Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 22 decembrie 2023

Mesajul președintelui – 22 decembrie 2023

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

Către Biserica lui Dumnezeu care este în România, către cei ce au fost chemați să fie sfinți și către toți cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos: har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos! (adaptare după 1 Corinteni 1:2-3).

Stimați frați adventiști de ziua a șaptea și dragi urmăritori, prin acest mesaj vă informez despre câteva aniversări fericite din viața Bisericii și vă comunic organigrama sistemului de educație al Bisericii Adventiste.

Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP) împlinește 30 de ani de activitate în slujba persoanelor private de libertate și a familiilor acestora. În parteneriat cu Ministerul de Justiție și Administrația Națională a Penitenciarelor, ASUP a existat prin finanțarea Bisericii de la toate nivelurile, dar mai ales prin zelul neobosit al voluntarilor care săptămânal intră în aproximativ 35 de unități penitenciare din totalul de 42. Dumnezeu a binecuvântat slujirea surorilor și a fraților, și lucrarea a rezistat probei timpului. În prezent, 800 de voluntari sunt organizați pentru acces săptămânal în spațiile de detenție. Acolo stau față în față cu persoanele condamnate și oferă programe moral-spirituale, educaționale și sociale, cu obiectivul de a recupera și a reintegra deținuții în familie și în societate.

Îmi exprim pe această cale toată prețuirea pentru grupele de voluntari locali, pentru cei șase directori regionali și pentru Adalbert Ghejan, coordonatorul național al asociației. Prin îndurarea Domnului, sute de vieți au fost schimbate, zeci de suflete au fost convertite și multe inimi au fost impresionate de mesajul curat al Evangheliei. Când spun aceasta, mă refer atât la personalul angajat în penitenciare, cât și la familiile deținuților. Încă avem nevoie de voluntari; toate persoanele interesate sunt rugate să contacteze pastorii sau coordonatorii lucrării ASUP din conferințe. Chiar dacă nu aveți penitenciar în localitatea dumneavoastră, puteți să vă alăturați echipelor care străbat drumuri mai lungi, uneori de sute de kilometri, ca să viziteze, o dată la câteva săptămâni, persoanele închise. Mărturii și videoclipuri cu detalii puteți viziona pe asup.ro.

Consiliului Național de Educație al Bisericii Adventiste s-a întrunit în data de 7 decembrie 2023, iar pe ordinea de zi a acestuia a fost schema organizatorică pentru funcționarea învățământului adventist. S-a discutat înființarea unor consilii regionale de educație și a încă cinci subcomisii de lucru, cu raportare la Consiliul Național. Pentru curriculum, responsabilitatea va aparține subcomisiei coordonate de Conferința Muntenia, formarea profesională va fi coordonată de Uniune și Universitatea Adventus, subcomisia pentru aplicarea standardelor în unitățile de învățământ și la nivelul personalului acestora va fi condusă de Uniune și de Conferința Moldova, subcomisia pentru brand și marketing va fi în atenția reprezentanților din conferințele Oltenia și Banat, iar subcomisia de capelanie și misiune va rămâne sub supravegherea coordonatorilor din conferințele Transilvaniei, Nord și Sud.

Liceul Teologic Adventist din Craiova a sărbătorit 30 de ani de la înființarea sa, în anul 1993. Instituția a fost printre primele unități de învățământ adventiste din România, iar la aniversare au participat elevi din primele promoții. În programul de două zile a fost timp pentru depănarea amintirilor, iar cei care au luat cuvântul – pastori, profesori, capelani, inspectori – au remarcat călăuzirea providențială de-a lungul anilor. Liceul adventist din Oltenia oferă educație pentru caracter în mod gratuit, la nivelurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal, cu două profiluri. În școală funcționează o comunitate religioasă și un internat.

Și comunitatea adventistă Labirint, din București, a marcat centenarul istoriei sale. Bogata existență a vieții de biserică, a sediului Uniunii și a școlii, a editurii și a seminarului e cuprinsă într-un playlist cu zeci de videoclipuri, pe care vă recomand să le vizionați.

Sunt deosebit de încântat să împărtășesc și cu dumneavoastră, la finalul anului, știrea că din luna octombrie 2023, Liceul Internațional Integritas este recunoscut de Ministerul Educației din România și este înscris în Registrul Special al furnizorilor de educație care oferă un curriculum alternativ pe teritoriul românesc. Încurajez pastorii și părinții să analizeze oferta de studii de la Liceul Integritas, deoarece este fundamentată pe principiile Bibliei și ale educației adventiste, conforme cu Spiritul Profetic.

În noiembrie 2023, Departamentul Isprăvnicie al Uniunii Adventiste le-a oferit slujbașilor și pastorilor câteva predici și articole pentru Săptămâna de Consacrare în Isprăvnicie. Programul urmărește sensibilizarea credincioșilor în practicarea credinței. Îi rugăm pe prezbiterii care nu au folosit aceste materiale să descarce versiunea digitală și să o folosească în bisericile sau grupele pe care le conduc.

Ministerul Sănătății a premiat Asociația Conștiință și Libertate într-o ceremonie de celebrare a performanței în sistemul de sănătate românesc. Ministrul sănătății a remarcat activitățile prin care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a contribuit la Planul național de redresare și reziliență; prezența pastorului Dragoș Mușat la eveniment pentru înmânarea diplomei de merit reprezintă o recunoaștere a contribuției pe care voluntarii adventiști au avut-o în România în anul 2023.

Vă doresc un Sabat fericit în familie și la serviciile de închinare și închei cu binecuvântarea apostolului Ioan, din Noul Testament: „Harul, îndurarea și pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr și în dragoste!” (2 Ioan 1:3).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print