Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Stimată familie a Bisericii Adventiste – 12 noiembrie 2021

Stimată familie a Bisericii Adventiste – 12 noiembrie 2021

Președintele informează familia Bisericii despre rețeaua națională de centre adventiste de sănătate și transmite hotărâri de la comitetul executiv al Diviziunii Intereuropene (4-8 noiembrie 2021).

Transcrierea mesajului mai jos, pentru cei care preferă conținut sub formă de text.

Stimată familie a Bisericii Adventiste,


Să vă asculte Domnul, căci bunătatea Lui este nemărginită.
În îndurarea Sa cea mare, să Își întoarcă privirile spre voi,
şi îndurarea să vă însoțească în toate zilele vieţii. (adaptare după Psalmii 23:6 și 69:16)

În mesajul de astăzi, vă informez despre câteva ședințe și vizite de lucru pe care le-am avut în ultimele două săptămâni.

Mai întâi, vă prezint, cu deosebită apreciere, două noi centre adventiste de sănătate, care vor funcționa în curând în inima țării. Am vizitat recent aceste centre de sănătate și misiune, unul în Conferința Transilvania de Sud, la Codlea, județul Brașov, și celălalt în Conferința Transilvania de Nord, la Dumbrava, județul Bistrița-Năsăud.

Ambele construcții sunt finalizate și, după ultimele amenajări și recepții, își vor deschide porțile în anul 2022, sperăm în primul semestru. Centrele vor primi vizitatori și pacienți în regim de cazare și terapie. Ele se vor afilia Bisericii Adventiste, vor promova învățăturile biblice despre stilul de viață sănătos și vor avea un caracter misionar, nu comercial.

Apreciez mult viziunea fondatorilor, doi bărbați ai credinței, care, împreună cu familiile lor, au investit resurse și abilități personale rare, pentru onoarea lui Dumnezeu, ca răspuns la o nevoie tot mai resimțită în societate. Centrul din Codlea are o capacitate de cazare de aproape 70 de paturi pentru pacienți, o suprafață construită de 3 500 mp și o capelă. În centrul din Dumbrava sunt mai multe corpuri de clădiri și chiar un lăcaș de cult, într-o clădire separată. În ansamblul terapeutic din Dumbrava se vor trata bolile civilizației, patologii generale, tulburări mintale și probleme relaționale.

În aceeași zi am vizitat și o proprietate în Răstoci, județul Sălaj, cu potențial de a fi achiziționată pentru un centru dedicat misiunii și tineretului adventist în aceeași regiune, Transilvania de Nord.


După cum puteți observa, rețeaua adventistă de sănătate este în plină dezvoltare: instituțiile din Codlea și Dumbrava se alătură celorlalte trei oaze de relaxare și terapii naturale: Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, Mureș, Centrul de Sănătate Podiș, Bacău, și Centrul de Educație și Sănătate Ivești, Galați. Alte două sanatorii sunt în lucru: Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă Urleta, Prahova, și al doilea, într-o fază incipientă, în Goiești, Dolj, unde s-a achiziționat un teren de peste 10 hectare și există proiectul construcției. Săptămâna aceasta, în discuție cu președintele, secretarul și trezorierul Bisericii de la nivelul european, am oferit date suplimentare despre progresul acestor instituții sanitare în România.

În perioada 4–8 noiembrie, s-au desfășurat ședințele comitetului executiv al Bisericii Adventiste, la Diviziunea Intereuropeană. Trebuie să știți că în mai multe luări de cuvânt s-a insistat să predicăm mesajul Celor Trei Îngeri din centrul cărții biblice Apocalipsa. În cadrul rapoartelor departamentale, numele țării noastre a fost repetat într-un mod care onorează credincioșia românilor adventiști.

A fost reafirmată strategia Bisericii cu trei accente principale: educație, sănătate și evanghelizare. S-a votat implementarea planului strategic mondial pentru perioada 2021–2025, „Eu voi merge”, și am discutat despre cum să abordăm misiunea adventistă în Europa în timpuri dificile. Tragedia veacurilor, de Ellen White, a fost votată cartea anului 2023–2024.


Comitetul a acordat un vot important pastorului Daniel Olariu, profesor la Universitatea Adventus, care a fost numit să predea cursul de studii biblice la programul de master în teologie organizat de Diviziunea Intereuropeană a Bisericii Adventiste. La interviurile de ocupare a postului au candidat profesori foarte bine pregătiți din mai multe țări, dar comisia a apreciat cel mai mult CV-ul și viziunea pastorului român, care, astfel, va preda un curs esențial absolvenților europeni de teologie adventistă.

La sfârșitul lunii noiembrie, cel mai înalt for de conducere al Bisericii noastre din România se va reuni pentru decizii relevante pentru starea Bisericii. Sesiunea va analiza și rapoartele de buget. Vom publica deciziile esențiale ale comitetului executiv imediat ce vor fi adoptate.

Vă reamintesc campania de conferințe biblice „Iisus a făcut”, transmisă la Speranța TV, Radio Vocea Speranței și pe platformele de socializare, pe Facebook și YouTube. Vă invit să urmăriți prezentările care încep săptămâna viitoare, vineri, 19 noiembrie, de la ora 21:00. Vă recomand să distribuiți programul, predicile, muzica, reportajele și să le împărtășiți prin mesaj cu prietenii dumneavoastră. M-am întâlnit aseară cu echipa de frați și surori care vor predica și avem nevoie să ne susțineți în rugăciune. Mai multe detalii veți găsi la adresele adventist.ro și iisusafacut.ro.

Pentru a face transparente activitățile mele, din luna septembrie a anului trecut, am publicat un raport de activitate lunară pe blog. Ultimul buletin, cel aferent lunii octombrie 2021, poate fi accesat la secțiunea Buletine.

Vă spuneam că dorim să subliniem valoarea mesajului nostru evanghelic, așa cum se găsește concentrat în ultima carte a Bibliei. Pentru Săptămâna de rugăciune, în perioada 3–11 decembrie, vom avea prelegeri despre soliile îngerilor din Apocalipsa 14, în relație cu misiunea Bisericii. De data aceasta, pe lângă primirea mesajului specific, vă invit călduros ca în zilele de consacrare să oferiți cadouri creștine. Folosiți oferta de carte a Editurii Viață și Sănătate și pachetul pregătit pentru săptămâna misiunii prin carte.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a acordat calificativul maxim într-un raport de monitorizare pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie. Serviciul furnizat de către ADRA România îndeplinește standardele de calitate ale Agențiilor județene și naționale pentru plăți și inspecție socială.

Recent, Agenția Adventistă de Refacere și Ajutor și-a unit forțele cu două fundații din Ungaria, respectiv România și prin intermediul unei voluntare din județul Constanța, s-au achiziționat la un preț modic 244 de paturi electrice din Belgia, aflate încă în garanție. Transportul a plecat deja spre România. Aici, în imagine, erau în tranzit, în Olanda. Paturile vor ajunge la spitalul municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Managerul spitalului, dr. Constantin Dinu apreciază utilitatea donației.

În comitetul local al Uniunii, l-am desemnat pe pastorul Ciprian Șandru, directorul Departamentului de Isprăvnicie, să promoveze grupul „Uniți în rugăciune” și întâlnirile organizate în lanțul mondial de rugăciune al Bisericii Adventiste. Informați-vă despre inițiativa „Uniți în rugăciune” și înălțați cereri, mijlociri și mulțumiri pentru toți oamenii și pentru cei care conduc țara noastră, „ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea” (1 Timotei 2:2). Ne-au făcut bine veștile primite despre momentele de consacrare în comunitățile locale din ultimele două Sabate de post și rugăciune.

În acest context al dedicării pentru Dumnezeu, doresc să vă fac cunoscută adresa unei pagini de internet unde puteți studia la rând volumele din Spiritul Profeției, de Ellen White. Dacă doriți să vă înscrieți pe site, primiți în e-mail paragrafele de citit în fiecare zi, în format scris și audio. Același text îl puteți citi direct pe site. De exemplu, lectura pentru astăzi are aproximativ nou pagini din cartea Mărturii, volumul 6. În descrierea de sub acest video, găsiți adresa site-ului.

Prin secretariat, am cerut de la frații pastori o statistică a membrilor decedați în luna octombrie din cauza COVID-19. Aveți aici tabloul general al celor șase unități teritoriale. În total, ultimul val de infectări a curmat viața a 196 frați și surori. Dumnezeu să-Și reverse harul peste cei în suferință și să le vindece traumele.

Acum, când o nouă zi de Sabat ne va aduce binecuvântări, mă rog ca Dumnezeu să vă dăruiască odihnă sufletească și să înlăture oboseala săptămânii, să putem auzi vocea Duhului Sfânt și să o urmăm. Dați-mi voie să-I spun lui Dumnezeu dorința mea pentru frumoasa noastră familie adventistă, folosind cuvintele Scripturii:

Doamne, ascultă-ne rugăciunea
şi s-ajungă strigătul nostru până la Tine!
Nu ne ascunde Faţa Ta în ziua necazului nostru!
Ascultă-ne degrabă!

Adu-Ţi aminte de noi, Doamne, în bunăvoinţa Ta pentru poporul Tău!
Adu-Ţi aminte de noi şi dă-ne ajutorul Tău,
ca să vedem fericirea aleşilor Tăi,
să ne bucurăm de bucuria poporului Tău.

Doamne, fie îndurarea Ta peste noi,
după cum o nădăjduim noi de la Tine!

Rugăciune după: Psalmii 102:1,2; Psalmii 106:4,5; Psalmii 33:22

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print