Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 28 aprilie 2023

Mesajul președintelui – 28 aprilie 2023

Dragi credincioși și prieteni,

Vă transmit binecuvântări din partea Comitetului Executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Dumnezeul nostru să facă să lumineze peste voi Faţa Lui, ca să se cunoască pe pământ calea Domnului. (adaptare după Psalmii 67:1,2) 

Ne-am reunit duminica trecută, pe 23 aprilie, la Centrul de Misiune și Educație Stupini, la ședința de bilanț, unde am invitat în mod suplimentar 34 de frați și surori din toată țara, pentru a participa la sesiunile de rapoarte. Dânșii au avut posibilitatea să asiste la toate lucrările comitetului, de la început până la sfârșit, au pus întrebări și au făcut sugestii pentru administrarea Bisericii. La final, ne-am reconsacrat lui Dumnezeu, am avut posibilitatea să vizităm centrul proaspăt renovat și să continuăm părtășia la masă. Pentru dumneavoastră, am publicat la adresa comitet.adventist.ro toate rapoartele votate. Dacă le citiți, puteți aprecia în mod personal activitățile departamentelor Bisericii. Găsiți linkul acestor materiale și în descrierea mesajului de astăzi.  

Cu deosebită mulțumire lui Dumnezeu, vă informez că Monitorul Oficial al României a publicat pe 20 aprilie Ordinul Guvernului României și al Secretariatului de Stat pentru Culte pentru modificarea și completarea Statului de organizare și funcționare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Emiterea acestui act al organelor de specialitate ale administrației publice centrale în forma propusă de delegații la Adunarea Generală Extraordinară a Bisericii noastre este un motiv de laudă în Domnul, pentru că el reflectă identitatea și misiunea adventistă. Încă de săptămâna trecută am trimis electronic statutul către prezbiteri și pastori în buletinul nostru săptămânal, deci îl puteți citi pe această cale sau descărcându-l de pe site-ul oficial adventist.ro.  

ADRA România și Universitatea Adventus trimit în Turcia o echipă cu șapte studenți pentru asistență umanitară timp de 10 zile, în luna mai. Fondurile colectate în bisericile noastre diminuează efectele cutremurului, prin produse alimentare și nonalimentare distribuite la familiile rămase sub cerul liber, pentru repararea unor școli distruse și prin montarea unor echipamente pentru igienă, cum ar fi pompe de apă, dușuri conectate la panouri solare și altele. 

În colaborare cu bisericile adventiste de ziua a șaptea din București și Conferința Muntenia, inițiem o campanie de mărturisire a credinței noastre în capitala țării, în toamna anului 2023. Acum suntem în etapa de organizare; s-au format mai multe subcomisii de lucru pentru orientare și în câteva săptămâni vom consulta pastorii din regiune pentru planuri de implicare totală a credincioșilor. Ne dorim o serie de evenimente de slujire creștină cu impact în viața Bisericii și a cetății. Intenționăm să oferim ocazii de misiune practică pentru fiecare adventist de ziua a șaptea din împrejurimi. Echipe de pastori, medici și profesori creează strategii pentru o abordare personalizată, pe termen mediu. Din septembrie vom lansa invitații concrete și apeluri ca să vă rezervați câteva ore sau zile pentru București. Vrem „o bună mărturie din partea celor de afară” (1 Timotei 3:7) și, de asemenea, să împlinim cuvântul Scripturii, care spune că „trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune, pentru nevoile grabnice, şi să nu stea neroditori” (Tit 3:14).  

„Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi” (Faptele 20:32). Vom face aceasta printr-o rugăciune:

Tatăl nostru care ești în ceruri, Părinte al veșniciilor și Domn al păcii, prin numele scump al Mântuitorului nostru Isus Hristos, Te rugăm să ne unești prin Duhul Tău cel Sfânt în comuniune cu frații și surorile noastre din întreaga lume în acest Sabat. Te rugăm să treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale și, după cuvântul Tău din profeți, să arunci în adâncul mării toate fărădelegile noastre (Mica 7:18,19). Sfințește-ne Biserica, ocrotește-ne viața, familia și îndură-Te de cei care suferă. Să vină împărăția Ta și să se facă voia Ta între noi, precum în ceruri, în veci! Amin.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print