Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ – noiembrie și decembrie 2021

„Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar alerg înainte…” Filipeni 3:12

Buletin informativ – noiembrie și decembrie 2021

„Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit, dar alerg înainte…” Filipeni 3:12

La sfârșitul celui de-al doilea an de pandemie, Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru modul în care a îngrijit Biserica, obiectul suprem al atenției divine. Am prezentat în Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România un raport al activităților generale și nu voi relua aici ceea ce am consemnat acolo pentru Biserică. Voi adăuga doar câteva detalii din agenda publică aferentă perioadei 13 noiembrie – 30 decembrie 2021, iar la sfârșit, prin intermediul unui infografic, veți avea o imagine de ansamblu asupra anului 2021.

În contact cu bisericile și credincioșii

Am vizitat bisericile adventiste Pătrăuți și Ilișești din județul Suceava, Pietroșani din Prahova, Cuza-Vodă, Bellu, Grant și Brâncoveanu din București și Speriețeni din Dâmbovița.

Comunicări publice am postat în datele de 12 noiembrie și 10 decembrie. În prima ocazie am vorbit despre programul „Iisus a făcut” și rețeaua centrelor adventiste de sănătate; am oferit informații din partea comitetelor executive ale Uniunii, respectiv Diviziunii, despre Săptămâna de Rugăciune și MisiuneADRA România, lanțul de rugăciune al adventiștilor de pretutindeni „Uniți în rugăciune” și o statistică despre adventiștii decedați de COVID-19 în luna octombrie 2021.

Pentru comunicarea din 10 decembrie, am făcut declarații despre Săptămâna de Rugăciune, televiziunea on-line ProiectM, hotărâri ale Comitetului executiv, sesiunea de consultări cu pastoriievaluarea programului ,,Iisus a făcut”, două publicații de referință despre adventiști și, de asemenea, am făcut precizări despre vaccin și certificatul verde.
În perioada raportată aici, am putut acorda numai patru audiențe, fără să includ întrevederile particulare cu directori de instituții sau pastori.

În cadrul Săptămânii de Rugăciune am publicat un articol de tip resursă – predică, pentru a fi folosit în cadrul serviciilor divine și, cu același prilej, am înregistrat un mesaj video în cadrul buletinului de știri.

Cu ocazia Sabatului de Anul Nou 2022, am înregistrat patru mesaje pentru telespectatorii Speranța TV și ascultătorii Radio Vocea Speranței, pentru comunitățile adventiste de limbă maghiară și română și pentru gaborii adventiști. De asemenea, expediez mesaje scrise prin e-mail sau sms-uri cu urări și îndemnuri creștine către colaboratorii apropiați, între care menționez: angajați ai Uniunii de Conferințe, membrii comitetelor Conferințelor, pastori și misionari, conducători ai instituțiilor și ONG-urilor conectate cu Biserica.

Pentru data de 1 ianuarie 2022 am pregătit un mesaj biblic la Speranța TV de la ora 11:00, cu titlul „Credincios în vremuri grele”.

În contact cu conducătorii Bisericii

Pe 14 noiembrie, am fost la sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Moldova, și am participat la videoconferința cu slujbașii bisericilor adventiste din județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați. Pe 28 noiembrie, am participat la întâlnirea forului de conducere a Bisericii din regiunea Moldova, iar pe 24 noiembrie și 21 decembrie, am luat parte la același tip de comitet, pentru regiunea Olteniei. În aceeași perioadă m-am întâlnit cu pastorii, păstorițele și copiii acestora din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.
Comitete locale am avut în 17 și 21 noiembrie, 2, 15 și 16 decembrie. După comitetul executiv al Uniunii din 22 noiembrie, am fost invitat la ședințele de board ale Universității Adventus, Editurii Viață și Sănătate, Centrului Media Adventist și ADRA România.

Vizite și sesiuni de lucru

Pe 26 și 27 noiembrie, am întâlnit antreprenori adventiști la Convenția Asociației de Suport și Inițiativă din România, în Tîrgu Mureș. Două zile mai târziu, am vizitat construcția liceului adventist din Iași. De Ziua Națională a României, am fost invitat de Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, să particip la ceremonia din Piaţa Arcul de Triumf, București, și, ulterior, am luat parte la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Pe 2 decembrie, am fost la Templul Coral din București să reprezint Biserica într-o sesiune de dialog cu autoritățile publice și reprezentanții cultelor religioase din România, organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea identificării și soluționării problemelor generate de pandemie.

Pe 8 și 9 decembrie, am participat la evaluarea Universității Adventus în cadrul Asociației Adventiste de Acreditare a Școlilor, Colegiilor și Universităților Adventiste.

La jumătatea săptămânii următoare, am organizat o sesiune de consultare națională cu pastorii adventiști din România, la Sătic, Argeș.
 
Mai multe

Detalii despre activitățile mele didactice sau pastorale puteți găsi pe blog în secțiunea Din Agendă. Pe toți cei interesați de informații suplimentare despre administrația Bisericii sau situația departamentelor ei, îi rog să consulte articolele care consemnează rapoartele înaintate către Comitetul executiv de toamnă al Uniunii de Conferințe, publicate în Curierul Adventist.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru energia fiecărei acțiuni din anul care s-a încheiat. Sunt convins că „noi suntem pe deplin cunoscuţi de către Dumnezeu şi sper că, de asemenea, suntem cunoscuţi şi conştiinţelor voastre.” 2 Corinteni 5:11, NTLR

Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu,
București, 31 decembrie 2021

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print