Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj video pentru credincioși – 2 oct. 2020

Mesaj video pentru credincioși – 2 oct. 2020

Pastorul Aurel Neațu formulează câteva reflecții despre activitatea săptămânii. Mesajul începe cu precizări despre Adunarea generală extraordinară din Târgu Mureș, apoi continuă cu o veste bună de la Școala Adventistă Wilhelm Moldovan din Constanța. În videoclip este și o informare despre ajutorul oferit de Guvernul României pentru Centrul Adventist din Stupini, Brașov. În încheiere, președintele adresează studenților o urare pentru noul an universitar.

Dragi frați și surori, dragi prieteni, 

Înainte de sosirea Sabatului, împărtășesc cu dumneavoastră câteva reflecții, ca o retrospectivă a săptămânii. Voi începe cu Adunarea Generală Extraordinară Electivă de la Târgu Mureș, desfășurată în ziua de duminică. Ați putut urmări în timp real pe adventist.ro un text live al sesiunii. Atmosfera generală, atât în plen, cât și în comisii, a fost una de mare atenție, interes și bună cuviință. Delegații prezenți și-au desemnat reprezentații și au stabilit direcția de lucru pentru următorii patru ani și jumătate.  

Cu această ocazie, votul exprimat de cei aproximativ două sute de delegați a fost edificator în ce privește tensiunile acumulate în ultimele luni. Răspunsul Adunării Generale a clarificat situația, în sensul că a reabilitat încrederea în administrația anterioară a Bisericii. Privit de la distanță, raportul comisiilor a părut surprinzător dintr-un anumit punct de vedere, însă precizez faptul că propunerile comisiilor au reprezentat voința expresă a delegaților și rezultatul le-a aparținut în totalitate. De asemenea, doresc să vă informez că Adunarea Generală Extraordinară a votat toate propunerile cu o foarte mare susținere, având simțul datoriei și al împlinirii rânduielilor statutare. Aceasta ne dă garanția că Dumnezeu a condus lucrurile. Am speranța că urmează o vreme de vindecare și mă rog ca vindecarea să încolțească repede, după cum scrie profetul Isaia. 

De data aceasta, vă invit pe toți să îi susținem cu rugăciune și gânduri bune pe cei care au primit responsabilități de conducere în Biserica Adventistă. Dați-mi voie să vă reamintesc îndemnurile de la sfârșitul Epistolei către evrei 13:17: „Ascultați de mai-marii voștri şi fiți-le supuși, căci ei priveghează asupra sufletelor voastre ca unii care au să dea socoteală de ele, pentru ca să poată face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinând, căci așa ceva nu v-ar fi de niciun folos.”  

Ne pare rău pentru neînțelegerile apărute și sunt ferm convins că nu ele nu fac parte din planul lui Dumnezeu, nu sunt binevenite în nicio vreme, cu atât mai puțin în anul 2020, când schimbări dramatice se înfăptuiesc pretutindeni în lume. Fac un apel respectuos pentru frații adventiști din țară și din diaspora, un apel la calm și moderație. „Ferice de cei împăciuitori”, spunea Domnul nostru, „pentru că ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu”.  

În ce ne privește, reiau îndemnul epistolei amintite: „Rugați-vă pentru noi, căci suntem încredințați că avem un cuget bun, dorind să ne purtăm bine în toate lucrurile.”  

Vor fi publicate în cursul săptămânii viitoare primele materiale publicitare pentru conferințele biblice programate în luna noiembrie. Responsabilii de la nivelul conferințelor vă vor oferi informațiile necesare. Partea de prezentare a Bibliei va fi susținută în cadrul programului de membrii Comitetului Local al Uniunii și de președinții conferințelor.  

Ieri am participat la inaugurarea clădirilor Școlii „Wilhelm Moldovan”, din orașul Constanța. Am fost impresionat de facilitățile de excepție ale școlii. Este una dintre cele mai mari școli gimnaziale adventiste din țară, cu săli de clasă spațioase, laboratoare, cantină școlară și sală de sport. Dumnezeu să-i ajute să-și îndeplinească viziunea, aceea de a construi caractere pentru viitor!  

Vă informez că, prin secretariatul de stat pentru culte, Guvernul României a aprobat recent suma de un milion de lei (aproximativ 210 000 de euro) ca ajutor pentru renovarea Centrului multifuncțional de la Stupini, Brașov. Înțelegem această finanțare și ca o reparație morală pentru perioada de aproape cinci decenii în care clădirile noastre din acel loc au fost confiscate de către statul român, iar când au fost înapoiate Bisericii erau într-o fază avansată de degradare.  

Cu ocazia noului an universitar, doresc tuturor studenților să dezvolte o motivație puternică de a atinge noi performanțe în studiu și în dezvoltarea personală. Parafrazez pentru voi, dragi studenți, și pentru profesorii voștri, o urare a Noului Testament: „Rămâneți tari în credință, încurajați-vă și întăriți-vă! Toate să le faceți în iubire!” 

Pentru toți ceilalți credincioși, vă doresc să începem diseară, 2 octombrie, sub binecuvântarea lui Dumnezeu, săptămâna de consacrare pentru anul misionar 2020-2021! Sabat fericit și împlinire spirituală tuturor! 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
Print