Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 10 februarie 2023

Mesajul președintelui – 10 februarie 2023

„Către cei chemaţi să fie sfinţi şi către toţi cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor şi al nostru: Har şi pace de la Dumnezeu!” (1 Corinteni 1:2,3).  

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

În mesajul de astăzi, vă comunic mai întâi aspecte din activitatea internațională a Bisericii. M-am întors ieri din Lisabona, Portugalia, de la o conferință despre religie și libertatea de exprimare, susținută de Asociația Internațională pentru Apărarea Drepturilor Religioase, o organizație suport a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Acolo am avut posibilitatea să am o întrevedere consistentă cu administratorii Bisericii noastre de la nivelul european. Divizia Inter Europeană a alocat un fond de 3 milioane de euro pentru investiții în școli și licee de pe întreg teritoriul ei. Le-am prezentat nevoile financiare ale țării noastre în domeniul educației, dar și al misiunii și sănătății.

În primul Sabat din luna martie, secretarul executiv al Conferinței Generale, pastorul Erton Köhler, va fi în România pentru prima dată. Programul va cuprinde vizite la instituțiile noastre din capitală și două întâlniri de o importanță majoră: o ocazie de închinare și instruire cu membrii comitetelor executive ale Bisericii  – față în față cu peste 100 de credincioși – și, de asemenea, o întrunire de Sabat cu circa 500 de slujbași ai Bisericii din toată țara. Ambele evenimente vor avea loc în Brașov.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor este activă în zonele afectate de cutremurul din Turcia și Siria. Biroul ADRA România a inițiat o relație de cooperare cu adventiștii din Turcia și vrem să ajutăm. Vă vom oferi mai multe informații pe măsură ce le primim. Îi încurajez pe toți cei care vor să doneze în semn de compasiune, cu dorința ca binecuvântarea creștină să atingă și lumea musulmană.

Pentru pregătirea Anului misionar al sănătății, 2023-2024, vom avea la finalul lunii februarie o întâlnire de lucru la Stupini împreună cu membrii comitetului local al Uniunii, directorii de sănătate ai Bisericii și comitetul științific al departamentului. Ne-ar ajuta îndeosebi să ne însoțiți cu rugăciunile dvs., pentru ca persoanele convocate acolo să fie inspirate de planurile Celui Preaînalt.  

În continuare, fac câteva precizări despre dezinformările sau atacurile mediatice asupra unor angajați ai Bisericii sau asupra conducerii ei. Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea alege să urmeze pilda Mântuitorului, Cel care, târât într-o judecată nedreaptă, a preferat blândețea tăcerii.

Nu vrem să încurajăm în niciun fel controversele, batjocura sau critica. Spiritul Profetic spune: „Cu cât sunt repetate mai mult afirmațiile greșite ale împotrivitorilor și ale celor care se ridică în mijlocul nostru pentru a amăgi sufletele, cu atât este slujită mai bine lucrarea minciunii.” (Mărturii pentru pastori și slujitorii Evangheliei, p. 165) 

Unii se întreabă cum va continua această lucrare. Biblia ne descoperă că „oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău” (2 Timotei 3:13). Nu știm cum va răspunde Dumnezeu, dar chiar dacă El alege să îi „păstreze pe cei nelegiuiți, ca să fie pedepsiți în ziua judecății”, avem încredere că „Domnul ştie cum să-i scape pe cei evlavioşi din încercare” (2 Petru 2:9 NTR)

Deci ce putem face? În condițiile în care știrile false circulă de șase ori mai rapid decât adevărul, chiar dacă bârfa și calomnia sunt la mare căutare, vă recomandăm sursele oficiale: comunicările pastorilor, ale administrației Bisericii, prin cele șase conferințe și Uniune, paginile oficiale de Facebook și Instagram, canalele oficiale de YouTube și Telegram. Solicitați informații de la forurile Bisericii și așteptați cu răbdare infirmarea sau confirmarea faptelor pe care doriți să le verificați.

Mai mult decât altădată, vă invit să înțelegem cuvintele Domnului Isus Hristos, adresate unui bun slujitor care se îndoia de El: „Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire” (Matei 11:6). Cât despre mine, asemenea lui Iosua, vă asigur că singura mea prioritate este aceea de a sluji Domnului cu toată casa mea, fiind convins că El își va împlini promisiunea: „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii […] vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri” (Matei 5:11-12).

Am încredințarea că din cei mulți chemați, putem face parte toți din cei puțini aleși, „păstrați pentru Isus Hristos”, și mă rog ca „îndurarea, pacea și dragostea să vă fie înmulțite” (Iuda 1:1,2). Dumnezeu să Se îndure și de victimele calamității din Turcia și Siria, să le dea pace și siguranță împreună cu Evanghelia cea veșnică.

Un Sabat plăcut și odihnitor vă doresc!  

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print