să unească familia adventistă și cuvintele Domnului Isus să producă ecouri în cât mai multe inimi.

Maranata!

Pastor Aurel Neațu,
București, 2 aprilie 2021

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print