Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesajul președintelui – 12 aprilie 2024

Mesajul președintelui – 12 aprilie 2024

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

Stimate comunități adventiste de ziua a șaptea,

Stimați frați și surori în credința Domnului Isus Hristos,

„Așa vorbește Domnul […], Domnul oștirilor: «Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă și, afară de Mine, nu este alt Dumnezeu»” (Isaia 44:6). Prin această declarație din Biblie, vă invit pe toți, în ultimul meu mesaj, să vă rugați cu post și consacrare pentru binecuvântarea alegerilor din 21 și 22 aprilie 2024, în cadrul celei de a 20-a Adunări Generale Elective a Uniunii de Conferințe, ce va avea loc în curând la Stupini, Brașov. Departamentul de Comunicare a anunțat ca în Sabatele din 13 și 20 aprilie să avem zile de rugăciune și post pentru ca delegații, pastori și slujbași, bărbați și femei, să poată auzi cuvântul Domnului: „Iată omul despre care ți-am vorbit” (1 Samuel 9:17). Cu această ocazie se vor desemna membrii forului național de conducere a Bisericii; rugăciunile dumneavoastră sunt extrem de necesare și esențiale. Pe pagina oficială adventist.ro veți primi informații live despre numele celor aleși în slujbe. Personal, îmi doresc ca prin deciziile votate, cei ce vor sta în fruntea Bisericii să contribuie mai departe la împlinirea genericului adoptat pentru această sesiune, adică să împlinească rugăciunea scrisă în penultimul verset al Bibliei: „Vino, Doamne Isuse!”

Zilele trecute am participat online la sesiunea de primăvară a Conferinței Generale, pentru o întrunire executivă și un comitet de numiri. Rapoartele au durat două zile; am remarcat un moment de rugăciune specială, condus de pastorul român Pavel Goia. Dânsul a condus sala în rugăciunea „Tatăl nostru”, pe care a împărțit-o în segmente mici, de câteva cuvinte. După fiecare segment, pastorul Goia citea un scurt comentariu inspirat, de una sau două fraze, prin care, în mod creativ, adâncea sensul expresiilor bine cunoscute din „Rugăciunea domnească”.

În comitetul executiv al Conferinței Generale avem un nou vicepreședinte și trei directori aleși la Misiunea Femeii, la Departamentul de Sănătate și în cadrul Departamentului de Isprăvnicie, pentru Dăruire Sistematică. Aceste slujbe rămăseseră vacante prin pensionare sau deces neașteptat, cum a fost cazul fostului vice-președinte, fratele Maurice Valentine.

Am cules din prezentările devoționale o istorie foarte încurajatoare pentru mulți părinți ai căror fii și fiice s-au îndepărtat de Biserică și de credința familiei lor. Profesorul Merlin Burt, director la Fundația Ellen G. White, le-a povestit celor prezenți detalii din biografia lui Edson White, cel de-al doilea fiu al lui James și Ellen White, un fel de oaie neagră a familiei. La vârsta de 21 de ani, Edson s-a căsătorit cu Emma, deși inițial părinții nu și-au dat acordul. De multe ori în viață a intrat în încurcături financiare, iar la maturitate a ajuns chiar să declare că nu mai are înclinații religioase. Ellen White i-a scris implorându-l să creadă, pentru că ea văzuse cerul în viziune și cerul este real. Cu nora ei Emma, Ellen White avea o relație caldă și a rugat-o să păstreze scrisorile ei, astfel încât Edson să nu le distrugă sau să le ardă. Mai târziu, prin harul lui Dumnezeu, Edson s-a convertit, la vârsta de 44 de ani, și, astfel, fiul risipitor s-a transformat în misionar pentru oamenii de culoare din Sud. El avut o idee genială: să construiască un vapor, The Morning Star, în care să amenajeze camere de locuit, o biserică, o sală de clasă, o bucătărie, o bibliotecă și depozite. În acest fel, în 10-15 ani, el și echipa lui au înființat 50 de școli pentru negri. Edson White avea multă creativitate și a scris un abecedar special, cu povestiri bazate pe Biblie pentru fiecare literă. Abecedarul a fost vândut în sute de mii de exemplare. Tot el a compus și melodia imnului „Eu pentru voi murii” din cartea noastră de cântări. Viața lui ne arată că probleme pot apărea în orice familie și că părinții, indiferent cât de credincioși ar fi, nu pot controla rezultatele din viața copiilor lor. Însă rugăciunile și dragostea lui Dumnezeu înving întotdeauna.

Raportul auditului de săptămâna trecută de la Uniunea Adventistă concluzionează că nu s-au înregistrat erori de contabilitate sau greșeli în administrarea fondurilor financiare. „Fără rezerve” este calificativul evaluării făcute de experți ai Conferinței Generale pentru ultimul an, ceea ce reprezintă un nivel de încredere maximă.

Am bucuria să anunț cei zece candidați la hirotonire pastorală în acest an. Ei au fost admiși la examenul național și vor primi curând binecuvântarea pentru cea mai înaltă slujire în Biserica Adventistă: Cotruță Ilie, Dință Andrei și Tomoiagă Lucian din Moldova, Dănăilă Silviu, Ardelean Flavius și Ștețco Cătălin din Muntenia, Gomboș Daniel din Transilvania de Nord și Dobrin Alexandru, Ganea Irinel și Pisuc Benone din Transilvania de Sud. Dumnezeu să îi binecuvânteze și să îi întărească!

La etapa pe Uniune a activității Bible Game pentru Licurici s-au prezentat 382 de licurici, părinți și antrenori. Bible Game a început în luna ianuarie 2024 cu 66 de grupe la faza locală, adică 796 de copii, părinți și antrenori. Pentru etapa regională, din conferințe, s-au selectat 48 de grupe. Din cele 31 de grupe prezente la ultima etapă, desfășurată la Stupini, pe 6 aprilie, două treimi au obținut locul I, adică 21 de grupe, iar restul au luat locul al II-lea. Îi felicit pe copii, pe părinții lor și bisericile din care provin. Dumnezeu să îi răsplătească și mă rog ca toți să continue să aprofundeze Biblia în fiecare zi!

Comunitățile adventiste din orașele Pitești, Zalău și Sighetu Marmației se pregătesc pentru campania „Din grijă pentru tine”. Caravana medicală mobilă ajunge la începutul săptămânii viitoare pentru prima dată în Argeș, la Sala Polivalentă Pitești Arena. Un număr de 30 de cabinete vor fi montate acolo duminică și vor funcționa două expoziții de sănătate, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În timpul celor trei zile, la spitalul mobil vor beneficia de consultații și ecografii gratuite peste 1 000 de persoane. Programul se derulează conform unui parteneriat scris cu primăria municipiului. În oraș, traineri adventiști vor prezenta seminare motivaționale în școli.

Dați-mi voie ca în final să ne rugăm împreună: Tatăl nostru care ești în ceruri, în numele scump al Mântuitorului Isus și prin Duhul cel Sfânt, Îți cerem binecuvântarea pe care Tu ai pregătit-o pentru familiile și comunitățile noastre în acest Sabat. În special, Îți cerem să călăuzești Biserica Ta prin deciziile Adunării Elective de la Stupini, când Te rugăm să lucrezi în oameni și să dai după plăcerea Ta și voința, și înfăptuirea. Te implor să le oferi credincioșilor Tăi bucurie, sfințenie și o viață curată, iar lumii întregi să îi acorzi harul Tău salvator. Așteptăm să vină mântuirea, puterea și împărăția Ta, Dumnezeul nostru! Vino, Doamne Isuse!

Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toți! Amin (adaptare după Filipeni 2:13; Tit 2:11; Apocalipsa 12:20; 22:20-21).

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print