Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 4 iunie 2021

Mesajul președintelui – 4 iunie 2021

Pastorul Aurel Neațu transmite decizii relevante de la ultimele comitete executive ale Bisericii Adventiste din România și Europa. Președintele anunță noul director al Departamentului Școala de Sabat de la nivelul național și aduce ultimele informații despre activitățile Departamentelor Sănătate, Educație, Internet, precum și despre voluntariatul tinerilor de la Impact România în Suceava.

Stimată familie a Bisericii Adventiste, dragi prieteni, 

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, în timp ce credeţi, ca să aveţi nădejde din belşug, prin puterea Duhului Sfânt! Romani 15:13 NTR

În mesajul de astăzi, vă transmit decizii relevante de la ultimele comitete executive la care am participat în România și la nivelul european. De asemenea, ofer informații despre noul director al Departamentului Școala de Sabat de la nivelul Uniunii, despre activitățile Departamentelor Sănătate, Educație și Internet, precum și despre voluntariatul tinerilor de la Impact România. 

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv al Regiunii Inter-Europene a prezentat noile numiri de directori pentru mandatul 2021–2025. 

În mod normal, sesiunea administrativă de alegeri s-ar fi ținut în iunie 2020, dar pandemia a perturbat complet calendarul. Planul inițial prevedea amânarea sesiunii pentru luna mai 2021, dar continuarea crizei globale a forțat o altă amânare, pentru primăvara anului 2022. 

În timpul ședințelor curente de la jumătatea anului 2021, în multe structuri supranaționale ale Bisericii s-au format comitete de numiri pentru alegerea liderilor. În Europa, prima serie de sesiuni cu voturi on-line a început pe 3 mai. Săptămâna trecută, după cum vă spuneam, s-a votat noul comitet executiv al Diviziunii Inter-Europene, din care fac parte următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Portugalia, România, Slovacia și Spania.

La Asociația Pastorală a fost numit președintele Uniunii Bulgare, pastorul Ventislav Panayotov. La Departamentul Comunicare și Relații Publice a venit Paulo Sérgio Macedo, din Portugalia. Departamentele Educație și Spiritul Profeției sunt coordonate de Marius Munteanu, un pastor bine-cunoscut în țară, iar la Școala de Sabat și Lucrare Personală, a fost votat Florian Ristea, directorul aceluiași departament în România. 
Am cuvinte de apreciere pentru fiecare dintre cei aleși și rugăciunile dumneavoastră îi susțin pentru ca lucrarea lor din viitor să fie călăuzită de Dumnezeu.

În noile circumstanțe, prin alegerea pastorului Florian Ristea de a lucra la sediul european al Bisericii, în Berna, Elveția, Comitetul Executiv al Uniunii de Conferințe a votat ca pastorul Daniel Brînzan să preia Departamentul Școala de Sabat și Lucrare Personală. Anterior, el a coordonat Departamentul Misiune în cadrul Uniunii și ne rugăm ca Dumnezeu să îi binecuvânteze pe amândoi, mai departe, pentru a sluji în Biserică și în societate. 

Departamentul Sănătate de la nivel național, prin aportul directorului său, dr. Ana-Maria Zanfir, a reușit să facă vizibilă în mass-media campania „Renunți și câștigi”.  Importante instituții de media și sănătate ni s-au alăturat în efortul de a promova temperanța și abstinența de la tutun și produsele conexe acestuia. Am fost informat că peste 1 000 de fumători au acceptat provocarea verii și s-au înregistrat pe site-ul campaniei cu obiectivul de a nu fuma de la 1 iunie la 12 iulie 2021. Să întărim dorința lor pentru sănătate și eliberare de dependență prin rugăciunile noastre. 

La începutul lunii mai, la Suceava, 55 de tineri adventiști din toată țara, prin organizația Impact România, au avut o călătorie misionară de șapte zile, subvenționată și de către Uniunea de Conferințe. Dintre proiectele lor, amintesc serviciile voluntare de sănătate alături de patru medici și trei asistenți, pentru 54 de beneficiari, distribuire de flyere și discuții de părtășie în șapte grupe mici, organizate la biserică sau în casele credincioșilor. Pe perioada proiectului, voluntarii au străbătut zonele cele mai aglomerate ale municipiului cu scopul de a se ruga pentru oraș, cu și pentru oamenii cu care au interacționat (34 de beneficiari). Impact România inspiră și instruiește tinerii pasionați de misiunea adventistă. Prin astfel de evenimente, tinerii sunt încurajați să vadă practic diferite faze ale slujirii semenilor și, în același timp, oferă sprijin temporar unei biserici, de obicei dintr-un oraș mare. 

Prin colaborarea dintre Departamentele Educație și Internet, duminica trecută a avut loc olimpiada de religie, organizată pentru prima dată cu posibilitatea de examinare on-line. Au participat 520 de olimpici la nivel regional, iar dintre aceștia, 290 au susținut testul în format digital. Etapa a fost promovată de 130 de elevi, care vor participa la faza națională. 

Un număr de aproximativ 650 de useri au accesat platforma dedicată olimpiadei de cunoștințe biblice on-line și îi felicit pe toți aceștia pentru participarea și interesul manifestat. Prin crearea de conținut creativ și interactiv, acest sistem va crește nivelul de pregătire și organizare la următoarele sesiuni. 

Din partea comitetelor care administrează structurile regionale ale Bisericii, vă informez că suntem aproape de finalizarea schemei de lucru a personalului pastoral. S-au făcut mutări pastorale și s-au completat pozițiile de răspundere care rămăseseră vacante în urma adunărilor elective. De luni ne reunim la Coșna pentru o întâlnire de lucru și voi furniza ulterior informațiile de interes general. În final, „Vă îndemn dar, fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Cristos şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine în rugăciunile voastre către Dumnezeu… Dumnezeul păcii să fie cu voi cu toţi!” Romani 15:30,33 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print