Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 16 septembrie 2022

Mesajul președintelui – 16 septembrie 2022

Președintele Uniunii de Conferințe relatează evenimente fericite în viața bisericii: inaugurări de școli adventiste și atestarea a 100 de ani de existență a unor biserici adventiste locale.

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimată familie adventistă, dragi prieteni,

Să trăiești în vremea sfârșitului este ca și cum ai călători la marginea paradisului. Poate fi extraordinar și palpitant, dar, în același timp, obositor și chiar neplăcut să rămânem dincoace de țara promisă. Am vrea să ajungem dincolo cu orice chip și, uitând ce este în urma noastră, ne aruncăm spre ce este înainte. „Alergăm pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:14). Gândul acesta al desăvârșirii ne însuflețește acum, când, la nivelul organizației Bisericii, ne regrupăm și planificăm activitățile pentru Anul familiei și al educației, 2022-2023. 

Pregătirea a început în lunile de vară. În perioade de câte trei-patru zile, administrații de la mai multe niveluri ale Bisericii au organizat tabere pentru familii pastorale și convenții de lucru pentru directorii departamentali, secretari și președinți. Aceste întâlniri pe grupe mici sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului Bisericii pentru că armonizează perspectivele și facilitează lucrul în echipe. 

Pentru mulți adventiști, zilele liniștite de concediu s-au transformat în bucurii nespuse și desfătări spirituale de maximă intensitate în mijlocul poporului nostru adventist. Au celebrat 100 de ani de prezență adventistă bisericile din localitățile Ciupercenii Vechi (Dolj), Ziduri (Buzău), Băicoi (Prahova) și Piatra Neamț (Neamț). Atestarea centenarului adventist ne-a readus în atenție momentele de glorie când Dumnezeu a intervenit pentru cei ce păzesc poruncile Lui și au credința lui Isus.

Un eveniment de trezire și reînviorare spirituală pentru familii a fost tabăra Remotivat, a Conferinței Muntenia, organizată într-un cadru natural, la munte, în localitatea Timișu de Sus, lângă Brașov. Spațiul de cazare în corturi a devenit neîncăpător pentru sutele de participanți. 

Tot în vara aceasta am avut o ședință extraordinară a comitetului executiv al Uniunii de Conferințe, în care am trimis 56 de cereri de finanțare către organizațiile europeană și internațională ale Bisericii Adventiste.

Așa arată acum Spitalul oncologic de la Târgu Mureș. Șantierul a avansat și se lucrează în fiecare săptămână. Aceste imagini sunt făcute săptămâna trecută și ne rugăm mai departe pentru respectarea calendarului de execuție. Imaginile de aici sunt de la Centrul adventist din Stupini, Brașov, unde continuă amenajarea camerelor și finalizarea construcției. 

Deschiderea anului școlar a fost un mare succes pentru școlile adventiste. Peste tot, am debutat cu rugăciune, iar șapte unități au primit autorizări din partea Ministerului Educației. Dintre acestea, în două unități de învățământ s-au autorizat șase niveluri și profiluri. Școli noi sau cicluri noi de învățământ avem în Moldova trei: Școala Gimnazială Elias, din Podiș (Bacău), Școala Primară Mărgăritare, din Roman (județul Neamț), și Liceul Teoretic EVISS, din Iași. Și în Muntenia s-a inaugurat o școală primară la Târgoviște. Vă rog să sprijiniți educația adventistă prin rugăciune și să mijlociți pentru preșcolari, elevi și studenți, ca să meargă pe calea științei, să Îl iubească pe Dumnezeu, iar cu ajutorul părinților și al profesorilor, sălile de clasă să fie înconjurate cu o atmosferă de dragoste și performanță. 

Împreună cu Departamentul Juridic și comitetul executiv al Uniunii pregătim o adunare generală extraordinară la finalul lunii noiembrie. Convocăm delegați din toate bisericile să analizeze propunerile noastre pentru actualizarea statutului de funcționare a cultului. Ultima modificare consistentă a statutului a fost în anul 2009, iar acum redactăm textul pentru a conține mai explicit standardele Bibliei, standarde pe care Biserica dorește să le exprime în jurisprudența contemporană. 

Ați oferit vreodată o carte despre cine sunt adventiștii din România? Revista Semnele timpului și Editura Viață și Sănătate au început deja să tipărească o carte specială. Nu am avut un asemenea titlu până acum și aș fi încântat ca fiecare credincios adventist să comande cel puțin un exemplar. Volumul conține învățăturile și practicile adventiste și are un preț promoțional. Este o carte de vizită, aș putea spune, și vă recomand să o oferiți împreună cu un dar colegilor și cunoștințelor dvs. Luați-o cu dumneavoastră când mergeți la medic sau la primărie, iar Dumnezeu să-i lumineze pe cei pentru care lucrați. 

La Departamentul de Muzică al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România avem un nou director asociat, fratele Alin Popa, prezbiter al bisericii noastre din Pitești, Argeș. De profesie economist și antreprenor, va lucra ca voluntar cu profesorul Sebastian Felea, coordonatorul departamentului, pentru dezvoltarea proiectelor naționale. 

Sâmbăta viitoare, pe 24 septembrie, campusul universitar din Cernica va găzdui congresul rromilor adventiști din România, sub genericul „AVEL O ISUS – Phenen le rromengă”, adică „ISUS REVINE – Spuneți tuturor!” Mai multe coruri de gabori, căldărari, ursari și rudari, precum și soliști vor cânta de la ora 19:00. Circa 1 000 de persoane din toate părțile țării vor veni să se închine lui Dumnezeu, într-un program organizat de Departamentul Grupuri Etnice. Invitat special este președintele Diviziunii Intereuropene a Bisericii Adventiste, pastorul Mario Brito. 

Recomand pastorilor și slujbașilor din comitetele bisericilor locale să își rezerve un timp special pentru ascultare atentă și consacrare, în care să urmărească metodele recomandate de Biblie și Spiritul Profetic pentru creșterea Bisericii. Noi avem astfel de întâlniri în fiecare toamnă. Dacă e septembrie, regula este că mergem în cantonamente pastorale. Reprezentanții Uniunii călătoresc la întâlniri regionale, unde participă toți pastorii. Stăm împreună pentru a crea o viziune comună pe termen scurt și mediu. Întâlnirile de consfătuire durează 2-3 zile, cântărim rezultatele, schimbăm informații, ne rugăm și ne încurajăm pentru a merge mai departe, ne cunoaștem bisericile mai bine și facem noi angajamente. Eu am prezentat modificările care vor apărea în Manualul Bisericii și, ca de fiecare dată, am răspuns întrebărilor primite, iar pastorii Marius Andrei și Eugen Chirileanu au propus planurile de lucru pentru anul misionar. 

Vedeți acum cartea din care vom studia în Săptămâna de consacrare din 1-8 octombrie 2022. Este programată și o evanghelizare media în perioada 11-19 noiembrie, cu tema „Isus ne-a învățat”, o serie de conferințe televizate, realizate cu ajutorul profesorilor de la Universitatea Adventus

Începem în acest fel Anul familiei și al educației. Motto-urile noastre sunt: „Urmați pilda lui Dumnezeu, ca niște copii preaiubiți!” (Efeseni 5:1) și „Urmează-Mă cu toată casa ta!” Vă propunem un maraton al bunătății, adică un proiect integrator pentru planurile dumneavoastră locale de misiune. „Să fim buni unii cu alții” (vezi Efeseni 4:32), întrucât „ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui” (Proverbele 19:22). Veți primi la un preț subvenționat cărțile devoționale Rodul iubirii creștine, un volum pentru închinarea în familie, și Pentru totdeauna cu Dumnezeu, o carte pentru 21 de zile de consacrare personală despre eroii Bibliei și pionierii Bisericii. 

Dați-mi voie la final să vă încredințez în mâna lui Dumnezeu. Vă invit să ne rugăm împreună:

Tată ceresc, Îți mulțumim că trăim în aceste timpuri când harul s-a înmulțit foarte mult. Te lăudăm pentru bunătatea Ta și vrem să o reflectăm în relațiile cu cei din jurul nostru. Îți cerem să ne schimbi inima, să pui în ea multă preocupare pentru semeni. Te rugăm pentru copiii din școli și biserici, pentru tinerii din societate. Pregătește-ne pentru întâlnirea cu Domnul Isus, trezește bisericile creștine! Te rugăm, Tată ceresc, să conduci lumea noastră și să Te îngrijești de noi după marea Ta îndurare. Ne-am închinat Ție în numele scump al Domnului Isus, Amin!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print