Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Cuvântul președintelui – 01 octombrie 2021

Cuvântul președintelui – 01 octombrie 2021

Pastorul Aurel Neațu relatează Bisericii evenimentele la care a participat în ultimele două săptămâni și informează familia adventistă despre sesiunea de consultare a credincioșilor din 26 – 28 septembrie 2021.  

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimată familie de credincioși adventiști, 

„Binecuvântarea Domnului să fie peste voi! Vă binecuvântez în Numele Domnului!” (adaptare după Psalmii 129:8) 

În acest video, vă prezint un sumar al întrunirilor recente de la nivelul Uniunii de Conferințe. Acum două săptămâni, la Universitatea Adventus din Cernica a avut loc Convenția medicală „Creați sănătoși”. Am întâlnit delegația Departamentului de Sănătate, condusă de dr. Ana Maria Zanfir, și l-am întâlnit pe dr. Viriato Ferreira, reprezentantul european al Bisericii. Medicii adventiști prezenți, asistenții medicali, pastorii și ceilalți participanți au avut ocazia de a înțelege mult mai clar mesajul adventist de sănătate și au audiat rapoarte din ultimul an de activitate. Programul a fost transmis în direct pe rețelele de socializare, pe mai multe pagini oficiale. La începutul convenției, am luat parte la discuții organizatorice despre cum putem forma echipe de medici misionari, studenți și pastori și sunt încrezător că planul de a lucra asemenea Domnului Isus, prin vindecare și predicare, va fi împlinit.

În același Sabat, am văzut din nou frumoasa împletire între lucrarea medicală și cea spirituală. M-am simțit încurajat de relatările evangheliștilor cu literatura când i-am ascultat la Coșna, Suceava, la Congresul anual organizat de către Departamentul Publicații. Din înregistrările acumulate până la momentul de față, în anul curent, 2021, s-au înregistrat cele mai mari vânzări de carte la Editura Viață și Sănătate, comparativ cu ultimii patru ani. Această creștere a numărului de cărți răspândite este o binecuvântare în pandemie. Dumnezeu să-i călăuzească pe misionarii perseverenți, care săptămânal vând cărți și verifică gratuit tensiunea arterială la sute și mii de oameni.

Deosebit de impresionat am fost de Biserica Adventistă din Sărmașu, Mureș. Arhitectura clădirii și aspectul extrem de bine îngrijit al curții acesteia, plină cu flori și arbuști ornamentali, numărul de adventiști din localitate, circa 10% din populație, prezenți aproape toți la serviciul de închinare de după-amiază, fac cinste adventismului românesc și mă bucură nespus.

Sâmbăta trecută, împreună cu pastorul Barna Magyarosi, secretarul Bisericii la nivel european, am participat la aniversarea centenarului de prezență adventistă în comunitatea maghiară din Târgu Mureș. În aceeași zi, am întâlnit on-line prezbiterii din țară la o conferință organizată de către Asociația Pastorală a Uniunii, pentru prezentarea anului misionar 2021–2022, în cadrul căreia am răspuns și întrebărilor ridicate de dânșii.

Însă cel mai important eveniment a fost consultarea cu credincioșii de la Sătic, din perioada 26-28 septembrie. Sesiunea a durat trei zile, de duminică după-amiază până marți la prânz. Am invitat la consultare tineri, bărbați și femei, prezbiteri, oameni cu profesii și experiențe diferite, reprezentanți din biserici mici și mari, membri botezați în urmă cu câțiva ani, dar și adventiști la a patra generație. Din partea Uniunii au participat membrii comitetului și directori ai instituțiilor noastre. Au fost prezenți, de asemenea, și frații președinți din Conferințe.


În program am avut mai multe ateliere pe baza întrebărilor: Care sunt cele mai mari probleme ale Bisericii? Ce soluții avem? Cum putem deveni relevanți? Ce le recomanzi pastorilor? Ce ai face dacă ai fi pastor? Ne-am luat timp să ne rugăm împreună și să petrecem atât momente plăcute, cât și ore de lucru intens. Am fost deschiși să ascultăm puncte de vedere mai puțin confortabile, dar deosebit de utile pentru bunăstarea Bisericii.

Ne-am notat sugestiile primite și, la unele dintre ele, vom răspunde în scris. Altora le vom da curs în ședințe administrative. Personal, am apreciat mult grupul de lucru și ne-a făcut bine să obținem un punct de vedere avizat al celor care nu fac parte din personalul pastoral. Am primit multe teme de reflecție și viziunea noastră s-a dezvoltat. Mă rog ca același spirit de transparență și colaborare să fie reflectat la nivelul comitetelor noastre și, de asemenea, la alte sesiuni de consultare.

Întâlnirea cu reprezentanții Bisericii s-a continuat cu o ședință extraordinară a Comitetului Executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Din agendă, amintesc un comunicat despre mișcările disidente și un alt punct de vedere despre minoritățile etnice ale Bisericii. După finalizarea acestora, Departamentul de Comunicare le va face publice.

De astăzi, în Biserica noastră începe Săptămâna de consacrare pentru misiune. Urmăriți materialele video în biserici sau în grupe și lăsați-vă cuprinși de un nou avânt în lucrarea de slujire a celor în nevoie!

Dumnezeu să vă inspire la fapte bune, iar fericirea și îndurarea să vă însoțească în toate zilele!       

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print