Cele Zece Zile de Rugăciune – 2025

Cele Zece Zile de Rugăciune – 2025

V-ați dori să primiți o îmbrățișare din partea lui Dumnezeu? Când ne rugăm după cum ne învață Biblia, Dumnezeu ne îmbrățișează în tăcere și ne transmite gândurile Sale, iar noi le putem auzi.

În 2010, la Conferința Generală, sediul mondial al adventismului din SUA, s-a lansat un program inspirat din Noul Testament: Zece Zile de Rugăciune. S-a dorit să fie repetată experiența primilor creștini din acea săptămână și jumătate când s-au consacrat ca grup, iar Duhul Sfânt S-a revărsat asupra lor cu daruri pentru slujire. Urmând acest exemplu, conducerea Bisericii Adventiste a inițiat un program de remotivare a membrilor la începutul fiecărui an, ca în casele noastre, pe grupe și comunități, să ne unim pentru rugăciune și să cerem puterea de a transmite mesajul iubirii lui Dumnezeu. Ne-a fost propus chiar și un model biblic de rugăciune, centrat pe versete biblice, prin care să înălțăm la tronul lui Dumnezeu mulțumiri, laude și mărturisiri, cereri locale și globale.

Cine a parcurs materialele de la cele Zece Zile de Rugăciune?

Am aflat de la colegi că, într-o comunitate din Transilvania de Nord, 8-10 familii s-au întâlnit la ele acasă pe rând. În alte 6 biserici s-au făcut postări pe grupul de WhatsApp al comunităților cu subiectul fiecărei zile, iar frații s-au rugat individual. În Moldova, 10 grupe și 20 de biserici au fost deschise, iar oamenii au fost prezenți la închinare. Din Muntenia, am primit informația că 58 de biserici au folosit materialul și s-au rugat, unele în familii, pe Zoom sau cu servicii divine la biserică. În Banat, programul s-a desfășurat online în trei locuri (pe Zoom și în grupuri de WhatsApp), într-un loc pe familii și în alte două comunități în Sabat, restul studiind individual. În Oltenia, 3 comunități s-au rugat la biserică, alte 6 online, iar în restul, materialul s-a distribuit digital. Și în Transilvania de Sud, dintr-un raport parțial, două comunități s-au întâlnit seară de seară la biserică, iar în nouă districte s-au organizat întâlniri în cursul săptămânii: fie în lăcașele de cult, fie pe Zoom.

Rugăciunea e necesară întotdeauna, chiar dacă nu simțim cât de urgentă este nevoia de a ne ruga. Rugăciunea ar trebui să fie la fel de naturală ca aerul invizibil pe care îl respirăm fără să ne mai gândim la el. Absența aerului însă devine insuportabilă foarte rapid. Să nu neglijăm rugăciunea, să ne rugăm împreună cu ceilalți și, astfel, viața comunităților noastre va fi înviorată.

Dumnezeu să primească închinarea noastră din România și cererile necontenite ale poporului Său de pretutindeni din lume. Rugăciunile și faptele de milă să urce, spre aducere aminte, înaintea Lui, și El să ne răspundă din ceruri! (Faptele 10:4)

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print