Mesajul președintelui – 05 iulie 2024

Mesajul președintelui – 05 iulie 2024

Cei care preferă conținut sub formă de text, pot găsi mai jos transcrierea mesajului.

Dragi adventiști de ziua a șaptea,

Stimați frați, surori și prieteni,

Pe măsură ce norii judecății divine se adună deasupra Pământului, lumina stelelor strălucește mai puternic. În Apocalipsa (1:16,20), cele șapte stele din mâna Domnului Hristos îi reprezintă pe slujitorii a căror influență plăcută domnește în Biserică (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, Viață și Sănătate, București, 2004, p. 9). Acești slujitori aflați sub protecția specială a lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt, sunt o binecuvântare mai mare pentru Biserică decât sunt stelele pentru Pământ.

Trei tineri în jurul vârstei de 30 de ani au ales să reflecte lumina de la Dumnezeu în timp ce mișcarea lor este călăuzită de Biserică prin Duhul Sfânt. Ei sunt frații Andrei Dință, Ilie Cotruță și Lucian Tomoiagă, hirotoniți la Botoșani, în Sabatul din 22 iunie 2024.

Andrei Dință a început să predice de la 7 ani. Din fragedă copilărie se ruga în public la fiecare oră de rugăciune a comunității. La 13 ani, într-o discuție memorabilă, tatăl său i-a propus să devină pastor; peste doi ani s-a botezat la Liceul Adventist din Cluj-Napoca, unde a fost prim-diacon și conducător de comunitate. După studiile teologice efectuate la Cernica, și-a făcut stagiatura la Baia Mare, unde a fost capelan AMiCUS, perioadă când s-a căsătorit cu Iulia. Din 2020 a început activitatea pastorală în districtul Hârlău, în Moldova, și de trei ani este tatăl Anei, fiica lor. El afirmă că cea mai mare provocare a fost să fie același om la amvon, pe stradă și acasă. După hirotonire, a declarat că trebuie să fie mult mai umil decât a fost și că se simte onorat pentru că Dumnezeu l-a ales să slujească pe deplin, după o lucrare cu mulți ani de trudă, rugăciuni, sacrificii, bucurii și lucruri frumoase.

Ilie Cotruță a fost misionar de la 7 ani, când a negociat cu preotul satului pentru cei șase colegi adventiști din clasa lui. El i-a explicat preotului de ce copiii nu pot veni în cursul zilei de sâmbătă la școală și ce crede despre ora de religie, ocazie în care punctul lui de vedere a fost acceptat. S-a născut într-un mod providențial și a înțeles mai bine lucrul acesta în adolescență, când s-a născut din nou prin botez. Acum păstorește districtul Pașcani, este căsătorit cu Maria din anul 2016 și au doi băieți, cărora le-au pus nume de profeți: Natan Ilie și Naum Elisei. S-a simțit copleșit de responsabilitate când a primit binecuvântarea de pastor. A declarat că alege să se delecteze cu bucuriile din viitor, pentru că lumea e plină de neprevăzut, dar știe că Dumnezeu este prezent cu el și dorește să îl conducă mai departe, iar el vrea să stea în mâna Domnului.

Lucian Tomoiagă este un adventist la a patra generație, născut în Maramureș, într-o familie de misionari. A absolvit Liceul Adventist din Cluj-Napoca, în clasa a XII-a fiind conducător al bisericii școlare. După aceea, și-a început slujirea în districtul Bistrița și în comunitatea din Năsăud, primele întâlniri de închinare fiind chiar în apartamentul unde locuia. Dorința lui a fost ca în acea localitate să se înființeze o biserică adventistă, ceea ce s-a și întâmplat anul trecut. În mai puțin de doi ani, s-a căsătorit cu Delia și s-a mutat în Moldova, unde a preluat districtul Concești. Acum lucrează în Departamentul Media al Conferinței Moldova și păstorește bisericile Gorun și Horia. Simte o mare chemare și se luptă ca tot ce face să facă nu ca pentru oameni, ci ca pentru Dumnezeu. A declarat după binecuvântare că dorește să fie om cu oamenii, dar să rămână și de partea lui Dumnezeu.

Le-am spus celor trei tineri că Dumnezeu i-a chemat pe nume și i-a rânduit să aibă dragoste față de oameni și încredere în El. Dumnezeu a dorit să fie hirotoniți și să fie colegi de lucru cu Domnul Isus Hristos și nu trebuie să Îl dezamăgească pe Dumnezeu, ci să Îi fie dedicați total, să fie prieteni cu El și să-L facă să se bucure. Rugați-vă pentru pastorii dumneavoastră și învredniciți-i cu o îndoită cinste, mai ales pe „cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învățătura pe care o dau altora” (1 Timotei 5:17).

Spitalul Oncologic Medex a trimis invitații nominale pentru inaugurarea locului unde promit că speranța și vindecarea se vor întâlni. Deschiderea oficială este programată pentru data de 12 iulie, iar un program religios va fi și a doua zi, în Sabatul din 13 iulie. Lăudat să fie Dumnezeu!

Pastorul Florin Răduț este noul trezorier al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Oltenia, numit de comitetul executiv al acesteia în data de 27 iunie 2024. În vârstă de 46 de ani, a lucrat 11 ani în districte pastorale din Craiova și Teleorman, județul cu cea mai mare densitate de adventiști din România, și alți 11 ani ca director la departamentele Tineret, Publicații, Școala de Sabat și Lucrare Personală, în ultimii trei ani fiind și președinte al Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie, filiala Oltenia, și al Asociației Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, filiala Oltenia. A înființat podcastul misionar KM 0, cu sute de videoclipuri. Pe lângă studiile teologice, are un master în comunicare și relații publice la SNSPA București, precum și un doctorat în sociologie la Universitatea din Craiova. Dumnezeu să îl „întărească în orice lucru și cuvânt bun” (2 Tesaloniceni 2:17)!

La ultima ședință de comitet local, la propunerea directorului Departamentului Misiune Externă, fratele Georgel Pîrlitu, secretarul Uniunii Adventiste, s-a subliniat din nou nevoia de a angaja o familie de misionari români într-o țară necreștină. Căutăm o familie pastorală cu credință mare, care să deschidă un proiect pe termen lung și să planteze adventismul într-o regiune neatinsă. Detalii despre finanțare și condiții veți primi în curând de la Departamentul Misiune Externă. Noi ne rugăm și vă invit și pe dumneavoastră ca în acest fel să împlinim cuvintele inspirate: „Dacă ar lucra în armonie, înaintând ca unul singur, sub călăuzirea aceleiași Puteri, pentru împlinirea aceluiași plan, creștinii ar mișca lumea” (Ellen White, Mărturii pentru Biserică, Viață și Sănătate, București, 2010, vol. 9, p. 162).

Când plănuiți weekenduri libere sau chiar zile de concediu, luați în calcul și opțiunea taberelor adventiste de vară! Biserica a avut recent o întâlnire de instruire pentru lucrarea în zonele albe din România, urmează tabăra ReVitalizat, organizată de Editura Viață și Sănătate, tabăra de Biblie și misiune „Voi merge” a Conferinței Transilvania de Nord, cu invitați de marcă, tabăra de corturi și rulote a Conferinței Muntenia, „Cu ochii spre cer”, la Timișu de Sus, Brașov, și alte întâlniri de consacrare cu un număr mai redus de participanți. După cum copiii și tinerii au o ofertă variată pentru vacanțe în centrele adventiste, am observat o tendință de creștere a opțiunilor și în rândul adulților. Unii investesc timpul lor liber pentru școli biblice de vacanță în localități fără biserici adventiste, alții merg în tabăra Sola Scriptura, alții au misiuni de binefaceri și evanghelizări în sate și orașe. Dacă avem zile mai liniștite, să ne purtăm „într-un chip vrednic de Domnul și să-I fi[m] plăcuți în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu” (Coloseni 1:10). Dumnezeu să vă binecuvânteze!

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print