Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaje la începutul anului 2024

Mesaje la începutul anului 2024

Stimate comunități adventiste de ziua a șaptea,

În numele comitetului Uniunii de Conferințe, vă adresez salutări frățești, cu binecuvântări la începutul anului nou 2024. Dumnezeu a creat anii ca unitate de măsură a timpului nostru limitat și, prin harul Lui, numărăm trecerea unui an vechi și întâmpinăm venirea altuia nou, „în așteptarea arătării Domnului nostru Isus Hristos” (1 Corinteni 1:7), Cel ce stă pe scaunul de domnie din ceruri și zice: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi!” Aceste cuvinte sunt demne de încredere și adevărate (adaptare după Apocalipsa 21:5).

Pentru mine personal, dar și pentru pastorii din echipa noastră de lucru de la Uniune, anul 2023 a fost un an în care am încercat să promovăm identitatea noastră adventistă, să facem mai bine cunoscut numele de adventist și crezurile noastre, bazate pe Biblie. A fost un an plin, așa cum știu că a fost și pentru dumneavoastră, întrucât trăim în timpul sfârșitului, și lucrurile se precipită într-o anumită direcție.

Însă urmează zile mult mai deosebite pentru poporul lui Dumnezeu. Dumnezeu a promis că vom trăi vremurile la care au visat patriarhii și profeții din vechime. Profețiile despre evenimentele care precedă revenirea Domnului Isus pe Pământ se vor împlini la literă.

Dragi frați și surori, dragi credincioși, nu putem anticipa dificultățile care vor veni peste noi ca popor al credinței date sfinților o dată pentru totdeauna (Iuda 1:3). Suntem conștienți de slăbiciunile noastre, însă lumina profeției ne avertizează să nu greșim: „Va fi o zguduire în mijlocul poporului lui Dumnezeu, dar nu acesta este adevărul prezent care trebuie să le fie vestit bisericilor” (Solii alese, ed. 2012, vol. 1, p. 162; vol. 2, p. 15), scria Ellen White, unul dintre cei trei fondatori ai Bisericii Adventiste și, în același timp, profetul care a scris cel mai mult despre timpul sfârșitului. În evanghelii, Mântuitorul ne-a lăsat cuvinte extraordinar de încurajatoare: „Îndreptați-vă și ridicați-vă capetele, pentru că răscumpărarea voastră se apropie!” (adaptare după Luca 21:28, NTR).

Deci ce fel de oameni ar trebui să fim noi? Permiteți-mi să descriu trăsăturile credinciosului adventist care Îl așteaptă pe Domnul în anul 2024. Prima trăsătură este evlavia caracterului. În accepția modernă, aceasta înseamnă comportamente ireproșabile în familie și în biserică, dar și la serviciu și în societate. În limbaj bisericesc, aceste trăsături sunt asociate termenilor „sfințenie” și „neprihănire”. Dumnezeu nu cere mai puțin decât putem face, și după aceea, peste eforturile noastre, Domnul Hristos așază veșmântul imaculat al neprihănirii Sale, de care vom avea atâta nevoie în fiecare zi.

În același timp, adventistul autentic este dedicat total cauzei generale a Bisericii. Cu bună credință, e prezent activ la închinarea din Sabat. Contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și înălțătoare la serviciile divine ale Bisericii. Răspunde cu dedicare, atât la anunțurile locale, cât și la apelurile venite dinspre departamentele Bisericii. Pentru el, Biserica este o comunitate de familie veritabilă, în care lucrează dezinteresat, pentru binele celorlalți. Nu se lasă descurajat, nici nu e doborât de vreo supărare sau întristare. În perioada când cei mai mulți își urmăresc propriile interese, confortul unei vieți ușoare sau chiar satisfacerea plăcerilor, credinciosul autentic investește timp consistent în misiunile adventiste, răspunde la chemările organizației și oferă din resurse pentru inițiative care au impact. În România, Biserica lansează multe chemări: pentru dezvoltarea învățământului adventist, pentru lucrarea din centrele de sănătate în curs de a fi deschise, în zecile de librării și penitenciare, în asociațiile caritabile și sociale administrate de oameni ai Bisericii, pentru mentorarea copiilor și a tinerilor și așa mai departe.

Iar în ultimul rând, adventistul veritabil, care pășește cu încredere în criza finală a umanității, este motivat de dragoste. El a descoperit în mod practic că „acum […] rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea” (1 Corinteni 13:13). Prin urmare, așteptătorul Domnului Hristos își extinde influența dincolo de comunitatea locală, pentru alinarea celor mai neînsemnați semeni, și dincolo de granițele țării, pentru grăbirea Împărăției lui Dumnezeu. Astfel de oameni așteaptă Dumnezeu să fim, iar profeția confirmă că lucrurile se vor întâmpla chiar așa. Citez: „În mijlocul umbrelor tot mai întunecate ale crizei finale care va lovi pământul, lumina lui Dumnezeu va străluci cu cea mai mare putere, iar cântecul de speranță și încredere se va auzi în tonurile cele mai clare și mai nobile” (Educație, ed. 2022, p. 140).

Stimați frați și surori, providența ne-a onorat să trăim în anul 2024. Este un an solemn, încărcat de responsabilități. Dumnezeu ne-a încredințat informații de un interes extrem pentru populația lumii, și cădem în genunchi înaintea Lui pentru a-L ruga să ne conducă în împlinirea sarcinilor puse pe umerii noștri.

Pentru comunitatea adventistă română, anul 2024 este un an al sănătății și al voioșiei. În acest sens, vă urez să aveți bună dispoziție și să fiți sănătoși! Împreună, membrii comitetului Uniunii, ne rugăm ca, în familiile dumneavoastră, să aveți relații excelente, cu potențial misionar, și să împlinim cu toții legile sănătății, așa cum sunt scrise în Biblie și în Spiritul Profetic. Ellen White ne-a spus că scrierile ei „vor vorbi neîncetat, iar lucrarea lor va înainta până la sfârșitul timpului” (Solii alese, ed. 2012, vol. 1, p. 50). Deci putem avea încredere deplină în sfaturile inspirate și le putem urma cu inima veselă în practica vieții de zi cu zi.

„Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste voi și să Se îndure de voi! Domnul să-Şi înalțe Fața peste voi și să vă dea pacea!” (adaptare după Numeri 6:24-26).

Stimate comunități adventiste de limbă maghiară,

La sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024, gândul meu se îndreaptă cu dragoste înspre dumneavoastră, cu dorința de a număra încă un an de creștere în asemănarea cu Domnul nostru Isus Hristos.

Mesajul meu este să vi se îmbărbăteze inimile, să fiți uniți în dragoste și să căpătați toate bogățiile plinătății de pricepere, ca să cunoașteți taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos (adaptare după Coloseni 2:2). Asemenea apostolului Pavel, care le trimitea colosenilor un mesaj de la distanță, și eu, prin mijloace video, „măcar că sunt departe cu trupul, totuși cu duhul sunt cu voi și privesc cu bucurie la buna rânduială care domnește între voi și la tăria credinței voastre în Hristos” (Coloseni 2:5).

Dumnezeu va face dreptate în curând, și, în așteptarea acelui timp, vă urez ca anul 2024 să fie un an de pregătire, pentru ca, atunci când va veni Fiul Omului, să găsească credința voastră pe Pământ (adaptare după Luca 18:8). Domnul Isus va căuta familiile dumneavoastră și mă rog să nu lipsească nimeni, pentru ca bucuria să vă fie deplină. Dumnezeu să vă mântuiască!

Iubită familie a gaborilor adventiști de ziua a șaptea și iubiți frați romi,

La începutul anului 2024, vă doresc ca melodia vieții veșnice să vă încălzească sufletul, iar dorul dumneavoastră după Dumnezeu să crească din ce în ce mai mult! Copiilor le aduc aminte că ascultarea de părinți este calea regală spre fericire, iar pe părinți îi îndemn ca în fiecare zi să le povestească celor mici istorisirile de pe paginile Bibliei.

Vă prețuim în dragoste frățească și ne bucurăm că sunteți o parte importantă în marea familie adventistă din țară și din lume. Dumnezeu să vă dea lumina care strălucește pe fața Domnului Isus Hristos!

Stimați ascultători ai postului de radio Vocea Speranței și urmăritori ai postului Speranța TV,

Din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, vă binecuvântez în numele Domnului, Dumnezeului nostru.

Sunt deosebit de încântat să vă spun că, în seara Anului Nou, bisericile noastre sunt deschise pentru o slujbă publică de închinare, când ne rugăm pentru binele dumneavoastră. Atunci cerem de la Dumnezeu ocrotire pentru țara noastră și îi purtăm în rugăciune pe cei care conduc națiunea, după cum ne-a învățat Domnul Isus în Noul Testament.

În acest sezon, noi, credincioșii adventiști, vă dorim tuturor un timp plăcut în familie, cu bucurie și armonii cerești. În mod personal, sunt interesat ca în anul 2024 spiritualitatea dumneavoastră să se dezvolte. Apreciez faptul că urmăriți emisiunile noastre și că acordați încredere Bibliei.

Biblia prevestește în profețiile ei că în curând, în lumea creștină din Europa și din America, se vor întâmpla lucruri uimitoare. Nimeni nu va putea fi suficient de pregătit pentru viitor dacă nu primește ajutor de la Dumnezeu. Pentru această asistență spirituală din partea Duhului Sfânt mă rog, ca să puteți discerne cu maturitate creștină ce este bine și ce este rău.

În acest sens, dacă veți considera că este folositor, vă informez că bisericile adventiste de ziua a șaptea sunt deschise în fiecare zi de sâmbătă și oricine este binevenit. Dumneavoastră în special vă adresez invitația de a ne vizita la serviciile publice de închinare. Scrieți-ne, și vă trimitem detalii locale și contacte pentru a avea o experiență cât mai plăcută! Ne-ar plăcea să răspundeți dorinței noastre de a ne cunoaște față în față și am fi onorați să petreceți cu noi măcar un ceas. În general, slujba religioasă principală se desfășoară între orele 11 și 12, în fiecare zi de sâmbătă, în toată țara. Cei care ne urmăriți online sau care ne priviți prin intermediul televiziunii puteți viziona acum interiorul câtorva biserici din mai multe regiuni ale țării, în timpul slujbelor din Sabat. Dacă ne călcați pragul, vă invit să cereți cu încredere o carte, materiale biblice sau chiar Scriptura, pe care vom fi bucuroși să v-o oferim pentru a avea o Biblie în casa dumneavoastră.

În comunitatea adventistă din România, anul 2024 este un an al sănătății, în care ne-am propus să Îl urmăm pe Dumnezeu cu inima veselă. Noi credem că trupul nostru este un dar divin și în același timp spațiul exclusiv în care Dumnezeu ne vorbește. Prin urmare, corpul nostru este asemenea unui sanctuar, iar Duhul lui Dumnezeu locuiește în noi. Astfel, avem datoria de a trăi în sfințenie și în dragoste. Ne dorim să respectăm legile vieții – legile sănătății -, de care depinde buna funcționare a organismului omenesc. Pentru aceasta, dezvoltăm programe speciale de sănătate, cu sprijinul medicilor adventiști, și vă invităm să beneficiați de cunoștințe practice pentru îmbunătățirea stilului de viață. Dumnezeu dorește să fiți pe deplin sănătoși. După cum nu putem separa trupul de sufletul nostru, nu ne permitem să neglijăm sănătatea spirituală. În Biblie este scrisă rugăciunea apostolului Ioan: „Să-ți meargă bine în toate și să fii sănătos, așa cum îi merge bine sufletului tău” (3 Ioan 1:2, NTR) – aceasta este și urarea mea pentru dumneavoastră, stimați ascultători ai postului de radio Vocea Speranței și urmăritori ai postului Speranța TV.

Vă îndemn să continuăm așteptarea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, care iarăși va să vie să judece viii și morții, a cărui Împărăție nu va avea sfârșit. „Pace fraților și dragoste împreună cu credința, din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos!” (Efeseni 6:23).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print