Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ – noiembrie și decembrie 2022

„O slujbă duhovnicească” în 20 noiembrie – 30 decembrie 2022

Buletin informativ – noiembrie și decembrie 2022

„O slujbă duhovnicească” în 20 noiembrie – 30 decembrie 2022


Scriind despre mântuirea prin credință, și „nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni”, marele misionar Pavel spune că „noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu” (Efeseni 2:9,10). Prin urmare, nu avem fapte bune care să nu fi fost pregătite de Dumnezeu și, mai mult, toată ființa noastră este „lucrarea Lui”, Cel care ne cere trupurile ca slujbă spirituală..

În numele Bisericii

Ca reprezentant al Bisericii am îndeplinit protocolul necesar la vizita pastorului Guillermo E. Biaggi, vicepreședinte general al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial.  Am participat și la recepția oferită cu ocazia Zilei Naționale de către președinția României și, de asemenea, am fost la întâlnirea anuală a oamenilor de afaceri care susțin financiar proiectele Bisericii.

Tot în numele adventiștilor de ziua a șaptea, am condus o parte din lucrările Adunării Generale Extraordinare de la Cernica, din 20 noiembrie. Despre această întâlnire națională cu peste 200 de participanți am comunicat informații într-un mesaj dedicat. Pagina comitet.adventist.ro conține informații și imagini de la adunarea generală, iar pe 9 decembrie, am votat emiterea unui comunicat cu clarificări asupra aceluiași eveniment, în legătură cu numele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. O parte din resursele oferite la sesiune pot fi văzute aici.

Perioada cuprinsă în acest raport a fost solicitantă și din punct de vedere al deplasărilor, parcurgând cu mașina mii de kilometri. Pe lângă participarea ca delegat al Uniunii la unele întâlniri pastorale (ultimele din anul 2022 în conferințele Transilvania de Sud, Transilvania de Nord și Oltenia), am fost prezent la sărbătoarea Școlii Gimnaziale „Omega” din Târgu Mureș (20 de ani de la înființare) și la o întâlnire regională a slujbașilor maghiari organizată la Miercurea Nirajului.

Comitet executiv al Uniunii am avut în 21 noiembrie, cu ședințe ulterioare de board pentru Centrul Media Adventist, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Editura Viață și Sănătate și Universitatea Adventus, iar pe 20 decembrie, am întrunit online consiliul președinților pentru o consfătuire în care am programat ședințe regulate de rugăciune și lucru. La nivel mondial am avut comitet executiv pe 8 decembrie, iar regional, în țară, am fost la convocările din trei conferințe: Oltenia, Transilvania de Sud și Moldova. Comitete locale ale Uniunii au fost doar două, la sfârșitul lunii noiembrie și la jumătatea lui decembrie.
 
În fața poporului

Am înregistrat șase mesaje video în studiourile Speranța TV, două difuzate la radio și tv cu ocazia Sabatului din 31 decembrie 2022 și alte patru pentru audiența din online: comunicări pentru familia Bisericii (24 noiembrie și 23 decembrie) și mesaje pentru comunitățile etnice. De asemenea, am participat la două emisiuni, o ediție specială despre spitalul oncologic din Târgu Mureș și o emisiune Adevăruri și perspectiveÎn ultima zi a anului 2023, în intervalul orar 1100-1200,va fi difuzat și un mesaj de tip predică la Speranța TV (Viață din Cuvânt).

Pe lângă aceste adresări, cu ocazia zilei de Sabat sau în cursul săptămânii de rugăciune am vizitat bisericile: Laslea (Sibiu), Urleta (Prahova), Brașov-Betel și Codlea (Brașov), Gura Râului (Sibiu), Caransebeș (Caraș-Severin), Bellu (București), Tătărani (Prahova), Cluj-Napoca Dynamis și Frata (Cluj), Balta Albă (București).

Un raport anual general cu activități esențiale din administrație și departamentele Bisericii am prezentat la ședința de toamnă a comitetului executiv. Acesta a fost publicat ulterior în Curierul Adventist. Infograficul alăturat cuprinde activitățile mele majore din 2022.

Mă rog ca Domnul Dumnezeul nostru să fie cu noi și să împlinească promisiunea din 1 Cronici 28:20,21: „El nu te va lăsa, nici nu te va părăsi până se va isprăvi toată lucrarea pentru slujba Casei Domnului […] iată că ai lângă tine, pentru toată lucrarea, toţi oamenii binevoitori şi îndemânatici în tot felul de lucrări şi căpeteniile şi tot poporul…”
 
Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu,
București, 30 decembrie 2022

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print