Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Buletin informativ ianuarie 2023

Ne e cunoscut că Dumnezeu măsoară, numără și cântărește, dar Apocalipsa surprinde un fapt mai puțin observat: și omului i s-a dat să evalueze Biserica, serviciile ei și credincioșii. Profetul Ioan a primit o unitate de măsură asemenea celei omenești și i s-a zis: „Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.” (Apocalipsa 11:1)

Buletin informativ ianuarie 2023

Ne e cunoscut că Dumnezeu măsoară, numără și cântărește, dar Apocalipsa surprinde un fapt mai puțin observat: și omului i s-a dat să evalueze Biserica, serviciile ei și credincioșii. Profetul Ioan a primit o unitate de măsură asemenea celei omenești și i s-a zis: „Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.” (Apocalipsa 11:1)

Cum aș putea eu să măsor corect progresul spiritual individual sau pe cel al Bisericii din perioada 1 ianuarie – 10 februarie 2023? În timp ce Dumnezeu numără ceea ce noi nu am putea să contabilizăm niciodată, cum ar fi pașii, lacrimile notate în cartea lui (Psalmii 56:8) și țările (Ezechiel 25:7), omul ar putea să numere doar realități limitate și evidente, precum unelte ale Templului (Ezra 1:9), viteji (1 Cronici 11:11) și slujitori ai Templului (1 Cronici 25:1).

Călătorii spre locuri de închinare

Am ales să calculez călătoriile făcute spre locuri de închinare, unele fizice, altele prin intermediul platformelor digitale. O parte din ele se găsesc în secțiunea Din Agendă, dar le centralizez aici, fără a putea să număr și închinătorii cu care am venit înaintea lui Dumnezeu.

Prin harul lui Dumnezeu, din perioada menționată, în cele mai multe zile am fost la sediul Uniunii de Conferințe pentru comitete, consilieri, audiențe și activități din birou. De asemenea, am fost într-o conexiune online cu grupa de rugăciune săptămânală a pastorilor, în lăcașul adventist de cult din Glodeanu Sărat, Buzău, dar și în casele unor credincioși din localitate pentru ceremonia Sfintei Cine, în mijlocul studenților adventiști de ziua a șaptea din București, la întâlnirea AMiCUS, în sala de clasă a Universității Adventus, pentru a preda drept bisericesc studenților la teologie pastorală, în spațiul împrumutat pentru servicii divine al bisericii Labirint, București, la comunitatea adventistă de ziua a șaptea Giurgiu B, după care am vizitat și librăria Sola Scriptura, cabinetele de consiliere ale Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie și grădinița noastră din același oraș, la ceremonia de la Templul Coral din București, în prezența virtuală a comunității adventiste din Grenelle, Franța, și a celei din Barcelona, Sagrada Familia, din Spania, la convocarea de Sabat a slujbașilor din regiunea Sibiului și la conferința de libertate religioasă din Lisabona, Portugalia.

În primele zile ale anului, prin mijloace de comunicare la distanță, am interacționat cu cei trei oficiali ai Bisericii noastre de la nivelul EUD, cu grupul lucrătorilor din tipografia și Editura Viață și Sănătate, precum și cu cadrele didactice din Muntenia.

Sfaturile Domnului

Am lucrat în trei ședințe ale comitetului local: 11 și 18 ianuarie, cu 23, respectiv 14 puncte pe agendă, și 1 februarie, cu 21 de puncte pe agendă.

De două ori m-am întâlnit pe Zoom cu colegii președinți pentru consfătuire, evaluare și planificare. Eu cred că de fiecare dată Îl întrebăm pe Domnul, și Domnul ne răspunde.

Au început discuții punctuale de strategie la nivel misionar pentru proiectele și evenimentele din Anul sănătății în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, 2023-2024. Am efectuat mai multe convorbiri telefonice și am luat parte în grupe mici de lucru în acest scop.

Am dat mesaje publice pentru familia de credință adventistă de ziua a șaptea pe 10 februarie și astăzi, 20 ianuarie. Tot astăzi am avut prin intermediul Zoom o ședință cu directorul ADRA România, administratorii Uniunii și președinții de conferințe. Am avut un moment special în care fiecare din cei prezenți s-a rugat și, de asemenea, am analizat posibilitățile de intervenție umanitară în Siria și Turcia, ca urmare a cutremurelor produse.

O rămășiță

Cuvintele mele sunt asemenea unei rămășițe, în timp ce partea cea mai însemnată a raportului nu poate fi scrisă. Nu voi putea exprima greutatea lucrării îndeplinite, nici onoarea sau bucuria ei, dar încredințez motivele sufletului meu Celui care „cântăreşte inimile” (Proverbele 24:12). El va răsplăti după fapte, dar nu va judeca după ceea ce vede ochiul, ci după dreptate (Psalmii 94:15).

„Judecă-mă după dreptatea Ta, Doamne Dumnezeul meu.” (Psalmii 35:24)
 
Cu binecuvântări,
Pastor Aurel Neațu,
București, 10 februarie 2023

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print