Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul presedintelui – 6 mai 2022

Mesajul presedintelui – 6 mai 2022

Pastorul Aurel Neațu se adresează comunității adventiste de credință cu informații din ultimele două săptămâni, referitoare la viața Bisericii și departamentele Uniunii.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimați așteptători ai Domnului Isus, dragi prieteni,

După aceste zile când primăvara a îmbrățișat toată natura, Creatorul lumii ne dă întâlnire la o nouă sărbătoare de Sabat. Scriptura ne invită „să ne grăbim să intrăm în odihna lui Dumnezeu… fiindcă cine intră în odihna Lui se odihnește de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale” (adaptare după Evrei 4:10,11).

În cele ce urmează, împărtășesc cu dumneavoastră lucrările noastre din ultimele două săptămâni și vă însoțesc, acolo unde vă aflați, cu rugăciunea mea personală ca Mângâietorul promis, Duhul cel Sfânt, să fie trimis în toate bisericile adventiste pe care Dumnezeu le ține în mâna Lui dreaptă (Apocalipsa 1:20).

Am vizitat terenul pentru spitalul oncologic de la Târgu Mureș. În imagini se văd săpăturile pentru fundația clădirilor. Inflația prețurilor la materiile prime pentru construcție a întârziat cu câteva săptămâni deschiderea șantierului, dar după actualizarea planurilor, noutățile sunt îmbucurătoare. De asemenea, la centrul nostru multifuncțional din Stupini, Brașov, avem perspectiva de finalizare a lucrărilor de renovare la termen, cu speranța că în cursul anului curent vă vom invita acolo pentru conferințe naționale, convenții și instruiri.

La adresa comitet.adventist.ro aveți acces la dosarul comitetului executiv al Uniunii din data de 18 aprilie 2022. În premieră, oferim dosarul comitetului persoanelor care caută informații despre proiectele noastre naționale. Este „răspunsul nostru pentru cei care ne cercetează”, ca să folosesc exprimarea apostolului Pavel (1 Corinteni 9:3). La evaluarea ultimului an de activitate, am fost bucuroși de oaspeții sesiunii, 18 tineri, surori și prezbiteri, care au asistat activ la prezentarea rapoartelor și la procesul de vot. Ne dorim ca acest format de sesiune deschisă să fie utilizat mai departe în cadrul altor comitete executive din conferințe și Uniune. Cât privește deciziile relevante ale sesiunii, menționez rezultatele consultărilor despre starea Bisericii. Pe lângă cele 15 hotărâri adoptate, pe care le puteți accesa online, am trimis în scris un document de sinteză și peste 100 de răspunsuri punctuale pentru participanții la cele trei consultări.

Avem o nouă chemare la rugăciune din partea conducerii mondiale a Bisericii, prin inițiativa „40 de zile de rugăciune”, pe măsură ce ne apropiem de Sesiunea Conferinței Generale din SUA. Ne așteaptă un val de provocări și momente definitorii, în timp ce ne străduim să facem față lumii postpandemice, conflictelor armate și crizelor politice, naturale și tehnologice. Doar harul lui Dumnezeu ne poate susține, dacă vom căuta cu sinceritate prezența Duhului Sfânt în viața noastră personală și de familie și în misiunea noastră. În același context de perseverență în mijlocire, salut faptul că în seara de sâmbătă, 30 aprilie, lanțul mondial adventist de rugăciune a primit în mod oficial și grupa din România.

Pentru prima dată, Speranța TV difuzează un program religios de evanghelizare în limba rromani, cu subtitrare în limba română, sub genericul „Ce să fac ca să fiu mântuit?” (So te kărav te avav mântume?). Conferințele sunt susținute de frați gabori și sunt transmise în mediul online în perioada 29 aprilie – 8 mai 2022, de la ora 21:00, iar pe postul de televiziune de la ora 23:00.

Săptămâna aceasta am avut o convorbire oficială în parlament cu domnul Kelemen Hunor, viceprim-ministru în guvernul României. Împreună cu pastorii Lorand Balla și Dragoș Mușat, din comitetul Uniunii, am discutat cu dumnealui posibilități de colaborare pentru grupurile etnice adventiste din țară și modul în care putem dezvolta proiecte de impact.

Întrevederi de lucru am avut și în forurile regionale de conducere ale Bisericii Adventiste din Muntenia, Transilvania de Sud și Banat, la comitetele executive, precum și la examenul de hirotonire, unde am evaluat trei candidați din două conferințe.

Federația Comunităților Evreiești din România m-a invitat să particip la reinaugurarea Sinagogii din Cetate, din orașul Timișoara, cu ocazia celebrării a 150 de ani de existență. Ceremonia a sărbătorit rolul Sinagogii din Cetate și a fost ținută în ziua când s-a împlinit un secol și jumătate de la un eveniment istoric unic: momentul când împăratul Austriei a deschis sinagoga din Timișoara.

În final, vă rog ca, împreună cu mine, să-I adresăm lui Dumnezeu o cerere pentru familia Bisericii, greu încercată în ultima săptămână prin divorțul din familia pastorului Romică Sîrbu, situație despre care am emis un comunicat în data de 2 mai 2022.

Voia lui Dumnezeu este să fim onești și fericiți. Dar mai înainte de orice, Dumnezeu ne cheamă să fim credincioși și promite că, dacă vom fi responsabili, fericirea ne va însoți în toate zilele, ne vom bucura de lucrul mâinilor noastre și ne va merge bine. Dragi frați și surori, să acceptăm testul acesta al credincioșiei. Să căutăm mai întâi neprihănirea, iar celelalte lucruri le vom primi din belșug. Să ne rugăm împreună:

„Tatăl nostru care ești în ceruri, din care își primește numele orice familie din cer și de pe pământ, ne rugăm ca, potrivit cu voia Ta, să zidești casele noastre și să le întărești prin Duhul Tău, astfel încât Hristos să locuiască, prin credință, în inimile soților din fiecare familie creștină. Te rugăm să ne înrădăcinezi în dragoste, să ne faci statornici în credință pe toți, părinți și copii, și să ne ferești de ispite. Îndură-te de familiile unde există suferință și dramă și vindecă rănile! Mângâie Tu membrii familiei Sîrbu și păstrează-i în harul tău! Știm că poți face mult mai mult decât cerem sau gândim, de aceea Îți aducem slavă în Biserică și în Hristos Isus, în toate generațiile, în vecii vecilor! Amin” (adaptare după Efeseni 3:14-21).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print