Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Cuvântul președintelui – 23 aprilie 2021

Cuvântul președintelui – 23 aprilie 2021

Pastorul Aurel Neațu transmite comunității adventiste informații de la sediul mondial al Bisericii, de la Comitetul Executiv al Uniunii de Conferințe și din partea Secretariatului General al Guvernului. În mesaj, președintele face precizări despre serialul Sens, olimpiada digitală de religie și noul director al Departamentului de Sănătate în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. 


Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Dragi prieteni și credincioși,

Dumnezeu să vă dea pacea Lui în inimă și să vă bucurați de bunăstare! Vă adresez o urare de sănătate în pandemie și binecuvântări din partea forului de conducere al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Acest for s-a întrunit miercuri, 21 aprilie, pentru sesiunea de primăvară și în mesajul meu de astăzi vă transmit noutăți despre lucrările lui și, de asemenea, de la sediul mondial al Bisericii.

Mai întâi doresc să vă amintesc că, începând de săptămâna aceasta, prioritatea mai multor colegi și angajați de la Uniunea de Conferințe este premiera serialului SENS, un proiect media realizat de tineri, pentru tineri, în parteneriat cu Hope Discovery. Vineri seara viitoare, pe 30 aprilie, de la ora 21:30, la Speranța TV și pe toate rețelele sociale, veți putea urmări o variantă originală de prezentare a Evangheliei și a războiului spiritual din culisele istoriei.

Vă invit cu încredere să vizionați serialul de șapte episoade, în fiecare vineri seara. Veți vedea unde a început totul și veți auzi „probabil cel mai important mesaj al creștinismului”, după cum ne informează paginile de socializare „SENS – serial”. Împreună cu familia mea, suntem nerăbdători să-i vedem pe tineri în acțiunea lor de promovare a Bibliei.

Săptămâna trecută, am participat la alegerea noului secretar general de la nivelul mondial al Bisericii și, de asemenea, a fost ales și noul trezorier al acesteia. Ambele posturi au rămas vacante în urma pensionării celor doi administratori.

Liderii Bisericii Adventiste l-au votat pe Erton Köhler în slujba de secretar executiv al Conferinței Generale. „Mă simt nevrednic și onorat de încrederea dumneavoastră”, a declarat pastorul Köhler, care a slujit până acum ca președinte al Bisericii din America de Sud.

Paul Douglas, director al serviciului de audit în ultimii 14 ani, este trezorierul ales al Conferinței Generale și va conduce departamentul financiar de la 1 august 2021. „Nu sunt demn, dar accept”, a răspuns pastorul Douglas la solicitarea delegaților.

În același comitet, delegații din toate țările au fost convocați pentru o sesiune extraordinară în data de 18 ianuarie 2022. Evenimentul de o zi va avea un singur punct pe agendă: discutarea unei schimbări constituționale pentru a permite participarea virtuală la sesiunile oficiale ale Bisericii de la nivel mondial. În prezent, regulamentul Bisericii stipulează că sesiunile și toate voturile trebuie luate cu participarea fizică a persoanelor la locul desemnat pentru adunări.

Propunerea este ca voturile luate prin intermediul mijloacelor digitale să aibă aceeași validitate ca în situația în care delegații s-ar fi întâlnit în persoană și ar fi votat la locul întâlnirii. Comitetul a salutat propunerea ca fiind un pas logic și necesar în pandemie.

Din România, doresc să vă informez că postul de director al Departamentului de Sănătate în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a fost vacantat în urma deciziei dr. Constantin Dinu de a accepta postul de manager al spitalului „Anton Cincu”, din Tecuci. Îi mulțumim pentru slujirea de înaltă ținută profesională din cei aproximativ doi ani, cea mai mare parte din timp fiind în perioada pandemiei. 

În numele Comitetului Executiv al Uniunii vă informez că noul director al Departamentului de Sănătate este Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. În anii 2020 și 2021, a coordonat campania de sănătate și prevenție „Din grijă pentru tine”, în cadrul căreia sute de persoane au beneficiat de examinări ecografice și consultații medicale gratuite. În vârstă de patruzeci de ani, doctorul Ana-Maria Zanfir are două fiice și este căsătorită cu Ovidius-Ștefan. Săptămâna aceasta a acceptat provocarea de a lucra pentru Biserică în vremuri de criză sanitară. Cu siguranță are nevoie de susținerea comunităților noastre unite în rugăciune.

Copiii noștri se pregătesc pentru olimpiada de religie. Departamentele Educație și Internet plănuiesc ca participarea să fie on-line. Pentru prima dată sperăm să avem un concurs digital, desfășurat în același interval orar și în aceeași zi pentru toate regiunile. Sub coordonarea pastorilor, se vor supraveghea și spațiile în care se organizează olimpiada. Nivelul de dificultate va fi la fel ca în anii precedenți, dar noutatea este aceea că rezultatul va fi oferit pe loc fiecărui participant la finalizarea testului, pentru toate categoriile de vârstă și în absența erorilor de calcul uman. Mi-ar plăcea ca mulți elevi să se înscrie pe platforma dedicată până la 1 mai și cât mai mulți să se califice ulterior pentru etapa națională. Personal le doresc succes și spor la învățat Biblia!

De la ultimele ședințe organizate de Guvernul României cu reprezentanții cultelor vă informez că slujbele bisericilor nu vor fi afectate de măsurile restrictive de carantină, cu excepția situațiilor când autoritățile locale decid altfel. S-au dat asigurări că în biserici nu vor fi impuse noi măsuri de siguranță sanitară, cu excepția celor existente: distanțarea socială, purtarea corespunzătoare a măștilor, dezinfectarea și aerisirea spațiilor de cult și respectarea normelor igienico-sanitare.

Din partea Secretariatului General al Guvernului am primit și o invitație, adresată de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni la o reuniune a Comitetului Interministerial, care se ocupă de problematicile românilor de pretutindeni. Vom fi bucuroși să contribuim la afirmarea identității etnice și religioase a comunităților adventiste din diaspora, întrucât probabil peste 25% dintre adventiștii români nu locuiesc în România.

La final, pentru un sfârșit de săptămână odihnitor și cât mai plăcut în casele și bisericile dumneavoastră, vă citesc cuvintele de rugă din Psalmii 67:1:

„Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne binecuvânteze,
să facă să lumineze peste noi Faţa Lui.” 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print