Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin de activitate – aprilie 2021

În timpurile Vechiului Testament, la începutul fiecărei luni, credincioșii aveau o sărbătoare de familie și adesea vizitau Templul din Ierusalim. Și pentru lumea modernă, perioada care cuprinde sfârșitul și începutul noii luni înseamnă un restart.

Buletin de activitate – aprilie 2021

În timpurile Vechiului Testament, la începutul fiecărei luni, credincioșii aveau o sărbătoare de familie și adesea vizitau Templul din Ierusalim. Și pentru lumea modernă, perioada care cuprinde sfârșitul și începutul noii luni înseamnă un restart.

Multe companii întocmesc documente fiscale către stat, angajații trimit rapoarte, se virează salarii și e un moment de etapizare a obiectivelor.

Buletinul informativ pentru luna aprilie cuprinde activități culese din secretariatul biroului președintelui. Dincolo de acest raport cu însemnări din agenda publică și realitatea observabilă, sunt conștient de permanenta luptă nevăzută, în care Biserica și colegii mei de slujire suntem prinși zi de zi, în fiecare lună.

„Fiecare trebuie să-și aducă aminte fără încetare că efortul special al lui Satana este îndreptat împotriva lucrării pastorale. El știe că pastorul este doar un instrument omenesc, care nu deține în sine însuși niciun har sau sfințenie proprie.

El știe că pastorul este numai un slujitor, pe care Dumnezeu l-a rânduit să fie un mijloc puternic pentru salvarea sufletelor și că va fi eficient numai dacă Dumnezeu, Duhul cel veșnic, îl va face să fie așa. […]

În toate încercările și greutățile, în timpul împotrivirii și al persecuției și în mijlocul întunericului spiritual prin care a trecut Biserica Sa, Dumnezeu a avut oameni potriviți, pe care i-a pregătit să preia lucrarea Sa în diferitele ei stadii și să o ducă înainte și în sus.” Ellen White, Mărturii pentru pastori și slujitorii Evangheliei

Biserici vizitate

Prin harul lui Dumnezeu, din 9 aprilie până astăzi, am întâlnit credincioșii bisericilor adventiste de ziua a șaptea la serviciile de închinare în localitățile Botuș, Gura Humorului și Ciprian Porumbescu (Suceava), Scânteia, Războieni, Moșna (Iași) și în orașul Iași (Sărărie).

Mesaje publice

La postul de televiziune Speranța, am participat la emisiunea „Taine din Scripturi”, difuzată vineri seara, 7 mai 2021. Emisiunea a avut ca tematică Sfânta Cină și ceremonialul acesteia în Biserica noastră.

Pe blogul președintelui și pe paginile de socializare, am avut un mesaj video, difuzat și către departamentele de comunicare din regiuni. Adresarea a adus informații despre noii administratori la sediul mondial al Bisericii, din partea Comitetului Executiv al Uniunii de Conferințe și din partea Secretariatului General al Guvernului.

De asemenea, am făcut precizări despre serialul Sens, olimpiada digitală de religie și noul director al Departamentului de Sănătate în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, doctorul Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

Consilii de conducere

Întrucât forma de conducere în structurile Bisericii este cea reprezentativă, actul de îndrumare a partenerilor și a instituțiilor noastre se realizează în comitete, în prezența colegilor administratori și directori și prin mijlocirea lor.
Ședințele de comitet sunt esențiale pentru ca administrația Bisericii să fie funcțională, „în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos” (Efeseni 4:12). Prin urmare, menționez mai întâi ședințele locale din 14, 20 și 28 aprilie.

În data de 21 aprilie, a fost convocată sesiunea Comitetului Executiv al Uniunii, desfășurată la sediul central al Bisericii și prin intermediul platformei Zoom. (FOTO)

Ședința a durat aproximativ patru ore și, după obicei, a fost urmată în aceeași zi de participarea la consiliile de conducere ale instituțiilor noastre, via Zoom: la Universitatea Adventus, Editura Viață și Sănătate și Centrul Media Adventist.

Cu reprezentanți ai revistei Semnele timpului și trezorierul Uniunii am avut o ședință administrativă în data de 21 aprilie.

Luna trecută am fost prezent la mai multe consilii internaționale: sesiunea de primăvară a Comitetului Executiv al Conferinței Generale, din 13 și 14 aprilie, și ședința aceleiași entități, în 22 aprilie.

Și la nivelul european de organizare a Bisericii am luat parte la lucrările Comitetului Executiv și ale Comitetului de Numiri în două ocazii din săptămâna curentă.

Repere lunii
 
Din punctul de vedere instituțional, primele săptămâni din aprilie au fost marcate de seria conferințelor „Isus a zis…”. Prezentările au fost ținute în sala de consiliu a Uniunii, iar evenimentul media a avut un caracter interdepartamental.

Deși în calendarul național atenția era îndreptată asupra adunărilor elective regionale, pe parcurs, conferințele susținute de pastorul Daniel Olariu au câștigat interesul general.

Am cerut personal realizarea acestui program, din dorința de a îndeplini un obiectiv misionar, acela de a avea două evenimente majore de promovare a Bibliei în fiecare an.

De asemenea, prin colaborarea dintre Hope Discovery și Departamentul de Tineret, s-a dat startul serialului Sens, un concept media realizat de tineri pentru tineri. Apreciez tema aleasă, cu specificitate denominațională: conflictul invizibil între bine și rău, după înțelegerea temporală adventistă. În săptămânile următoare, vom putea evalua impactul proiectului asupra audienței generale și adventiste.

Amintesc în această secțiune și contribuția pe care am avut-o pentru desfășurarea unei întâlniri cu conducătorii celor șase regiuni administrativ-teritoriale. Inițiativa plănuiește sesiuni de lucru pentru unitate spirituală și în special pentru prioritizarea obiectivelor strategice în actualitatea Bisericii și în contextul electiv recent.

Un alt reper a fost găsirea unei soluții pentru întrunirile publice ale bisericii locale găzduite la sediul Uniunii. Personal, am fost implicat în analiza demersului, prin audiențe și consilieri administrative.

Pentru sarcinile specifice fiecărei zile, neincluse în acest sumar de activități, consultați blogul și secțiunea Din agendă.

Cuvânt de laudă
        
„Tu mă înveseleşti cu lucrările Tale, Doamne,
şi eu cânt de veselie când văd lucrarea mâinilor Tale.
Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne,
şi cât de adânci sunt gândurile Tale!” Psalmii 92:4,5
Recunosc privilegiul de a sluji comunitatea adventistă națională și mă încred în Dumnezeu pentru biruința Bisericii Sale.
 
 
Pastor Aurel Neațu,
București,
6 mai 2021

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print