Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj către familia de așteptători – 16 iulie 2021

Mesaj către familia de așteptători – 16 iulie 2021

Pastorul Aurel Neațu informează familia de așteptători ai lui Isus Hristos despre activitățile curente în cadrul departamentelor Uniunii de Conferințe.

Președintele felicită elevii adventiști cu rezultate deosebite la olimpiada de religie și la examenele naționale și face precizări despre grupul prezentatorilor la conferințelor biblice „Isus a făcut”.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimată familie de așteptători ai lui Isus Hristos,

„Domnul vorbeşte
şi cheamă pământul de la răsăritul soarelui până la asfinţitul lui. […]
Dumnezeul nostru vine şi nu tace.
El strigă spre ceruri sus
şi spre pământ […]
«Strângeţi-Mi pe credincioşii Mei …
Ascultă, poporul Meu, şi voi vorbi;
… Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!»”
(selecții din Psalmul 50)

Primiți, vă rog, salutări frățești din partea românilor din Cernăuți, adventiști în frumoasa Bucovină din Ucraina.  Am petrecut alături de ei o zi de Sabat pentru inaugurarea Centrului Românesc de Cultură, Educație și Spiritualitate „Luceafărul de dimineață”. Cu aceeași ocazie, a avut loc și consacrarea Bisericii Adventiste Române din Cernăuți. Am simțit acolo o atmosferă plăcută de închinare, foarte asemănătoare cu spiritualitatea adventistă românească de acum trei decenii 

Frații s-au bucurat de ajutorul nostru oferit pentru înființarea bisericii și a centrului cultural și vă transmit urări de bine și încurajare în lupta credinței. Am invitat liderii lor în România pentru un schimb de experiență spirituală, ocazie în care să le transmitem experiența tranzițiilor din ultimele decenii.  

Duminica trecută s-a desfășurat etapa națională a olimpiadei de religie în aula Universității Adventus din Cernica. Au participat 102 elevi și jumătate dintre ei au obținut un rezultat de peste 74 de puncte. Ca premiu, Departamentul de Educație organizează pentru ei o tabără gratuită. Concursul s-a desfășurat on-line, prin accesarea platformei create de către Departamentul de Comunicare al Uniunii de Conferințe. Fiecare participant a primit rezultatul pe loc la finalul testului. Pe platformă, au fost activi peste 600 de elevi, pentru studiu și examene. Dumnezeu să îi binecuvânteze și să-i inspire pe toți să studieze Biblia mai departe.

Săptămâna trecută am avut o videoconferință de cunoaștere cu prezentatorii conferințelor biblice „Isus a făcut” din 19–28 noiembrie 2021. M-am întâlnit cu grupul celor zece persoane care vor predica în campania publică de promovare a Evangheliilor la Radio Vocea Speranței, Speranța TV și pe platformele de socializare. Grupul este format din tineri și adulți, medici, între care două surori, un profesor, manageri și antreprenori. A început deja construcția temelor și din luna septembrie veți putea aprecia postări despre program și prezentatori pe platformele de socializare. Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru desăvârșirea programului.

Îi felicit în mod special pe elevii adventiști care au obținut note de zece la examenele de evaluare națională la sfârșitul clasei a VIII-a și la examenele de bacalaureat. Am fost informat că la Liceul Teologic Adventist din București s-au obținut 14 note de 10 la bacalaureat, iar la Liceul Teologic Adventist din Craiova, 4 note de 10. Dumnezeu să răsplătească excelența în educație, să binecuvânteze profesorii, elevii și părinții deopotrivă. Fiica unui frate pastor din Buzău a obținut singura medie de 10 din județ la examenul de evaluare națională. Când presa locală și televiziunile au contactat-o pentru interviuri, Noemi Radu a lăudat Numele Domnului și a onorat numele Bisericii din care face parte.  

Uniunea de Conferințe donează către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Conferința Muntenia, o suprafață de aproximativ 5 000 mp în cadrul Universității Adventus, unde se va construi un corp de clădiri școlare. Beneficiarul direct este Școala Internațională Adventistă din București, o instituție de învățământ în dezvoltare, cu elevi în clase primare și gimnaziale.  

Din partea Departamentului Școala de Sabat și Lucrare Personală, vă prezint Manualul ucenicului, o resursă pentru noii botezați ai Bisericii și pentru mentorii lor. Manualul a fost tipărit și va apărea în curând. Are 26 de lecții cu instrucțiuni practice pentru a fi un bun ucenic adventist de ziua a șaptea. Achiziționați acest manual din rețeaua de librării a Editurii Viață și Sănătate sau cereți-l pastorului dumneavoastră, dacă doriți să vă mobilizați pentru misiunea evanghelistică.  

Am fost plăcut impresionat de o activitate a clubului de exploratori din Biserica Adventistă Darabani, județul Botoșani. Copiii au ținut în parcul din localitate un târg de meșteșuguri și au stat câte 12 ore pe zi, îmbrăcați în uniforma de exploratori, ca să vândă obiecte handmade, confecționate la întâlnirile săptămânale. Obiectivul lor caritabil a fost să strângă fonduri pentru Asociația nonprofit „Ridică-te și umblă”. Suma strânsă, impresionantă pentru posibilitățile zonei, va fi folosită împreună cu alte donații la cumpărarea unui autoturism accesorizat pentru transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități.  

Într-o societate în care valorile familiei sunt asediate, revista „Reperele credinței” publică opinia Sfintelor Scripturi despre păcatele sexuale din societatea modernă. Alte articole tratează relația de cuplu, abuzurile și agresivitatea din cămin, precum și decadența creștinismului în aplicarea standardelor biblice. Revista costă doar 1 leu și se comandă în fiecare biserică locală.   

Mesajul video transmis în cadrul campaniei de sănătate „Renunți și câștigi”, precum și buletinul informativ cu activitățile din luna iunie pot fi consultate pe blogul presedinte.adventist.ro. La aceeași adresă veți găsi detalii suplimentare din agenda zilnică și despre bisericile locale pe care le vizitez în Sabat.  

Împărtășesc cu dumneavoastră, dragi prieteni, dorința după revenirea Domnului Isus. Vă invit ca, în aceste zile când petrecem mai mult timp în familii și avem poate o perioadă mai liniștită, să punem deoparte câteva ore pentru creștere spirituală.  

Vă propun, stimați frați și surori, să reflectăm profund la nevoia de pregătire a comunităților noastre pentru a-L întâlni pe Dumnezeu față în față. În același psalm din care am citit la începutul mesajului, Dumnezeu a promis: „Celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea.” Psalmii 50:23 

Dumnezeu să vă binecuvânteze! 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print