Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Binecuvântări de Anul Nou 2023

Binecuvântări de Anul Nou 2023

Pastorul Aurel Neațu se adresează credincioșilor adventiști de ziua a șaptea pentru a primi binecuvântarea Sabatului din 31 decembrie 2022.

Gândurile președintelui pentru comunitățile adventiste de ziua a șaptea de limbă maghiară.

Urările președintelui pentru audiența Centrului Media Adventist.

Pentru familia gaborilor și rromilor adventiști de ziua a șaptea.

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot citi mai jos transcrierea mesajelor.


Iubită comunitate adventistă de ziua șaptea din România, stimați frați și surori,    

Încheiem anul 2022 cu un timp sfânt de Sabat. Sunt momente de responsabilizare pentru noi, cei care așteptăm lucrurile făgăduite de Biblie. În Antichitate, când călătorii zăreau de la distanță cetatea de destinație, aveau obiceiul să o salute. La fel făceau și marinarii când se reîntorceau în port, la vederea uscatului. Era un gest cultural pe care îl putem practica și noi: dacă patriarhii din vechime „doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească” și „au urat de bine de departe” (Evrei 11:16,13), astăzi, în bisericile noastre și în fața noului an, noi suntem foarte aproape de întâlnirea cu Domnul Isus și putem saluta la orizontul credinței noastre a doua Sa venire pe nori.   

Dați-mi voie ca, înainte de a cere binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi, să vă inspir așteptarea cu un tablou dăruit poporului adventist acum două secole, la începutul istoriei noastre. Este o imagine primită de profetul Ellen White într-un vis impresionant.   

O grupă mare de oameni, pregătită de un drum lung a pornit să urce cu căruțele pe munte. Pentru că drumul se tot îngusta, călătorii au fost nevoiți să deshame caii și să continue călare, doar cu o parte din bagaje. Dar cărarea șerpuia permanent pe lângă o prăpastie adâncă, și oamenii, temându-se teribil să nu-și piardă echilibrul, până la urmă au desfăcut bagajele, lăsându-le pe toate să cadă în abisul de sub ei. După un timp, au decis că e mai sigur să meargă în șir, la distanță unul de altul și se țineau de funiile lăsate de sus în jos. La o consfătuire, puținii rămași au gândit că e mai bine să meargă înainte fără încălțăminte. Cei care au pășit înainte au renunțat după aceea și la ciorapi, iar în final, urcau cu picioarele goale. Doar cei obișnuiți cu greutățile au ajuns mai sus, pe lângă zidul neted, alb, pe alocuri însângerat de cei care trecuseră înaintea lor.   

Experiența aceasta semnifică încercările tot mai mari din viitor pe care noi, ca popor al lui Dumnezeu, suntem chemați să le depășim. Poate că în 2023 vor fi pasaje atât de dificile încât va fi nevoie să fim ținuți de sus, așa cum oamenii din vis se balansau ancorați în frânghii pe cărarea cea îngustă. Dar, ca prin minune, grosimea funiilor creștea pe măsură ce rămășița avansa. Vă îndemn să citiți finalul acestei călătorii sfinte în volumul al II-lea din Mărturii pentru comunitate, la pagina 474. Trăim în vremuri periculoase, însă vom primi răsplătirile cerești, dacă nu vom cădea de oboseală.   

 În încheiere, participați împreună cu mine pentru a cere harul lui Dumnezeu asupra familiilor și copiilor noștri. Mă rog ca Tatăl nostru ceresc să îi binecuvânteze pe toți cei care în anul 2022 au slujit cauza Bisericii cu sacrificiu, dăruire și investiție de timp.   

Domnul Isus să îi însuflețească pe toți așteptătorii Săi din întreg cuprinsul lumii și să le facă parte la lumina martorului credincios și a Celor Trei Îngeri din Apocalipsa.   

Iar Duhul cel Sfânt să îi îmbrace cu putere pe toți slujbașii și angajații Bisericii.   

„Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Apocalipsa 22:14   


Stimate comunități adventiste de ziua a șaptea de limbă maghiară,  

Dragi frați și surori,  

Bunul Dumnezeu ne încununează anul 2022 cu bucuria de la sărbătoarea Sabatului. Suntem optimiști pentru că „acum mântuirea este mai aproape de noi” (Romani 13:11). Rugăciunea mea pentru dumneavoastră este să împlinim voia lui Dumnezeu, adică să ne sfințim, pentru că, în curând, „Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru” (Iosua 3:5).   

Astăzi este cel mai potrivit timp să ne reînnoim angajamentul de credință. Vă invit să Îl cinstim pe Dumnezeu în cele dintâi zile ale anului 2023 și pentru tot restul zilelor noastre, să ne încredințăm Celui ce „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20). 

 Domnul Dumnezeu să vă întâmpine în fiecare Sabat din locașul Său cel sfânt și să vă dea pacea! 


Stimați telespectatori Speranța TV și ascultători ai Radio Vocea Speranței,   

Vă binecuvântez în numele Mântuitorului Isus Hristos și al preabunului nostru Tată ceresc, iar pentru anul 2023, mă rog ca în casele dumneavoastră să se înmulțească harul și dragostea.

Inspirat de cuvintele apostolului Pavel din Noul Testament, vă urez să prisosiți în toate lucrurile, în cunoaștere, în credinţă și în orice străduință și să fiți mai presus în orice faptă bună (adaptare după Biblia, 2 Corinteni 8:7).

Domnul Isus, Cel care Se întoarce curând pe pământ, să vă aducă împreună cu darurile Sale lumina vieții fără de sfârșit!  


Iubită familie a gaborilor adventiști de ziua a șaptea și iubiți frați rromi,   

Credința voastră este foarte prețuită pe pământ și în ceruri, acolo unde locuiește Domnul Hristos. Eu însumi vă apreciez foarte mult și, în dragostea pe care v-o port, sunt conștient că jucați un rol minunat în planul lui Dumnezeu pentru țara noastră. De ce cred lucrul acesta? Pentru că atunci când Domnul Isus Și-a ales ucenicii, El a chemat lângă Sine persoane dintr-o regiune cu multe grupuri etnice. Chiar cei dintâi ucenici ai Săi erau din „Galileea neamurilor”, unde trăiau laolaltă, într-o populație amestecată, iudei și mulți neiudei.   

Dacă, pe vremea aceea, ucenicii apropiați ai Mântuitorului știau bine să vorbească cu cei de alt neam, înseamnă că și dumneavoastră, urmași ai aceluiași Domn, aveți o misiune deosebită în lucrarea lui Dumnezeu.  

Personal, privesc cu onoare către locurile pe care le ocupați între noi și în anul următor vă doresc binecuvântarea Domnului. Dumnezeu să vă „arate mântuirea, lumina soarelui şi izbăvirea. Neamurile și toți împărații să vadă mântuirea voastră și să fiți o cunună strălucitoare, o legătură împărătească în mâna Domnului Dumnezeului nostru” (adaptare după Isaia 62:1-3).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print