Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 20 ianuarie 2023

Mesajul președintelui – 20 ianuarie 2023

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

Stimați frați și surori, dragi prieteni în credința Domnului Isus,  

În acest Sabat încheiem cele zece zile de rugăciune, o invitație oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de a ne ruga cu toți membrii familiei în fiecare dimineață și seară. Doar o treime din adventiști practică această binecuvântare zilnică, iar obiectivul Conferinței Generale este ca, până în anul 2027, 70% din căminele adventiste să își reconstruiască altarele de familie. Va păstra casa dumneavoastră acest obicei al părinților noștri? Am fost nerăbdător să aflu cum se desfășoară programul valoros al zilelor de rugăciune și vă împărtășesc faptul că unii credincioși s-au întâlnit online pe grupe, în timp ce alții au mers chiar la Casa Domnului. Câteva comunități locale din Oltenia, Transilvania de Sud și Transilvania de Nord au folosit materialul Zece zile de rugăciune, de asemenea 44 de biserici din Moldova, 86 din Muntenia și 24 în Banat, atât în biserici, cât și online.

Personal, în anul 2023, mi-am propus să promovez mai mult identitatea noastră adventistă și să predic mai des cuvintele spuse cu glas tare de cei trei mesageri cerești în mijlocul cărții Apocalipsa. Chiar de la prima ședință de comitet, le-am împărtășit colegilor aceste obiective împreună cu dorința mea de a lucra cu prioritate pentru slava lui Dumnezeu. Păstrez în atenție aceste trei scopuri definite și bine ar fi ca în trimestrele următoare să vorbiți adesea unul cu altul ce urmăriți din punct de vedere spiritual. În felul acesta, înaintea Domnului se va scrie o carte pentru dumneavoastră, cei care vă temeți de Domnul și cinstiți Numele Lui (Maleahi 3:16).  

Imagini înregistrate în această săptămână vă arată stadiul lucrărilor de la centrul nostru de misiune din Stupini, Brașov. Deși recepția lucrărilor încă întârzie, din cauza greutăților întâmpinate de constructor, notați, vă rugăm, că la jumătatea lunii mai, organizăm acolo o tabără națională pentru misiune și remotivare. Școala misionară din 15-21 mai e deschisă pentru tineri, prezbiteri, slujbași și voluntarii care în vremuri speciale înțeleg nevoia de a pune deoparte câteva zile pentru părtășie, instruire și practică. Cursurile sunt coordonate de cinci departamente ale Uniunii și sunt deschise pentru participanți din toată țara, în funcție de înscrieri și de capacitatea de cazare, acum mărită la peste 220 de paturi.  

Săptămâna trecută, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor a distribuit gratuit 21 de tone de alimente, în valoare de 38 400 de euro, către 1 900 de beneficiari sociali din 20 de județe ale țării, din Arad până la Constanța și de la Giurgiu până la Iași, în parteneriat cu adventiști de ziua a șaptea.  

Printr-o hotărâre de comitet, în 2023 am crescut bugetul Departamentului de Publicații, pentru decontarea unor cheltuieli suplimentare cu distribuitorii de literatură adventistă la nivelul țării, voluntari ai asociației „Descoperă cartea”.  

Aplicația pentru telefoane mobile „Dăruire AZȘ” este funcțională și eu însumi o folosesc. Pentru dezvoltare și optimizare, continuăm discuțiile din comitet împreună cu pastorul Ciprian Șandru, coordonator al proiectului și director al Departamentului de Isprăvnicie.  

Am deschis recent canalul de Telegram „Adventist România”, o platformă pentru orice adventist de ziua a șaptea care vorbește limba română. Vom publica acolo informații generale și specifice de la toate departamentele Bisericii. Căutați în Telegram „Adventist România”, abonați-vă și haideți să creștem împreună această comunitate!  

O întâlnire de Sabat extraordinară a fost la Liceul Teoretic EVISS din Iași sâmbăta trecută, cu circa 200 de medici și asistenți medicali din Moldova. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a invitat toate cadrele medicale specializate să se înscrie în proiectele de evanghelizare și caritate. Întrunirea plănuită de comitetul Conferinței Moldova a urmărit aducerea la îndeplinire a sfaturilor revelate în Biblie și Spiritul Profetic cu privire la parteneriatul dintre doctori și pastori. Lucrarea pastorală nu este completă fără vindecarea trupească a oamenilor, iar lucrarea medicală are o latură misionară care o face mai eficientă decât orice alt mijloc de abordare. Să ne rugăm ca misionarii medicali și slujitorii Cuvântului să-și dea mâna, urmând modelul Domnului Isus Hristos, și împreună să vestească mesajul adventist de sănătate la sfârșitul timpului. 

Pentru aprofundarea temei adventului, vă propun cartea Apropierea și întârzierea parusiei, un studiu despre așteptarea sfârșitului în istoria bisericii, în teologie și în Sfânta Scriptură. Cercetarea pastorului Laurențiu Moț, rectorul Universității Adventus, este o lectură extraordinară nu doar pentru pastori, ci și pentru adventiștii preocupați să adâncească înțelesurile creștine – și biblice – despre împlinirea celei mai așteptate profeții din Biblie. 

În încheiere, mă rog pentru împlinirea cuvintelor înțelepte din Proverbele lui Solomon în viața tuturor bisericilor lui Dumnezeu: „Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete” (Proverbele 11:30). Dumnezeu să vă ofere înțelepciune și roade din pomul vieții, bucurii nespuse și desfătări veșnice (Psalmii 16:11)! Sabat fericit!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print