Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 3 martie 2023

Mesajul președintelui – 3 martie 2023

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

Stimați credincioși, dragi prieteni

Lumina strălucitoare a mesajului celor trei îngeri sfinți, din mijlocul cărții Apocalipsa, să vă însoțească în acest Sabat cu bucurie și să fie pace pe Pământ între oamenii plăcuți lui.

În mesajul de azi, vă relatez noutăți despre voluntariatul adventist în Turcia și Ucraina și vă prezint programul de vizită al secretarului Conferinței Generale în țara noastră.

Săptămâna trecută m-am întors din Spania, după câteva zile petrecute în Madrid, în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Efes, o comunitate caldă, de limbă română. Frații noștri de credință care trăiesc ca străini împrăștiați prin țările lumii s-au arătat foarte interesați de ceea ce se întâmplă acasă, în România, și vă trimit salutări alese.

Sabatul trecut, profesori universitari, doctori, directori ai Departamentului de sănătate, medici, pastori și o parte din familiile acestora au alcătuit un grup de lucru la Brașov, pentru a stabili calendarul evanghelizărilor din toamna anului 2023. După-amiază, la sesiunea de planificare s-au alăturat președinții și alți membri ai Comitetului Executiv al Uniunii. Urmează „Anul Sănătății” în Biserica Adventistă. Deja sunt programate 12 campanii mari în orașele țării. Sub îngrijirea comitetului științific al departamentului se vor publica materiale cu specific pentru folosul Bisericii. Fac un apel către miile de cadre medicale adventiste ca, în funcție de preferința personală, să-și înscrie informațiile profesionale în baza de date a departamentului, pentru ca, uniți, împreună, să aducă vindecare în societate.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor a reușit să trimită cu succes primul convoi umanitar în Turcia. Sub escorta poliției turce și cu autorizații speciale, o delegație condusă de pastorul Robert Georgescu, directorul ADRA România, a văzut de la fața locului dimensiunile calamității. Am fost informați că niciun membru adventist din Turcia nu a decedat în dezastru. Sâmbătă, 11 martie 2023, în bisericile noastre strângem fonduri pentru a reduce suferința teribilă din familiile afectate. Colecta va ajuta victimele din Turcia și Siria, în semn de compasiune creștină, pentru restabilirea condițiilor de viață în zonele distruse.

Voluntari și reprezentanți adventiști de ziua a șaptea români și ucraineni și-au dat mâna când convoiul umanitar nr. 72 a ajuns la destinație în Ucraina duminica trecută, 26 februarie. S-a împlinit un an de când am trecut prima dată frontiera pentru intervenții umanitare. Opt președinți de conferințe și președintele Uniunii ucrainene ne-au așteptat să ne întâmpine. Ca de fiecare dată, frații noștri greu încercați ne-au primit cu masa pusă. Orașul Cernăuți, deși nu este afectat de bombardamentele războiului, nu seamănă cu niciunul pe care îl știm; e izbitor să nu vezi pe stradă bărbați sub 60 de ani, oricât de mult ai căuta. Cu siguranță ne vom întoarce la Cernăuți. Primiți, vă rog, din partea fraților noștri, mulțumiri emoționante!

Ieri, 2 martie, sala de conferințe a Centrului Educațional Adventist din Stupini s-a redeschis după o perioadă de trei ani. Pentru prima dată în România, pastorul de origine braziliană Erton Köhler, secretar executiv al Conferinței Generale, s-a adresat celor șapte comitete executive ale Bisericii din România. Am descoperit un lider puternic și preocupat de înaintarea misiunii adventiste.

Pastorul Köhler a fost însoțit de secretarul Diviziei Inter-Europene, pastorul Magyarosi Barna. O să redau câteva idei din prezentările susținute dimineață și după-amiază. Noi, bisericile adventiste de ziua a șaptea de pretutindeni – spune pastorul Köhler – nu suntem doar o organizație, ci avem o misiune. Atunci când structurile noastre nu sunt orientate spre misiune, este ca și când am ascunde medicamentele unui pacient care are nevoie de ele. Misiunea trebuie să se vadă în toate departamentele noastre, pentru că ea este prioritară. Misiunea e o minune, dar pastorii consacrați, care muncesc mult, indiferent de context, fac diferența.

Pastorul Köhler ne-a invitat să ne arătăm responsabili față de marile orașe ale lumii în care credința noastră nu este cunoscută. Am fost chemați să fim vocea lui Dumnezeu, nu ecoul culturii în care trăim, la fel cum uleiul stă în apă, dar nu se dizolvă în ea. Dacă fiecare ne facem partea, Dumnezeu va multiplica rezultatul. Iar Dumnezeu Se bucură chiar și de cel mai mic rezultat, pentru că în cer e multă bucurie pentru un singur păcătos care se pocăiește.

Pastorul Erton Köhler vizitează astăzi, vineri, Universitatea Adventus, Editura Viață și Sănătate, sediul Uniunii de Conferințe și Centrul Media Adventist. La începutul Sabatului îl veți putea urmări la Speranța TV, de la ora 20:00, într-o ediție specială. În ziua de Sabat, mai mulți slujbași și misionari din toată țara vor avea privilegiul să îl asculte la Stupini, Brașov.

Departamentele Uniunii de Conferințe au formulat o invitație și condițiile de participare la Școala Misionară de la Stupini. În perioada 18–21 mai 2023 sunt cursuri și instruiri pentru echiparea celor ce doresc să lucreze în prima linie de misiune directă pentru Domnul. Pentru detalii și înscriere, accesați pagina evenimentului!

În încheiere, vă invit să Îl binecuvântăm pe Domnul Dumnezeu, Cel „care a făcut cerurile și le-a întins, care a întins pământul și […] a dat suflare celor ce-l locuiesc” (Isaia 42:5):

„Fie Numele Domnului binecuvântat
de acum și până în veac!
De la răsăritul soarelui până la apusul lui,
fie Numele Domnului lăudat!” (Psalmii 113:2,3)

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print